icon

Čo prezrádza graf a LH testy o ovulácii?

25. feb 2024

Ahojte, chcela by som sa spýtať - podľa vás kedy prebehla ovu? Najpozitívnejší test bol 14DC a najväčší výstrel teploty 17DC.
Nie vždy sa mi podarí odmerať si BT v posteli, niekedy meriam ihneď pár sekúnd po zobudení na WC - vtedy sú o 0.10-0.15 nizsie tie teploty (meriam v ústach)

autor
•
25. feb 2024
dadka1997
•
25. feb 2024

Skusala si testovat aj toho 17teho, keď teplota stúpla? Mne teda moc pozitívny nepride toho 14teho

dracik07
•
25. feb 2024

Mne nepríde ani jeden pozitívny. To meranie musí byť hneď po zobudení, inak to nemá vyznam

autor
•
25. feb 2024

@dadka1997 14DC bol jasne pozitivny, rovnako silna testovacia ciarka ako kontrola. Len do appky som odfotila testy az o par dni neskor, ked “vyschli”. Testovala som ešte 15 a 16 DC už boli čiarky slabšie.

autor
•
25. feb 2024

@dracik07 viem, ale nedá sa mi žiaľ inak. Chcela som si odsledovať výstrel teploty po ovulke hlavne…

dadka1997
•
25. feb 2024

Tak potom sa zbytočne pýtaš, lebo podla tych testov ktore su vsetky negativne ovulaciu nemala, podla grafu mohla byt to 17 aj to, treba merat teplotu v posteli kazdy den v rovakom čase a myslim si, ze lepsie merat priamo v pošve ako v ustach, neviem aky to potom ma význam.. bazalna teplota je proste bazalna teplota, sliznica a teplota v pošve je iná ako v ústach

bambulka711
•
25. feb 2024

Bohužiaľ, tie testy sú negatívne. Ovulačné testy sú spravidla po uschnutí ešte "pozitívnejšie" ako predtým. A ako píšu dievčatá, bazálnu teplotu treba naozaj merať v pošve ešte pred WC. Myslím, že za tú minútu-dve sa nepocikáš 🙂

autor
•
25. feb 2024

@bambulka711 ďakujem za názory. Ďalšia otázka: môžem mať pozitívny HCG test ak som nemala ovuláciu?🙃