icon

Clostilbegyt a ovulácia

katinka4
29. máj 2013

Ahojte , chcem sa opýtať vás všetkých čo užívate alebo ste užívali Clostilbegyt ktorý DC vám prišla ovulácia . Ja ho beriem 1 cyklus z dôvodu predošlých anovulačných cyklov a to od 5.-9. DC 1 tbl. denne. Aké ste mali príznaky a ako dlho trvali?

vikina6
29. dec 2015

@zuzuzuzka ja som bola s mužom a ta pani bola taká milá že sa snažila nájsť príčinu prečo sa nedarí tak mi vzali ampulku krvi a lístok som poslala spätne keď mi ho dr potvrdila a ešte mi odporúčali zistiť či nemám chlamydie, ureaplazmy to som objednana O týždeň... Mnohí ani nevedeli že to majú, vzali antibiotiká a hneď otehotneli tak ešte to odporúčam 🙂 A to už robí tvoj gynekológ a vraj sa za to platí

vanilka83
29. dec 2015

@zuzuzuzka nic sme neplatili vobec ani cent v martine v iscare najlepsie urobis ak pojdes ale nehovor im ze uz mas nejake vysetrenia aby ti urobili uplne vsetko a su tam straaaaasne zlati za spermiogram sa plati vsade....lebo to poistovna nepreplaca a to je vacsinou na vlastnu ziadost inak iscare je aj v blave ta maca je super kup si ju aj muzovi ju nasad pomaha obom precitaj si nieco o nej na nete

vikina6
29. dec 2015

Za spermiogram sa neplatí všade, poisťovne ho preplacaju a ma nárok aj na kontrolný O 3 mesiace a v tej tkanivovej ho robia rozsirenejsi ako V centre

maculicek1977
29. dec 2015

@vanilka83 ahoj mohla by si mi presne napísať www, kde kupuješ alebo si kúpila tú macu, sú všelijaké, ale chcela by som si objednať takú už overenú, odskúšanú, čo teda funguje. A ako dlho ju berieš ty, a koľko si jej mám objednať? Berieš okrem nej aj niečo inšie? Ďakujem

enia74
30. dec 2015

@vanilka83 priechodnost vajcovodov sa da urobit aj ambulantne, kontrastnou latkou ktoru do teba cez hadicku zavedie lekar. pomocou sono vidi ako kontrastna latka prechadza a ci su vajcovody priechodne, ak su slabo - tak ich prerazi - roztiahne. Ja som mala po tomto zakroku nenormalne bolesti, ale po tabletke od bolesti presli. platila som 100€

zuzuzuzka
30. dec 2015

A meskali Vam kramy po tych tabletkach? Brala som clostylbegit 5 dni pred ovu a duphaston 10 dni po ovu. A meska mi to. Som 13DPO. Test bol biely rano. Bolesti ziadne iba citim akokeby lavy vajecnik. Dufam, ze to nebude cysta alebo nieco. Brani cysta menstruacii?

vanilka83
1. jan 2016

@maculicek1977 ked si das do vyhladavaca do googla maca extrakt zeleny zivot najdes to...my ju bereme s muzom uz asi 3-4 mes.no objednaj si kolko chces ja som si na skusku objednala 1 bal.a kedze som bola spokojna objedmala som si potom dve potom 4 bal.stoji do 15 eur je to prasok kazde rano jednu kavovu lyz.rozmiesaj vo vode a vypi

vanilka83
1. jan 2016

@maculicek1977 okrem nej som teraz zacala brat femibion asi dva tyz. Je to kys.listova inak uz nic

sany944
2. jan 2016

@vanilka83 Ahojky no vidíš možno to tak má byť aby si ho nebrala a podarí sa aj bez neho. Ja som bola na vyšetrení priechodnosti metódou hyfosy za 140 eur priamo v centre lebo som chcela vedieť či je to OK keď už do IUI idem, je to rýchle bezbolestne a možno to aj pomôže trošku keď sa prefuknu ;) ale tiež hovoril ze rozhodnutie je na nás keď sa za to platí, odporúčal skúsiť jedno IUI a ak nevyjde tak ten prefuk no ja som zvolila najskôr prefuk a možno to aj trošku pomohlo.

sany944
2. jan 2016

@enia74 naj ja som na tom bola no našťastie má bolesti obišli, väčšie som mala po IUI

stevvvka
4. jan 2016

ako tak citam, clostillbegyt je dost nebezpecny... ak ho uzijem iba jeden cyklus, a nepodari sa, druhy cyklus uz asi neskusim...myslite, ze je to bezpecne?

zuzuzuzka
4. jan 2016

@stevvvka isto to je bezpecne, ked Ta lekar sleduje. Mnohym zenam clostil pomohol otehotniet. Ja si stale citam aj pribalove letaciky. A tam ma trosku zarazilo, co vsetko sa moze stat. Ale ja celkovo nerada uzivam akekolvek lieky. Aj HAK som brala len chvilu, ked som bola este mladsia.

stevvvka
4. jan 2016

@zuzuzuzka vsak dobre, ze sleduje, ale ja celkovo neverim lekarom, resp. farmaceutickemu priemyslu...co prve sa doktor pyta, ci beriem inofolic, a ci partner berie profertil...mesacne 150 eur na lieky...dietatko za to stoji, to ano, ale ja som nevyhrala v loterii a neverim, ze to nejde bez liekov

zuzuzuzka
4. jan 2016

@stevvvka bez liekov to niekedy nejde....preto ich asi vyrobili. Ale mas problem, ze nemas ovu? Napr.mne doky nezistila este nic. Planujem sa od nej vypytat na celkovu kontrolu, aby mi niekde porobili vsetke vyserenia, ci som ok. A ked som ok, nebudem to predsa riesit liekmi, ale ak niesom, tak asi inu moznost nemam. Kupila som si teraz macu, tak to skusam bylinkami. Clostil mi nepomohol.

stevvvka
7. jan 2016

@zuzuzuzka a to si brala clostil bez vysetreni? clostil sa praveze berie az po vysetreniach, lebo ak si zdrava, narusi ti cyklus....ja som nemala ovu v dvoch cykloch, kedy som bola sledovana, ale je to mozno aj nahoda, lebo urcite nemavam stale anovulacne cykly, tak neviem...mam pocit, ze strachom "co ak som chora" si to ia zhorsujem.

zuzuzuzka
7. jan 2016

@stevvvka no brala som ho bez. A este mi doktorka ani nesledovala folikuly. No nechapem to, este som si k nej aj prekladala kartu, pretoze som si myslela, ze je dobra a pozri. Dala mi tie lieky a nesledovala ma. Iba povedala, ze ked budem mat silne bolesti, aby som prisla. Takze momentalne absolitne neviem, co mam robit. Ci zmenit lekara? Ci ist za nou a pytat sa na ine vysetrenia. Neviem ozaj.

zuzuzuzka
7. jan 2016

@stevvvka ja si tiez myslim, ze je to psychikou, ale vzhladom na to, ze sa snazime uz rok, by som sa rada uistila, ze som ok a ze to je vsetko len v hlave.

stevvvka
7. jan 2016

@zuzuzuzka nemyslim, ze je nutne hned menit doktorku, skus ist na konzultacie k inemu lekarovi. nemusi sa chodit na gyndu kazdy tyzden, ale kontrola je potrebna. zober kartu a chod k inemu, povedz, co je vo veci, ze sa snazite rok, a chces vediet, ci si ok, ake vysetrenie y odporucal...opytaj sa, ci je bezne brat tieto lieky bez kontroly...

butterfly333
7. jan 2016

Baby poradte mi prosim tento cyklus som brala clostil od 5Dc do 9Dc dnes som 15Dc a ovu zatial nikde mohla sa mi ovu posunut?mávam vždy na 15Dc pozit ovu test a dnes nič.

vanilka83
11. jan 2016

@sany944 ahoj prosím ťa chcela som sa ta spytat na tu metodu podla mojzisovej-dnes som sa dohodla s jednou fyzoterapeutkou, ze budem ku nej chodit-vravela ze to trva pol roka a ze prvu lekciu by mal prist aj moj muz, ze jedna hodina stoji 20 eur a potom sa chodi aj na nejake mobilizacie panvoveho dna to stoji uz 30 eur ty si kolko na to chodila a kolko si platila?lebo vidim ze takymto stylom dam za to aj tisic eur za pol roka... a objednala som sa aj na to vysetrenie priechodnosti vajcovodov hypofy ako to vlastne prebieha a boli to?mne to vychadza ze mi to budu robit kurat v den ovulacie nevies ci mozem mat v pohode po tom styk? vdaka velmi pekne. 😉

vikina6
11. jan 2016

@sany944 ahoj, prečítala som si že vám vyšlo prvé IUI úspešne...môžem sa opýtať aký ste mali problém?u nas je pravdepodobne problém spg,muž mal zlé výsledky a chcela by som skúsiť aj IUI pred IVF...ďakujem 🙂

butterfly333
11. jan 2016

posunu laj vám niektorej ovu clostil alebo že by vobec neprišla,?vždy ju mávam pravidelne no tento cyklus mi dal gyn clostil no už som 19dc a BT stale dole aj napriek tomu že mi gyn v piatok povedalže ovu už bola.

sany944
12. jan 2016

@vanilka83 hojky co sa tyka tej mojzisovej cena je uplne rovnaka ako som mala ja, prvy krat bol aj manzel so mnou a boli sme hned na 2 hodiny za 30€, vysetrila ma a ukazala mi cviky ktore som si mohla aj natocit ako video nech sa mi doma dobre cvici podla toho, plus ukazala cviky aj manzelovi ktore bude so mnou cvicit on, mala som tam chodit aspon raz do mesiaca no ja som tam bola iba raz, co lutujem lebo som neabsolvovala mobilizaciu, robi sa to cez konecnik ale zevraj to velmi pomaha, hlavne na moju zlomenu kostrc aj celkovo na plodnost. Ale cviky som cvicila poctivo 3 mesiace kazdy den asi 40-60 minut, otehotniet mozes aj skor, cca uz po dvoch mesiacoch sa to niekomu podarí 🙂 moja fyziot... mi hovorila ze aj po otehotneni je dobre cele tehotenstvo cvicit nejake cviky len som na nu stratila cislo :( ak by si sa mohla spytat tej tvojej ze ktore z tych cvikov sa mozu cvicit pocas prveho trimestra bola by som ti moc vdacna :D co sa tyka prefuku, tak mi dali oblecenie a zobrali ma do specialnej miestnosti, isla som na kozu kde mi zaviedli cez krcok nejaku hadicku (to môže byť bolestivé, ale keď to máš v deň ovulácie nemalo by byť lebo krčok bude otvorený) a potom ti vloží dnu ešte sono a začne vstrekovať tú tekutinu a na ultrazvuku sleduje či sa tekutina hýbe cez vajcovody, aj ti to pekne ukáže na monitore (max. 10 minút so všetkým). Keď mi púšťal tekutinu cítila som tlak, niečo ako menštruačná bolesť. Potom som si ešte 10 minút poležala. A zober si vložku/intímku lebo ta tekutia nemusí celá vytiecť hneď. A na styk sa radšej spýtaj doktora ale večer by ste už možno mohli 🙂

sany944
12. jan 2016

@vikina6 ahojky, problem bol u mna ze som bez liekov neovulovala a aj s liekmi ked ovulacia bola sa nam nedarilo, mozno som bola alergicka na manzelove spermie a preto ich bolo treba zaviesť priamo do maternice. Určite skús, je veľa prípadov, že spermie boli zlé a IUI ani neodporúčali a aj tak sa podarilo, ja byť tebou skúsim možno 2x IUI pred IVF 🙂 ja som neverila že na prvy krát to môže vyjsť, už som počítala tiež s IVF a vidíš 🙂 držím palce

sany944
12. jan 2016

@butterfly333 ak sa teplota nezvýšila ovu isto nebola, doktor sa mohol pomýliť, cez sono tiež nie je všetko 100%, teplota je na istotu, mne sa po clostyle a pregnyle zdvihla len raz, takže 3 x ovu asi vôbec neprebehla a na 4ty raz keď prebehla bola tá IUI a podarilo sa 🙂 pichal ti aj pregnyl? Aké folikuly veľké si mala naposledy na sone? A ktorý deň cyklu?

butterfly333
12. jan 2016

@sany944 vieš čo moja na folik som bola na 16Dc a vravel že ovu bola no na pravej strane videl dva foik 14mm 19mm no BT mi nestupla som z toho jelen stale som mokrá tečie zo mna včera som mala na krčku taký bielkový hlien v noci ma doooost bolelo podbruškodnes som 20Dc,asi ten clostil nebudem brat další cyklus ja neviem.Kde si bola na IUI?? aj ja chcem ist

vanilka83
12. jan 2016

@sany944 dakujem ti kraaaasne si strasne zlata, uz sa neviem dockat ked tam pojdem a povedia mi ci som ok a vlastne uz aj na tu inseminaciu lebo sa uz nevieme dockat babatka, jasne opytam sa jej na to cvicenie zatial pa 😉

sany944
12. jan 2016

@butterfly333 No tak to je podla mna blbost ze si OVu uz mala vtedy lebo folikul praska ked ma tak 21mm a viac a keď bazalka nestúpla tak asi neprebehla ešte, podľa mňa budeš mať ovulku už teraz, výtok je dobré, to bude plodný a keď si mala aj bolesti možno bazalka stúpne zajtra ráno 🙂 takže šup šup snažilkujte o sto šesť, ja si myslím že teraz ti dorastol ten druhý folikul a ovuluje on 🙂 Držím palce možno sa vám to podarí.

butterfly333
13. jan 2016

@sany944 no moja tak moja dnešná BT 37,0 čo na to povieš?? 😀 😀 Dnes som 21Dc takže ovu bola asi den dva do zadu?

kakatulik
13. jan 2016

@butterfly333 no vidiiiis vraveli sme ti....cize stupla az dnes?....inak sranda ja som si myslela,ze ten clostyl to skor cele urychli a aha.... 😀