icon

Čaje pri snahe o otehotnenie

17. apr 2021

Ahojte,
Aké čaje sú dovolené pri snahe o tehotenstvo?
Nemyslím na zlepšenie ovulácie alebo cyklu. Skôr ma zaujíma, ktoré čaje vôbec nepiť, ktoré sa neodporúčajú.
Alebo ktoré čaje môžem piť bezhlavo a ktoré teda neovplyvňujú snahu?

karhu
17. apr 2021

alchemilku do ovulacie, vres, rebricek, kotvicnik.. a hlavne jest kyselinu listovu

autor
17. apr 2021
karhu
17. apr 2021

😅ahaa, rooibos mozes pit bezhlavo, salvia je ok na pripravu maternice, ale velke nie v prvom trimestri a aj neskor radsej nie..cize to by som nepila..

autor
17. apr 2021

@karhu
A zväčša asi ovocné však?

karhu
17. apr 2021

ovocne som ja osobne velmi neriesila..to co ponukaju v obchodoch nie je podla mna naj kvalita, ja som bola spokojna so sypanym rooibosom, su rozne druhy a hlavne neobsahuju teín, kofeín, naopak maju vela zivin.. a su vhodne pre tehotne, dojciace a aj male deti

doda26
18. apr 2021

pochybujem ze su caje co by sa nemali pit pri snahe o dieta...skor su len caje co sa nemozu pit v tehotenstve, takze pokial ti neukaze test 2 ciarky tak naco riesit caje, ak nimi nechces podporit plodnost...

autor
18. apr 2021

@doda26 napríklad alchemilka by sa nemala piť po ovulacii, odborníci neodporúčajú mätový čaj, ...

doda26
18. apr 2021

no to som teda nepocula z akeho dovodu by sa to nemohlo pit...ja som pila alchemilku cely cyklus a otehotnela som na prvy sup, a co sa tyka mäty tiez neviem preco by sa nemohla

hviera81
18. apr 2021

alchemilka sa neodporuca po ovulacii, aj ja tak viem... ono na toto studie nie su, ale alchemilka moze sposobit potrat...
s bylinkami v tehotenstve opatrne, ja si obcas dam zihlavu, prihodim tam obcas aj cosi ine.
moze sa medovka, ovocne a spominany roibos. ovocne sa tiez daju kupit aj sypane - ked su taketo obchody otvorene 🙂
ja si davam aj zeleny caj, jeden za den.

marianna_peskova
19. apr 2021

Ja odporúčam alchemilku žltozelenú. Krásne mi upravila cyklus.

bambuska9
19. apr 2021

Caj plodnosti a pocatia Ludmily Mojzisovej. Ostali mi 10 vreciek, posuniem za 3 e ak by bol zaujem