Čo je teratozoospermia a je možné otehotnieť prirodzene?
Manžel má diagnostikované toto ... viete mi nejako s tým pomôcť co ďalej ako pokračovať ci sú nejaké prípady co otehotneli prírodnou cestou ďakujem
Záleží aj aké má hodnoty. Môj ma tiež toto, ale výsledky nie tak zle žeby sa to nemalo. Podariť, len to môže dlhšie trvať. Aspoň teda podľa lekára.
ake ma ostatne hodnoty? objem? pocet? lebo moj manzel mal astenoterato a otehotnela som prirodzene 3x a na prvy pokus (my sme riesili neudrzanie, problem bol hematologicky u mna), ono je ine 1% z 30 a 1% zo 100, cize tu aj objem a pocet moze zohrat rolu ci otehotnies prirodzene alebo nie, kazdopadne spoliehat sa na to asi neda
@petamich fuuu doma sú papiere ale v po drlok mam termín u môjho doktora takže to ideme takto riešiť a keď tak nejaké umelé oplodnenie. Lebo my sme rok skúšali a nič . 2 x sa nám zadarilo ale vajíčko sa neudržalo. Takže sme to začali riešiť s doktorom tam som bola problém a to sa vyriešilo. A stále sa nedarilo tak ďalší postup vyšetrenie manžela a tam toto našli. Tak som zvedavá co nám odporučí môj gynekológ
@lenks99 ono psychika ma velku moc to sa jej neda upriet ale tiez som celkom citliva na reci "lebo na to myslis", "malo to tak byt" (v nasom pripade), no nemalo, lekar mi nasadil injekcie a lieky a zrazu uspesne tehotenstvo
podla mna je dobre, ze to riesite, u nas ten manzelov stav spermii evidentne problem nebol napriek tej "diagnoze", velku rolu hra aj zena, minimalne 50% 🙂 tak vysetria co maju a snad
drzim velmi paste! 🤞🏻
@lenks99 reči ostatných ľudí absolútne nepočúvam. Tiež som si toho vypočula už všeličo - netlač na pílu, dovolenka a bla bla. Na pílu nejako extra netlačíme, mame to proste keď je chuť, plodne dni si sledujem len podľa hlienov len si poviem že aha už je to tu. Inak nic absolútne. Prešli dva roky a nic sa nedeje.
Čo sa ešte týka tých poznámok okolia, ľudia v tomto nechcú pocut pravdu ako to vlastne je. A aj keď povieš že mame v skutočnosti problém, tak som sa dočkala len ľútosti a o tu ja nestojím …
A z dovolenky a mojej mysle môjmu partnerovi spermie nezrýchleju , ani sa nedajú do poriadku.
Treba sa ísť za svojim a riešiť si svoje najlepšie v súkromí..
Držím palce aby sa to podarilo prirodzene, my sme už stratili nádej že to pôjde prirodzene, mesiac za mesiacom ide a absolútne sa nič nedeje. Proste raz keď tam je problém, netreba sa spoliehať len na prírodu a zazraky. Samozrejme, aj tie sa dejú ale je to všetko 50/50…
ahoj, aj mojmu vysla ako jedina odchylka v spermiograme prave toto, mal zevraj iba 1% spravnych spermii...uz nam bolo odporucane dokonca umele oplodnenie jednym lekarom....ale ja som tomu neverila ze by to neslo aj prirodzene...a sup na prvy krat som otehotnela 😇 ale je pravda ze pol roka pred tym ako sme isli do toho uzival FertiDuo..tak mozno pomohlo,ktovie
Manžel mal teratozoospermiu, 1% schopných spermií. Odporučili zmenu životosprávy, žiadny alkohol a užíval doplnok folandrol. Po 3 mesiacoch na kontrole sa mu polepšilo na 4% a o ďalší mesiac som otehotnela. Držím palce.
@lucijalucy práve aj ja si myslím ze nejaký vitamín alebo niečo na podporu keď bude brať tak sa mu to môže zlepšiť lebo aj tam ma 1%. Takže ja sa nevzdám a ide riešim ďalej 🙂
@lenks99 Dá sa otehotnieť prirodzenou cestou, ale nemusí sa to podariť.Nám odporučili IVF ICSI ak sa nič nepreukáže na laparoskopii.
Napriek vitamínom morfológia skáče z 3% na 1% a opačne.

Po nejakych doplnkoch stravy a zmene ziotospravy sa vysledky zlepsili, ale nie natolko aby sa nam podarilo otehotniet, takze u nas az IVF. Tam to ale uz islo hladko,