icon

Cysty na vaječníkoch a snaha o dieťa

imeich
20. aug 2025

Ahojte pred pár dňami ma chytili bolesti tak som šla na pohotovosť a tam mi našli cysty vo veľkosti 6cm a 4 cm
Chcem sa vás spýtať či ste to niektorá mala popriadne poznáte niekoho pýtala som sa ak doktorov že či budem moc mať deti nakoľko mi to nechcú operovať .Velmi ma to trápi lebo o baby sa snažíme a aspoň viem asi prečo sa nám tak veľmi nedarí …za každú radu budem veľmi rada ❤️pravý vaječník mám vraj v poriadku

anonym_78e299
20. aug 2025

Preco ti to nechcu operovat? Moze to branit otehotneniu aj nemusi. Co na tvoj gynekolog? Mne napriklad jednu vybrali a jedna ostala.

imeich
autor
20. aug 2025
@anonym_78e299

Preco ti to nechcu operovat? Moze to branit otehotneniu aj nemusi. Co na tvoj gynekolog? Mne napriklad jednu vybrali a jedna ostala.

@anonym_78e299 povedali že netreba to operovať vraj to nieje až také …a môj gynekológ mi povedal že ak neplánujem baby do mesiaca tak by to nemal byt problém no nemám z toho dobrý pocit 19.9 mám ísť zase na kontrolu a neviem ako ďalej plánujem zmeniť gynekológa a nájsť si lepšieho lebo fakt som už zúfalá som mladá a nechcem niečo zanedbať

imeich
autor
20. aug 2025
@anonym_78e299

@anonym_78e299
Taktiež mi tam našli nejakú tekutinu a na cyste mám niečo ako krv vraj to je podobne ako modrina

nurse0
20. aug 2025

@imeich ja som tak mala a už je vaječník a vajickovod von

imeich
autor
20. aug 2025
@nurse0

@imeich ja som tak mala a už je vaječník a vajickovod von

@nurse0 a operovali tá hneď či tiež povedali že nieje treba ? Veľmi sa bojím a v živote chcem mať deti

anonym_78e299
20. aug 2025
@imeich

@anonym_78e299 povedali že netreba to operovať vraj to nieje až také …a môj gynekológ mi povedal že ak neplánujem baby do mesiaca tak by to nemal byt problém no nemám z toho dobrý pocit 19.9 mám ísť zase na kontrolu a neviem ako ďalej plánujem zmeniť gynekológa a nájsť si lepšieho lebo fakt som už zúfalá som mladá a nechcem niečo zanedbať

@imeich ono to ozaj nemusi byt problem. Zalezi aka to je cysta. Niektore sa vedia vstrebat a po menstruacii ju uz mat nemusis alebo sa zmensi (mne tehotenstvom zmizla jedna).
Kolko sa snazite o dieta?
Cysty nezvyknu hned operovat. Mne jednu vybrali a malu nechali. Ja by som si na tvojom mieste asi dala skontrolovat priechodnost vajecnikov.

nurse0
20. aug 2025
@imeich

@nurse0 a operovali tá hneď či tiež povedali že nieje treba ? Veľmi sa bojím a v živote chcem mať deti

@imeich najprv tvrdili že mi nič nie je. A dvakrát má odbili že nič nie je . Keď som išla na príjem cez urgentný príjem nechceli má vôbec hospit. A keď ma prijali tak týždeň som bola v nemocnici a až potom ma operovali

imeich
autor
20. aug 2025
@anonym_78e299

@imeich ono to ozaj nemusi byt problem. Zalezi aka to je cysta. Niektore sa vedia vstrebat a po menstruacii ju uz mat nemusis alebo sa zmensi (mne tehotenstvom zmizla jedna).
Kolko sa snazite o dieta?
Cysty nezvyknu hned operovat. Mne jednu vybrali a malu nechali. Ja by som si na tvojom mieste asi dala skontrolovat priechodnost vajecnikov.

@anonym_78e299 už je to 5mesiac čo sa snažíme kontrolujem aj ovuláciu ,boli sme aj na dovolenke aby sme netlačili na pílu ….no ak som sa spýtala či je všetko ostastne v poriadku povedali že hej ….dakujem veľmi pekne takže nabudúcu kontrolu si to dám vyšetriť ….

nurse0
20. aug 2025
@nurse0

@imeich najprv tvrdili že mi nič nie je. A dvakrát má odbili že nič nie je . Keď som išla na príjem cez urgentný príjem nechceli má vôbec hospit. A keď ma prijali tak týždeň som bola v nemocnici a až potom ma operovali

@nurse0 takže nikto sa nezblaznil z toho ani nič si nerobil z toho

nurse0
20. aug 2025
@nurse0

@nurse0 takže nikto sa nezblaznil z toho ani nič si nerobil z toho

@nurse0 milý pán doktor podotkol že buď deti budú alebo nebudud

michaela329
20. aug 2025

@imeich mne operovali, zároveň odstránili endometriózu. U mňa však nebolo isté, či je nezhubný, preto operovali. Nemuseli odstrániť vajíčkovod a wni vaječníky - išlo to pekne von. Dieťa mám len vďaka IVF - ale my sme mali viac problémov.

imeich
autor
20. aug 2025
@nurse0

@nurse0 milý pán doktor podotkol že buď deti budú alebo nebudud

@nurse0 na takýto prístup som veľmi veľmi nahnevaná niektorý pokiaľ si takými bolesťami neprešli nevedia ….ja som sa to pýtala hneď ako som tá prišla a robili mi vyšetrenie bol tam somnou aj priateľ a ten bol šokovaný ale doktor bol celkom ok vysvetľoval mi že radšej nech zostanem tam keby sa niečo zhoršilo no bolesti po infúzi zmizli len mi stále vŕta hlavou to že aby som mohla byt tehotná

nurse0
20. aug 2025
@imeich

@nurse0 na takýto prístup som veľmi veľmi nahnevaná niektorý pokiaľ si takými bolesťami neprešli nevedia ….ja som sa to pýtala hneď ako som tá prišla a robili mi vyšetrenie bol tam somnou aj priateľ a ten bol šokovaný ale doktor bol celkom ok vysvetľoval mi že radšej nech zostanem tam keby sa niečo zhoršilo no bolesti po infúzi zmizli len mi stále vŕta hlavou to že aby som mohla byt tehotná

@imeich pán doktor nebol príjemný povedal mi že nemá čas a ide na huby keďže bol piatok poobede

nurse0
20. aug 2025
@nurse0

@imeich pán doktor nebol príjemný povedal mi že nemá čas a ide na huby keďže bol piatok poobede

@nurse0 a to som zdravotnik čo sa práci rozumie

nurse0
20. aug 2025
@nurse0

@nurse0 a pohoda a keďže som mladá tak mi bolo povedané že som mladá a nemám simulovať

anonym_78e299
20. aug 2025
@imeich

@imeich 5 mesiacov nie je tak vela. Budu ti to sledovat. Oni to daju odstranit keby sa cysta meni, zvacsuje. Az nebudes moct otehotniet dlhsie pravdepodobne tam mozu byt aj pridruzene komplikacie. Endometrioza, muz nemusi mat dobre spermie atd. Ja ale nie som lekar aby som to vedela urcit 😄. Hovorim len podla seba. Tiez som bola na umelom. Ale tam to uz bolo komplikovane.
Pokial teda nemas vysoky vek skusajte 😊.

kiki68
20. aug 2025

Nandi si dobreho lekara a nechaj to cele vycistit, to 6cm by malo von. A nech zistia priechodnost a zaroven nastimuluju vajecniky.

bejka90
20. aug 2025

Ahoj. Ja som mala cystu vo februari mi dr nasiel na preventovke kazal miprist v maji ju skontrolovat a narastla za ten cas o nieco a potom som prisla este v septembri a zas bola vacsia tusim mala 3.5x7cm tak mi povedal ze musim ist na laparoskopiu....bola to endometriozna cysta. No s cystou mi vybrali aj vajecnik a vajcovod lebo tak bola nejak na tom....tiez som sa bala ze ako potom otehotniem a kedy... no namsa velmi postastilo po operacii presne 2 mesiace s apodarilo... no o druhe sme sa snazili rok a 2 mesiace bez cysty, ale zato s jednym MA.tak drzim palce

urshullita6541
15. sep 2025

ak sú to cysty, ktoré len sledujete a nie sú nebezpečné, tak skúste niečo ako trebárs indonal forte, čo Vám pomôže cysty zredukovať - mne to pomohlo - išlo to ľahko, bez bolesti a po dvoch mesiacoch boli cysty minimálne