Čo robiť, ak som si dnes zabudla odmerať BT?
Ak som si zabudla dnes odmerať BT tak čo teraz?
@marinecka95 už som po ovulacii ma 2dni do MS ak príde
@edi1234 tak meranie dva dni pred očakávanou MS až tak nevadí 🙂 meraj ďalej a uvidíš ... ak sa podarilo tak // nájdeš aj bez merania BT v LF 😋
@marinecka95 čo je LF? 🙂
@edi1234 lutealna faza
@edi1234 lutealna fáza 🙂 je to fáza po ovulácii .. mnoho žien pre stres v tejto fáze už nemeria 🙂) ak si začiatočníčka v meraní tak je dobré merať cely cyklus a urobiť si prehľad o svojom cykle
@marinecka95 ano len teraz prvý mesiac som začala, popri robote som si zabudla aj odmerať ak by som začala merať vecerami tak to asi nebude mať veľmi zmysel ne? Čiže podstate dnes to vynecham nenapíšem si nič a zajtra už odmeraný?
@edi1234 teplota sa meria zasadne ráno ihneď po prebudení po minimálne 4-6 hodinovom spánku. Prečítaj si “zásady” pri meraní BT. Áno do grafu nezapíšeš - veď nemáš čo 🙂 iba ak by si si teplotu vymyslela
@marinecka95 ano čítala som , len som si myslela či nie sú nejaké výnimky
@edi1234 žiadne - jednoducho : pravidelne a vždy merať ihneď po zobudení, v približne tú istú hodinu a teplotu zapísať 🙂
@marinecka95 dobre vďaka

@edi1234 záleží, v ktorej časti cyklu sa nachádzaš. Ak je chýbajúca teplota v obdobi predpokladanej ovulácie tak sa môže stať, že graf nebude mať žiadnu výpovednú hodnotu . Pri BT je veľmi dôležité merať vždy v tú istú hodinu a už vôbec nie vynechávať meranie 🙂