Čo vám pomohlo pri snahe o otehotnenie?
Ahojte baby, obraciam sa na Vas s prosbou o radu čo Vam pomohlo s otehotenenim. Mam 26 rokov a s partnerom sa nebránime bábätku, avšak 3 mesiace máme dosť často nechrany styk a aj napriek tomu to nejak nevychádza. Viem, že to je krátko avšak rada by som zvyšila tie šance nejakym spôsobom, ktorý pomohol vám. Premyšlala som nad trackovanim ovulacie pomocou ovulacnych testov, ale rada si vypocujem iné rady. 🙂 ďakujem 🙏🏻
Ja som zacala takto pred rokom pit alchemilkovy caj a uz sa 6t tesim z malej slecny 😁❤️
No ja viem ze je to tazke, ale jedine co mi pomohlo bolo prestat na to mysliet a najst si ine zaujmy, namiesto "trackovania ovulacie" 😀✊️ ale ano skusala som samozrejme aj ovulacne testy, aj vitaminy atd. proste kadeco, az kym ma to neprestalo bavit a vykaslala som sa na vsetko 🤷♀️ takze za mna - prehnane sa nesledovat, nesmutit ked to prave nevyjde a verit ze to pride v tu pravu chvilu..
@artemis1234 mne pomohlo nemyslieť nato, 6 mesiacov som si robila stále testy a nič, sklamania a už keď som to prestala riešiť nemyslieť nato tak bum 2 čiarky a o mesiac rodim 🙂
Ovulačné testy 🙂 potom sa podarilo na prvý šup
Po 5 mesiacoch snaženia som si povedala, že musíme si sebou niečo robiť, začali sme doma s manželom denne aspoň 20 minút cvičiť, k tomu hodinové prechádzky každý deň 😀 nasadila som nám obom magnézium s B vitamínmi a kyselinou listovou z DM a kúpili sme si knižku Protokol prirodzenej plodnosti, aby sme vedeli, aké vychytávky nám ešte pomôžu... Stihla som si naštudovať asi prvé dve kapitoly a už som ďalej nečítala, lebo sme na ďalší mesiac mali už dve čiarky na teste a dnes sa tešíme z dvojmesačnej princeznej 🩷
Správne načasovanie. Ale to neovplyvnís.
Rovnako ako @andrea2323 🙂 s ovulacnym testom na prvýkrát.
@artemis1234 my sme sa snažili pol roka. Každý nám hovoril, že na to nemáme myslieť, tak sme tak pol roka robili. Potom nám jeden známy povedal, že práve naopak, na čo myslíš, to si privolas a tak sa aj stalo. Začali sme na to bábätko oveľa viac myslieť, rozprávali sme sa o ňom, predstavovali si ako ho kocikujeme, ako sa s nim hráme a podobne a vtedy to naozaj prišlo.
Naplánovali sme dovolenku 😅 9 mesiacov som neotehotnela, tak sme si povedali že kým ešte nemáme bábo sme naplanovali dovolenku cez 3 štáty.. 3 týždne pred odletom som mala pozitívny test 😁 zrovna mesiac keď som si povedala že by som nemusela .. tak sme dovolenku skrátili na jeden štát, na pár dní a teraz mám doma 5 mesačného milovaného chlapčeka 🤍
Snažili sme sa 9 mesiacov. Otehotnela som v najväčšom strese v práci, so zápalom močových ciest, zistila som to 2 dní po podaní výpovede a ani výpovednú som neskončila lebo som mala silné nevoľnosti.
@mullerova46 prosim Vas a cim ste si potvrdila ze k nej neprichadza? Meranim BT?
@mullerova46 takze ak by bol problem, ze nemam ovulaciu je tam sanca ju nejak privolat ano? Pretoze niektore mesiace si vsimam ovulacny hlien, ale je to mozno kazdy 3-4 mesiac. Skusim to dakujem za radu❤️
@artemis1234 mne sa zda ze podla hlienu sa neda na 100% urcit ci bola alebo nebola ovulacia, niekedy si ho zena nemusi vsimnut, moze ho byt aj menej asi az tym meranim bazalnej teploty dokazete urcit ci ano ak sa inak nepozorujete…
CoQ10, inositol, nizko sacharidova dieta, glucose godess knižka
Mám tri deti a ani jedno nemám na prvý krát. Jedno bolo na 5ty mesiac a posledné dieťa az 2 roky snaženia. Takže tak... Nepomáha nič len to nechať na prírodu, uvoľniť sa od toho a žiť si život.
Zaklad je vediet kedy mas ovulaciu. Lebo bez ovulacie to proste nepojde.
@artemis1234 toto je veľmi ťažká otázka. Ak nemáte žiadny problém, tak niekedy ozaj stačí alchemilka, načasovať styk podľa ovulačných testov a pod. Ani pozitívny ovulačný test však nie je záruka, že ovulácia skutočne prebehla. A ani zvýšenie teploty nie je záruka, že vo folikule bolo vajíčko a že bolo zrelé. Čoraz častejšie má však pár problémy, ktoré, samozrejme voľným okom nevidno a ani bežný gynekológ ich pri prehliadke nemá šancu zistiť. Ja by som možno na začiatok poradila, aby partner išiel na spermiogram. Viem, že niekto ma ukameňuje, že na čo tak skoro, ale... Je to veľmi zložitá problematika, ale základom je užívať kyselinu listovú a vitamín D.

@artemis1234 trackovanie ovulácie je základ aby ste vedeli či ju vôbec máte. Nám pomohli až tabletky od lekára lebo som nemala úspešnú ovuláciu. Ja som si merala teplotu a k tomu som si overovala ovuláciu aj testami