Čo znamená aktívne snaženie sa o bábätko?
Mozno to znie ako blba otazka... ked sme sa zacali snazit o prve babo, dr. mi povedala, vzhladom na moju endometriozu, ze to nemusi ist tak lahko, ze aby sme sa snazili. Ze problem sa zacne riesit az o roku intenzivneho snazenia sa. Ale co znamena intenzivne snazenie sa? styk pocas plodnych dni? sledovanie plodnych dni? meranie bt? alebo styk pomaly vzdy a vsade? A ked sa to ani po roku nepodari, tak aky je dalsi postup? my by sme totizto chceli druhe babo, ale s nasim sexualnym zivotom je to trosku komplikovane, muz chodieva na sluzobky, na tri dni kazdy tyzden, dcera ma dva roky, chodi dost neskoro spavat, a to sme uz obaja vacsinou dost unaveni a este u nas docasne byva jedna kamoska, dovod je na dlhsiu diskusiu... cize prilezitosti nie je velmi vela...

@ansi presne viem, ako sa cítiš, lebo nám sa tiež najprv 5 mesiacov nedarilo, robila som si aj ovu testy a nič, mala som depky vždy, keď prišla ms, tak sme si vždy otvorili fľašu vína a povedala som si, že keď už nič, aspoň si môžem vypiť 🙂 manžel na mňa pozeral ako na alkoholičku 🙂 myslím, že to bolo iba tým snažením a stresmi v práci, lebo keď sme zmenili prostredie a mala som neplatené voľno podarilo sa to hneď v najbližšom cykle... a to sme to vtedy už tak neriešili, proste sme si vychutnávali milovanie bez zdvíhania nôh a pod. 😉 držím palce, nech vám to vyjde niekedy to naozaj nemá logiku, prečo človek neotehotnie vtedy, aj keď sa veľmi snaží a potom to zrazu príde 🙂