icon

Chceme aj syna

ivanusssenka
2. jan 2014

CHcem sa opitat mame dve dcerky.Ale velmi by sme chceli este jedneho syn!CHcem sa opitat da sa zistit podla vysetrenia ze ak by som otehotnela tak mohol by to byt uz ten syn,

lukasko11
3. jan 2014

po prvom synovy som bol v nádeji, že príde dcéra, no nestalo sa zase chlapec, tak ma žienka prehovorila, že tretie bude určite dievčatko, tak som bol prehovorený a viete čo, zase chalan, taký je život sme zdravý a to je hlavné aj keď žienka je s toho smutná lebo velmi chcela takto má štyroch chlapov, žiadne testy ani zaručené výpočty to pohlavie nezaručia

buffinko
3. jan 2014

@tamarka9 a spolu s ňou ďalších 9....tie viaceré dôvody majú taký, hm, vyrývačný podtón, hlavne, keď ani nie sú uvedené....už tu bol jeden pán, ktorý by rád určoval, kto sa má množiť a kto nie, volal sa Hitler.

tamarka9
3. jan 2014

@buffinko nechapem ako si to vobec niekto dovoli cudziemu cloveku o ktorom nic nevie povedat, ze uz by nemal mat deti, och ludia niekedy uz naozaj neviedia co od dobroty...

awalancha3
3. jan 2014

@ivanusssenka .....nesudim, vidis niekde nejaky zavazny rozsudok alebo nejaky prikaz ci rozkaz....... dala som len svoje odporucanie, ktore je pre teba absolutne nezavazne..................proste na precitanie......maximalne tak zamyslenie, ci ta awalancha predsa len nema pravdu..a preco asi "odpuruca" nemat dalsie deti.......a co take videla na mojom prispevku, ze videla nie jeden ale aspon dva dovody na to aby som sa starala o moje dve deti a nepridavala im tretie (samozrejme syna, lebo na zaklade tunajsich prispevkov budes pit a jest take a onake veci a sulozit v presne urceny cas..a syn bude urcite).....Co vas tak poburuje na tom, ze som si urobila nazor...... a vyjadrila ho... vsak je neskodny...A tiez si treba vsimnut moje vyjadrovanie a pouzivane slov ako "myslim si, domnievam sa"... co znamena, ze sa mozem kludne mylit....Mozno zakladatelka tuzi len po tretom dietati, jej materinske srdce chce dat laskyplny domov dalsiemu dietatu a je jej jedno co to bude, lebo ak to zene-matke nie je jedno, tak je to blbe......no a potom si precitam este razjej uvodny prispevok a poviem uz len hm, hm, hm........
@tamarka9

maribell
3. jan 2014

@ivanusssenka skus cinsky kalendar pohlavi podla lunarneho veu matky tu na stranke je lunarny vek vysvetleny ako si ho mas vypocitat 🙂 v tabulke nam vysiel chlapec a aj sa nam narodil ..teraz by nam podla vsetkeho malo vychazdat dievcatko ale este to nevieme 😀 ale zatial uspesnost 100% 😀

cmulinko
3. jan 2014

@ivanusssenka vobec nezdielam nazor,ze ak po 2 dcerkach tuzis po chlapcekovi tak je to akasi sebeckost a vypocitavost voci prijatiu dietata akehokolvek pohlavia...je mnoho zien,parov co maju doma 2 deti rovnakeho pohlavia a prirodzene ak zatuzia mat este jedno dieta taka im prebehne myslienka,ze by bolo dobre mat dietatko s opacnym pohlavym co uz doma maju a dokonca 2 kusy.ja na tom nic nenormalne a sebecke nevidim...nema to nic spolocne s vyberacnostou ci s materinskou laskou...taketo myslienky napadaju nie jedneho cloveka.Som si ista,ze napriek tuzby sme natolko dospele,ze si uvedomujeme,ze kludne sa moze stat,ze sa nam narodi znova to iste pohlavie...s tym kazda jedna matka ci otec musi ratat a ak ma ako taku inteligenciu,tak z '' neuspesneho '' vysledku nebude do konca zivota nestastny a casom nic ine neostava len milovat to co nam bolo dane...lebo ja osobne verim tomu,ze nic sa nedeje len tak pre nic za nic.ja som po 2 chlapcoch otehotnela a prva nasa myslienka bola,ze by sme radi mali doma sestricku pre bracekov...nebula som fanaticky zamerana len na dievca,ale tuzila som po nej ako este nikdy pred tym pocas mojich 2 tehotenstiev...bola som uz matkou 2 chlapcov a moje tuzby boli prirodzene a vobec neboli sebecke voci moznej situacii,ze by som mala znova syna.Vybrali sme meno tak pre dievca ako aj pre syna...bola som pripravena aj s oblecenim pre oboch,lebo az do porodu sme nepoznali pohlavie.necitim sa tym o nic sebeckejsia,ze som pocas celych 9 mesiacov mala pred sebou castejsie myslienku na zdrave krasne dievcatko (som len clovek a nech ma sudi pan boh za moje '' neeticke '' myslienky ) ale ...bolo mi dopriate a som za nu vdacna a teraz by sa jej zisla sestricka,ale ak znova otehotniem tak meno pre chlapceka uz davno mam 🙂 ...skor by bol problem s menom pre dievcatko 🙂

buffinko
3. jan 2014

@awalancha3, čo je na tom blbé, ak žena-matka túži po určitom pohlaví? napr, ja som z viacerých dôvodov tu irelevantných túžila mať druhú dcéru. mám syna. ľúbim a ľúbila som ho menej od chvíle ako som sa dozvedela, že bude chlapček? nie. som preto horšia matka? nie.
ľudia sú rôzni, akceptujem tvoj názor, ale stačilo by sa zastaviť v polke tvojho príspevku...už odporúčania si nemusela dávať, hlavne keď zakladateľka po nich netúžila, pýtala sa na niečo úpne iné....a tvoje ďalšie dôvody, o ktorých tuším sú tie, ktoré si si naozaj mohla nechať.

awalancha3
3. jan 2014

------a pre istotu, este raz citujem zakladny prispevok zakladatelky..."CHcem sa opitat mame dve dcerky.Ale velmi by sme chceli este jedneho syn!CHcem sa opitat da sa zistit podla vysetrenia ze ak by som otehotnela tak mohol by to byt uz ten syn," ......................vidi tu niekto, ze zakladatelka zalozila temu lebo chce tretie dieta (bez ohladu na to akeho pohlavia bude)?... alebo zakladatelka podmienuje tehotenstvo tym, ze je vynajdena metoda vyberu pohlavia..a ak nie je, tak tehotna nechce radsej byt......? O co krajsie by znelo, keby napisala, ze velmi chceme este tretie dietatko, je mi jedno co to bude len nech sa b narodi zdrave, ale bolo by pekne keby dievcatka mali aj braceka... Alebo nieco podobne.....proste kalkulacia, akakolvek kalkulacia s detmi sa mi zda nepristojna, necitliva, chladna a ucelova....Nie je nic zle, tuzit po dievcatku ci chlapcekovi.... ale dieta sa " robi" pre dieta, nie pre syna ci pre dceru......Korekcie typu, ved aj dievcatku by som sa potesila ma neobalamutia.......

cmulinko
3. jan 2014

@awalancha3 ja v tom prispevku vidim skor len nestastnu nahodu sposobu vyjadrovania sa.

cecil36
3. jan 2014

Vopred sa rozhodnut pre urcite pohlavie (a to zakladatelka napisala, pretoze chcela zistit pohlavie podla hormonov pred tehu) je minimalne divne a zvratene. Chciet vediet ked som tehu co to bude (mozno aj preto, aby som po dvoch dcerkach vedela zabezpecit vybavicku chlapcekovi), je normalna ludska zvedavost. Vyberat si pohlavie cez PIGD bez toho, ze par alebo jeden z nich netrpi genetickym ochorenim je tiez podla mojho nazoru chore. Samozrejme s vynimkou vazneho genetickeho ochorenia viazaneho na pohlavie. Toto vsak nebol pripad zakladatelky. A absolutne suhlasim s @awalancha3 pretoze su mi uplne jasne dovody preco jej viacej deti neodporuca.

buffinko
3. jan 2014

@cecil36, no vidíš a podľa mňa je tvoj názor úplne scestný, každý je nejaký...pokiaľ nemám čo poradiť, nájdem si inú tému a nebudem vyrývať...

didi19
3. jan 2014

Pokial viem táto metoda funguje u každej opýtanej čo popremýšlala.

Kto má väčšiu chuť na sex ked sa dieťatko počne to pohlavie sa narodí 😀 😀 😀

cmulinko
3. jan 2014

@didi19 nesuhlasim...manzel bol pri mojich synoch skoro '' znasilneny '' 😀

maartinkaa
3. jan 2014

@awalancha3 tvoje reci mi pridu, take moralisticke 🙄 nikto nevie, ze nam napr. prve dievcatko zomrelo, a pri kazdom dalsom pokuse sa mi narodil chlapcek,,,,ano chcela som dievcatko, ale nikdy som nepovedala, ze nemilujem aj svojich nadhernych chlapcov,,,,su krasni, mudri, sikovni, ale keby mi niekto na 1000% povedal, ze piate bude dievka, tak budem taka sebecka a dam sa na to zas 😝 ale som realistka, a uz druhym rokom cakame na nejake opustene dievcatko, ktore bude plnohotnotnou sestrickou nasich chalanov,,,,,no co tuzba je tuzba, uz teraz ju lubime,,,

cmulinko
3. jan 2014

@cecil36 ja nechcem urazit zakladatelku temy,ale tento jej prispevok vobec nie je o tom o com pises...je to typicky a velmi casty priklad prosteho vyjadrovania sa typu '' pisem len to co sa chcem dozvediet '' bez omacok.Vsak si len prejdi tuto stranku kolko podobnych otazok sa sem dava a mnohe nie su najmudrejsie ci najstastnejsie sformulovane...tato je jedna z nich,ale myslim si,ze zakladatelka temy ma daleko od takych smelych myslienok o akych pises vo svojom poslednom prispevku a nechapem naco sa do nej teraz pustas ked hned za svojiu nestastnou otazkou zdoraznila aj to,ze je pre nu samozrejmostou prijat aj dievcatko....ale ty musis dalej do nej a hrabat sa v tom dalej lebo ty si myslis svoje....a zas a zas si tu mame precitat uvodny prispevok...no ja citam a citam a vidim tam len to co som uz napisala...zakladatelka nie je Shakespeare...to je jedine co vidim.

didi19
3. jan 2014

@cmulinko 😀 😀 😀 hihi no to možno iba hral -možno sa mu to tak páči ale poviem ti hormóny neoklameš narodí sa vždy dominantné pohlavie 😀 😀 😀 alebo sa počalo vtedy ked si nemala chuť ty ale on na to treba nieky 2 týždne kým sa zahniezdi takže mohol prebiť ako sa povie

cmulinko
3. jan 2014

@didi19 tak mam doma dobreho herca,lebo netvaril sa najstastnejsie pri tych chlapcoch...pri dcerke si to jasne pamatam,ze neprotestoval 😀 .mozno ten moj funguje opacne 😀

didi19
3. jan 2014

@cmulinko 😀 😀 😀

cecil36
3. jan 2014

@cmulinko
@buffinko takze odpovedam na otazku zakladatelky. Nie neexistuje ziadny zaruceny sposob na to, aby sa ti jedlom, vypoctami, odobratim hormonov podarilo take pohlavie ake ty chces. Nijako nedokazes totiz ovplyvnit, aka spermia (teda akeho pohlavia) oplodni prave uvolnene vajicko. Tym padom je tato debata bezpredmetna.

cmulinko
3. jan 2014

@cecil36 mozno debata je bezpredmetna,ale ty si sa naucila pristupovat k tejto bezpredmetnej teme z tvojej ludskejsej stranky za co ti dakujem.

buffinko
3. jan 2014

@cecil36, zakladateľka má možnosť napr. skúsiť vystihnúť a naplánovať si milovanie na deň ovulácie resp. krátko po ovulácii. samozrejme jej to nemusí vyjsť. ale môže. takže táto debata je bezpredmetná, len ak nemáš o danej téme žiadne poznatky 🙂 ale ďakujem za snahu vyjadriť sa k téme.

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
marika39
3. jan 2014

No my máme trojročnú dcérku a teraz čakáme znova dievčatko a väčšina okolia sa tvári, že no čo už, škoda že nie chlapec. Takéto názory, ako pred sto rokmi! Myslím že je to úplne jedno, hlavne aby boli detičky zdravé.

tova
3. jan 2014

napr. v ivf centrach v usa robia bezne sex selection, netreba na to umele ale stci IUI, spermie premyju v centrifuge a oddelia chlapske od dievcenskych neni to 100%, ale okolo 80% ze sa podari a zavedu ich zene do maternice. Ked chce niekto na 100% potom to ide cez IVF. Mozno to robia aj na sk, alebo cz. Je to kazdeho osobna vec

cecil36
3. jan 2014

@tova 😀 😀 😀 pobavila som sa. Ale daj ako sa to robi pri IUI, seriozne vazne ma to zaujima 😉

buffinko
3. jan 2014

@cecil36 a tu konkrétne metóda, ktorú popísala @tova (Sperm Sorting)
http://chooseagender.com/Methods-Of-Gender-Sele...

ewisam
3. jan 2014

Ja nerozumiem, preferencii jedneho pohlavia a nieje to jedno? podla mna, podstatne je nech su detuse zdrave, ostatne je nepodstatne.... Neznasam tie lamentacie typu, boze a zase chalan a zase dievca 🙄 my ak raz budeme mat tretie, urcite nebudem lamentovat, ze zase chalan 🙂 ja by som len chcela vediet nakoho by sa podobala dcera,kedze v muzovej rodine dievca nemali.... ale inak mi je uuuuuuuuuuuuuuplne jedno, aj traja chalani su super 😲

cecil36
3. jan 2014

@buffinko precitane, dakujem. Takze je to neoverena metoda, bez relevantnych statistickych vysledkov, odbornikmi nie ktovieako zdielana, zalozena na principe, ze muzske spermie (resp, spermie s chromozomom XY) plavaju rychlejsie. A ja mam vestecku gulu a kto chce tomu vyvestim 😀

buffinko
3. jan 2014

@cecil36, žiadna metóda nie je 100% - ná 😀 to neznamená, že ju nie je možné spoplatniť 😀
inak ten Sperm Sorting s úspešnosťou nad 70% zas nie je totálny failure - za Ericsona by som peniaze nedala 😀