icon

Chcem dieťatko, ale mám hrozný strach

laura112
3. dec 2010

Ale mam hrozny strach. Vzdy ked si robim tehu test tak ked tam je jedna palicka tak mi je smutno ale viem to ze ked sa tam nahodou objavia obe palicky tak viem ze dostanem strach z toho ze to nezvladnem......... Neviem co robit lebo naozaj ked vidim mamicky tehotne alebo ako kocikuju aj ja by som chcela. 😢 😢 😢 😢 😢

Strana
z2
exupery
7. dec 2010

@swarovski ja teda neviem,preco sa obavas.Mas ludi,ktori ti pomozu,postaraju sa,ano,je pravda,ze ak sa straraju velmi,je to skor na obtiaz...treba zadat nejake hranice...myslim,ze nad tym velmi premyslas,ked dieta chces,tak do toho hupni,pracu si najdes aj inde,ked budes musiet....za dva roky sa toho moze zmenit vela.
Ani kociky nie su nejak extra drahe,tiez sa da zohnet z druhej ruky a dieta nemusi mat vsetky vychytavky,co maju ini,len preto ,ze je ti in.Jemu to je jedno,hlavne,ze ma milujucu rodinu.My tiez neoplyvame peniazmi,manzel je obycajny robotnik,a nezijeme si nejak zle,da sa...
Ten rok,dva ozeliem,ze si nemozeme dovolit dovolenku,alebo kupovat drahe veci,ved potom sa vratim do prace,a bude zase lepsie,nie je to koniec sveta...
Neviem,kolko mas rokov,ale velmi otalat sa neoplati,potom napr.budes chciet,a nebudes moct...co potom?
Ja som to vravela aj koleginke v praci-dcera jej otehotnela hned po strednej skole,mala hlavu v smutku ako len bude?No a? Mozu byt radi,ze sa im podarilo,kolko ludi chce,maju prachov,vsetkeho a nemozu...ved tie dva,tri roky,clovek nejako prezije.A nakoniec im babatko zomrelo pri porode,vtedy to pochopila..Ze nie je tak dolezite kedy,ale ci vobec..uz maju druhe,nastastie zdrave a krasne,ale tiez sa mohlo stat,ze by uz nemohli
Potom sa najde praca,a bude lepsie,treba trochu optimizmu,a radosti-tesit sa zo zivotaa nie sa len trachovat,a premyslat,co bude?...

swarovski
8. dec 2010

@exupery : ahoj 🙂
ja viem, že mám okolo seba ľudí, ktorí mi pomôžu. ale... je to tam veľké ale... ktoré je aj v názve tejto témy. všetky tie, ktoré máte dieťa, vravíte, aké to je úžasné, a všetko okolo. a ja Vám to všetkým verím. Tak veľmi Vám verím. Len neviem, či ste niekedy pociťovali to, čo ja. Stojím pred strašnou dilemou. Veľmi chcem, ale stále nie je vhodná doba. Bojím sa o prácu, o peniaze, o môj osobný život. Moja kolegyňa sa mi smeje, že nikdy nebude vhodná doba na dieťa. Proste vždy je milión dôvodov, že prečo dieťa nemať. Ale práve preto to treba jednoducho urobiť a kašľať na ostatné. A ja chcem, a aj keď s priateľom na tom "pracujeme", tak v konečnom dôsledku mu to nedovolím. V tej sekunde mi v hlave mihne myšlienka, že ježiši: POČKAJ! ☹ ☹

jankohrasko
8. dec 2010

@swarovski ahoj, citala som, co si pisala, ja som zazivala to iste, na jednej strane tuzba po dietatku, na druhej strane obavy co bude, ako bude, robota, peniaze, moje pohodlie, ktoreho som sa nechcela vzdat. Stale sa mi to tocilo hlavou. Potom prisla doba a jednoducho som si povedala, ze dieta chcem a vsetko ostatne je druhorade. Jasne, ako baby pisali, ze zivot sa zmeni, ale za nic na svete by som ho nevymenila. Ten detsky usmev, ta mala pesticka, tie najkrajsie miminkovske vecicky, ale aj vstavanie v noci a pod.. nevymenila by som. Clovek na to musi proste dozriet, musis to sama chciet, ked sa na to proste necitis, tak to podla mna nema zmysel.
Mne pol roka od porodu zistili vazne zdravotne problemy, teraz ked sa na to tak spatne pozeram, som stastna, ze mam malu. Druhe dieta neviem.. ak bude, tak to bude uz len zazrak 😅
S pracou sa vzdy nejak da, resp. my sme na vybavicku mali nasetrene 😉
Drzim palceky, nech sa uz rozhodnes akokolvek

swarovski
8. dec 2010

@jankohrasko dnes som nad tým v práci celý deň uvažovala. honím sa za niečím bezvýznamným. každý chce výsledky, výkony... ale čo moje výsledky? čo moje výkony? v mojom živote... idem do toho, nak sa deje čo sa má diať. 😉

jankohrasko
8. dec 2010

@swarovski no supis, tesime sa na dalsiu tehulku 😀
Dufam, ze Ti to vyjde na prvykrat. Hlavne, aby si Ty a babatko boli zdravucke a krasnucke 😀
V zivote musi byt nieco, co cloveka musi nastartovat 😀 😵 Nechaj si to ulezat v hlave, premysli co-ako-kedy- preco-zaco naco 😎 😀 😝 😅 😵 😉
Musis si verit, babatko je podla mna to najkrajsie v zivote.. Budu aj horsie chvile, aj lepsie, ale babatko vsetko vynahradi

Strana
z2