Čo je naj na otehotnenie?
Ahoj baby viem, ze tych tem je tu xy ale nechce sa mi v temach hladat 40 stranove diskusie. Chcem sa teda opytat kt tipy ci vitaminy su pre otehotnenie naj, ? My sa snazime pol roka z toho 2x sme nestihli ovulku iba plodne dni. Neviem ci uz to mam riesit ovulacnymi testami vitaminmi atd alebo este pockat. Taktiez mam este 1 otazku. Ked mam menzes a piaty den uz kvazi iba spinenie ratat to za posledny den menzesu alebo ten 4ty den je posledny a spinenie uz nie,, ? Dakujem
@diaszoky najlepší vitamín nemyslieť na to že chcem dieťa ale užiť si každý sex ....viem o čom hovorím, tiež som sa nevedela dočkať ..už prvý mesiac neúspechu bolo obrovské sklamanie pre mňa a potom to prišlo 😊 držím silno prsty 🥰🥰
Moja skusenost (a aj z okolia) je, ze sa podari vtedy, ked to vypustis z hlavy. Lebo prave psychika to najviac blokuje. Stale sa sledujes, pozorujes, ci stihnes ovulaciu, plodne dni... Podvedome si stale v strese. Ked si uprimne povies a sama v sebe to uzavries, ze odteraz prestavas na dietati pracovat, ale ak pride, z laskou ho prijmes a zacnes sa zameriavat na uplne ine veci- praca, hobby, prestavba domu, rekonstrukcia, zariadovanie, najdes si nejaku novu vasen..tak vtedy to pride. Nie vtedy ked si v krci a strasne chces. Ale vtedy, ked si pokojna, vyrovnana a stastna so svojim zivotom. Vtedy 🙂 drzim palce 🙂
@janula12345 no praveze pravidelny sex nemam muz robi na tyzdnovky.
@elementissa vibec to neriesim popravde nemam ani testy ani vitaminy ani nic iba uz ked vsade citam tie happy endy oprvom supe tak sa uz aj ja pripravujem na dake vitaminy
@diaszoky v tom pripade to plati este viac 🙂 prestan mysliet na to, ze by si chcela dieta. Uprimne sa tes z toho, ze mas manzela doma, ze s nim mozes byt, vychutnavaj si kazdu chvilu, maj sex naozaj z lasky 🙂 a ked bude spravna chvila, aj dieta pride 🙂
@diaszoky jaj tak keby si uz bola tehotna, tak je dobre uzivat kyselinu listovu, alebo ju prijimat v strave vo vysokych mnozstvach. Pre tehotne su vitaminy femibion. Inak ti nic netreba 🙂
@diaszoky pol roka je ešte krátka doba ale pokiaľ chceš niečo užívať tak minimálne kyselinu listovú a D. Ja som namiesto kyseliny užívala asi rok inofolic. Je drahší takže neviem koľko si ochotná do toho investovať. Cvičila som jogu na podporu plodnosti. Prekrvuje maternicu a podľa mňa to má niečo do seba. Poradila mi to aj moja dr. Netreba na to tak strašne myslieť lebo psychika robí veľa. Podľa mňa je skoro sa sledovať ovulačnými testami ale ak chceš tak kľudne. Na čo ti je info kedy končí ms? Tento údaj sa pri ničom nepoužíva lebo dôležitý je začiatok nie koniec. Ak budeš mať pravidelný sex každý 2-3 deň nemusíš ovuláciu sledovať lebo sa do nej trafíš. Ak teda taká možnosť nie je tak je už úplne zbytočné to sledovať. Pravdepodobne s mužom máte sex keď príde na víkend a inokedy teda ani nie je možnosť. Takže sledovanie ovulácie by ťa len stresovalo a rušilo. A tehotenstvo na prvý šup je mojich očiach nepravdepodobný v dnešnej dobe a je dôležité si uvedomiť že to nejde len tak. Je to väčšinou náhoda a deje sa to málokedy. Skôr sú tu ženy čo sa snažia niekoľko rokov, prejdú 3 potratmi a až neskôr sa podarí. Takže nespoliehaj sa na to, užívaj si s manželom a aj keď to moc nejde tak na to skús nemyslieť.
@elementissa no ved ten femibion som pocula ze sa rodia velke deti z neho aj na nete som nasa ze jednym ano a druhym sa nenarodilo véke dieta tak neviem co je na tom prawdy
@diaszoky kyselinu listovú určite, je esenciálna pre zdravý vývoj dieťaťa a nestačí ju začať brať po pozitívnom teste (hoci samozrejme môže byť všetko ok aj bez nej, ale ak plánuješ tehotenstvo, tak by bol zbytočný risk ju nebrať). Ešte dôležitý faktor je - koľko máš dní od ovulácie do ms? Ak je to menej ako 12, môže byť problém v tom, vtedy treba riešiť progesterón, ale to cez odbery, cez doktora... A... Môžem sa spýtať? Prečo je pre teba dôležitý údaj koniec MS?
@diaszoky Naozaj iba na odľahčenie by som ti napísala, že príliš dobrá dovolenka a long Island (myslím ten drink) u nás to pomohlo 😁 Dúfam, že som neurazila a pod., naozaj som to nemyslela v zlom iba tak na odľahčenie.. Ja som mala ten happy end že na prvú šupu, ale na druhej strane som mala veľké problémy pri pôrode (nešlo to prirodzene, čiže aky lahky bol začiatok, o to ťažší bol zaver), mam zase kamošku, ktorá bola tehotná v tom istom čase, skúšali dlhšie, už aj boli zúfalí, no a porodila do par minút prirodzene 🙂 Je to veľmi individuálne. Keď sa už nad tým zamyslím, čo son robila ináč.. Hm.. Ja mam polycystycke vaječníky, tak som brala HAK aj na toto, v rámci liečby a otehotnela som hneď po vysadení, proste hneď nabehla ovulácia, citeľne a viditeľne a my sme boli na dobrom mieste v dobrom čase.. Možno som jedna z tých, u ktorých HAK dobre prednastavila hormóny, neviem, alebo som len mala šťastie 🤷♀️ Ale už predtým som pár týždňov brala kyselinu listovú, nič iné. A mala som brutálne stresujúce a ťažké obdobie v práci, ked som chodila s revom domov, čiže ta dovolenka (v podstate dlho očakávaná a veľmi posuvana neskorá svadobná cesta) prišla veľmi vhod. A bolo to úplne také, že sme NIČ vtedy neriešili, ani prácu, ani baby projekt, iba si užívali, dolce víta, nevedeli sme ani presný deň a dátum, vypli sme si hlavy tak naozaj..to nie kvôli vypite u množstvu alkoholu píšem, to bolo len sporadicky 😁 ale jednoducho sme si skutočne oddýchli obidvaja A zhodou okolností som mala práve ovuláciu a sme si raz povedali, že skúsime. A vyšlo to, trafili sme sa.. Som presvedčená že vtedy nám najviac pomohlo to neriešenie, vypnutie, oddych a zmena prostredia. Čiže ja viem radiť len toto.. Asi ako aj nado mnou. To staré otrepané keď na to prestanete myslieť a tlačiť.. Je obdobie dovoleniek, uvoľnili sa opatrenia, užite si spoločne chvíle, berte to tak, že kym ste dvaja, treba si užiť jeden druhého, spraviť si oddych.. Prestať tlačiť na pílu a trochu to neriešit 🙂
Ja súhlasím s tou psychikou. Nám sa dlho nedarilo a minulý mesiac som to úplne pustila z hlavy. Povedala som si ,že si užijeme leto a potom pôjdem už k lekárovi to riešiť. Začala som hľadať dovolenku na leto, chystali sme oslavu pre muža, venovala som sa synovi a zrazu bum pozitívny test. Na druhej strane ti poradím odsledovať si ovulaciu s ovulacnymi testami. Píšeš že sex nemáte pravidelný kvôli týždňovkam a tam môže byť bohužiaľ ten problém. Ty si myslíš že máš ovulaciu a možno ju máš úplne iný deň cyklu. Ja som takto zistila,že ju mávam výrazne posunutú a vôbec nie v strede cyklu. Začala by som týmto, držím palce. 😊
Pol roka nie je este nic. Netreba na to stale mysliet. My sme chceli, ale veru neratali sme, ze sa nam to tak rychlo “podari”. Po vysadeni antikoncepcneho implatu normalne zena do pol roka otehotnie. My sme boli naladeny stane sa stane, nestane nestane. Nic som si neratala. A presne pol rok a ja tehotna. Neviem veru tvoje dovody preco chces co najrychlejsie a ratas si to, ale ako baby pisali, uzi si kazdy sex, a psychika hra velku rolu tiez. Cim viac chces tym viac sa neda. Keby sa dlhsie nedarilo, potom az by som patrala po dovodoch. Kazdopadne drzim palce 🍀
ahoj 🙂 vedela by som ti odporucit produkty na prirodnej baze 🙂 mnohym zenam pomohli s problemom otehotnenia 🙂
@diaszoky tak 1) menzes sa rata od prveho dna riadneho krvacania, ak sa spusti po 16hod tak sa prvy rata az nasledujuci den,
2) vajicko je schopne oplodnenia 24h po opusteni vajecnika takze nerozumiem celkom dobre pojmu "plodne dni"
3) 6mes a z toho si 2x nestihla ovulku tj snazite sa 4mes prilis malo na to aby to nejaky dr zacal riesit aj v pokrocilejsom veku (po tusim 35) toto riesia az po 6mes snazenia
Takze daj sa do kludu a krd prestanes riesit hluposti tak sa ti mo mozno aj skor podari...
@kulumulu123 uz sa podarilo aj bez tvojho mudrovania doktorky same na Mk
My sme sa s manželom snažili 2 roky z toho som jeden krát o malinké prišla. Boli sme aj v CAR a jasné že hneď ma odpísali že nízka ovarialna rezerva pomaly ako žena pred prechodom a rovno ma hnali na umelé ale mne to vnútorne nedalo. Povedala som si že nie, ešte počkáme, všetko má svoj čas. Či to má súvislosť neviem ale mne pomohol na otehotnenie inofolic a femibion. Snažili sme sa kazdy jeden deň ale nie preto že sme museli proste sme takí že každý deň, ale paradoxne sa zadarilo až keď manžel išiel na mesačné školenie a potom chodil sporadicky domov raz za týždeň 😁 a na snaženie nebolo toľko príležitostí ani času. V tom období bolo u nás veľa zmien, ktoré nám život otočili každému o 360° tak možno kombinácia tohto všetkého spôsobila to, že ochvilku idem do pôrodnice 😁
@diaszoky ja nie som doktorka dokonca ani zravitnik ale zakladne poznatjy z biologie ucivo 7roc ZS este docela ovladam na rozdiel od mnohych na mk.. Pekny den

@diaszoky pol roka nie je doba,, vsetko chce cas. Kazdopadne, nie je univerzalny vitamin na zvysenie sance🙂 skor treba brat vitaminy potrebne pre spravny vyvin ked by sa zadarilo - ako kys listovu,...atd. kazdopadne mam pocit, ze nemas sajn ohladne ovulacie... treba spoznat svoj cyklus (ktory sa rata od prveho dna menzesu - nie konca), sledovat si kedy mas ovulaciu - ak si nie si ista, skus ovu testy alebo najpresnejsie ti to povie aj lekar. Nie je problem poziadat gynekologa. Neboj, isto to vyjde, a pri pravidelnom sexe napr kazde dva dni vlastne ani nepotrebujes vediet kedy ovulujes. 😁😁 isto sa trafis maximalne den. 👍