icon

Dá sa z hormonálneho profilu zistiť, či už prebehla ovulácia?

siskaa86
23. nov 2022

Ahojte kto sa vyzná...dá sa z HP určiť ci prebehla ovulacia..Dr tvrdí že iba zo Soňa a tam mi nevidela dominantný folikul

ninka99865
24. nov 2022

@siskaa86 vitex je dobrý na zvýšenie progesteronu po ovulácii a clostyl je hormón na rast folikulov. Hormóny. A bilinky sa nemajú kombinovať pretože môžu navzájom narúšať účinky. Clostylu sa nemusíš báť ja som ho mala 3x a úplná pohoda

siskaa86
autor
24. nov 2022

@ninka99865 áno?aj tí zabral Nini?..však práve na ten progesteron ci nemám niečo mat

trgypadl
24. nov 2022

@siskaa86 bud vitex aspon 3 mesiace, alebo clostil nie naraz všetko.... Mali sme pacientku co mala po uzivani napr ostropesterca hyperprolaktemiu.... Clovek nikdy nevie ako moze kombinacia zaucinkovat

siskaa86
autor
24. nov 2022

@ninka99865 dostala si aj injekciu na ovul?

siskaa86
autor
24. nov 2022

@trgypadl jaj tak jasné.. nemá sa to preháňať

ninka99865
24. nov 2022

@siskaa86 áno dostala, žiaľ nepomohol teraz skúšame letrozol prvý mesiac

siskaa86
autor
24. nov 2022

@trgypadl mam sa potom dr pýtať aj na tu injekciu ovulacnu

ninka99865
24. nov 2022

@siskaa86 na progesteron keď tak po ovulácii ti dajú vkladať alebo duphaston..

siskaa86
autor
24. nov 2022

@ninka99865 aha..snažíš sa o dieťa..1 ..ci už máš?.
No neviem ci mne dá clostil alebo to druhe..ale myslím spomínala clostil

siskaa86
autor
24. nov 2022

@trgypadl tak rozmýšľam keď už mám dieta.tie protilátky proti spermiam snáď nemusím riešiť ..alebo neviem aké priciny neplodnosti ešte bývajú

ninka99865
24. nov 2022

@siskaa86 to že máš dieťa neznamená že sa ti nemohli vytvoriť protilátky proti spermiam. Žiaľ je to menne v zivote.
Repro Imuno, hematologiu, Endo, priechodnosť

ninka99865
24. nov 2022

@siskaa86 a samozrejme spermiogram

trgypadl
24. nov 2022

@siskaa86 je toho veľmi vela co moze byt problém, ale ak by bola problem ta ovulka, tak nic ine neostva len ju podporit, ale tiez treba vyskusat aspon nejake obdobie, a nezabudat na partnera, aspon zaklad spermiogram dat urobiť

siskaa86
autor
24. nov 2022

@ninka99865 aha..ano mení? Do rici ako starnem všetko sa môže nalepit

siskaa86
autor
24. nov 2022

@ninka99865 tak ta priechodnosť asi je základ.. co viem ze sz je ok ani polycisticke nemám..len asi ta ovulácia

siskaa86
autor
24. nov 2022

@trgypadl no bodaj by to bol tento problém.. lebo keď vidím koľkých dr treba obehat..snáď ma to obide

siskaa86
autor
24. nov 2022

@trgypadl ak to nedám do 40 potom už sa snažiť nebudem..nechám to na prírode.. ako hipisak

siskaa86
autor
24. nov 2022

@trgypadl ešte tam mam trochu gynexu..a beriem omega.. b6 a pupalku denne..zinok...dcko a ccko

trgypadl
24. nov 2022

@siskaa86 viem, ze to je taka intimn a otázka, ale s vahou problem nemas?

siskaa86
autor
24. nov 2022

@trgypadl v pohode.. už nie..ale dlhodobo bol..anorexia..menzes mi došiel pred rokom po cca 7 r..ale váha nebola stale taka nízka bolo aj horšie aj lepšie obdobie len menzes nič.. skúšali sa hormóny ale asi len 1x..a nezabrali mi ..potom v nov min roku došiel sam

siskaa86
autor
24. nov 2022

@trgypadl snažím sa jesť.. aj chlap ma núti.. je to ťažké v hlave to máš stále.. ale keď chcem dieta bez toho to nejde..už sa mi zdvihol aj estrogén predtým bol skoro na nule..

siskaa86
autor
24. nov 2022

@trgypadl aj to som si nemyslela ze ho dostanem tam narástla sliznica ale už rastie..Dr ma strasilaprechodom

siskaa86
autor
24. nov 2022

@trgypadl ale ten teda podla horm nenastal

trgypadl
24. nov 2022

@siskaa86 ufff narocne obdobie, musis sa dat do normalu aj co sa tyka stravy, a hlavne ak si v podvahe, mozu Ti naozaj chybat zakladne vitaminy, na prevencii u obvodneho si bola, vse ok??

siskaa86
autor
24. nov 2022

@trgypadl vieš co uz je váha celkom fajn..a vitamíny užívam.. len vieš v hlave to stále straší.. snažím sa chcem normál život

trgypadl
24. nov 2022

@siskaa86 drzim prsty, aby si dosla do svojho cieľa, musi to byt narocne... Nezabudni aj na kyselinu listovu

luccija
24. nov 2022

@petrana88 nie, nekontrolovala ani neviem ci vtedt uz boli ovu testy🙂je tomu 15r.tiez sme sa vzdy snazili okolo 13-15 dna v ten mesiac bol muz na sluzobke a mala som raz sex.O dieta sme sa snazili 2,5 r mozno aj preto tovtak dlho trvalo a zakladne vysetrenia vsetko bolo v poriadku.
Kamaratka otehotnela po rokoch po menzese je to uplne induvidualne mozes mat aj 2x ovu, posunutu a pod.Ved aj ta Jonasova metoda hovori, ze nemudi byt ovu len v polke mesiaca

luccija
24. nov 2022

@siskaa86 kolko mas rokov?tak dolezite je, ze mas menzes ostatne uvidis nieco sa da doplnit hormonmi hlavne, ze sa obnovil menzes.A z horm.profilu a sliznice by doktorka vedela, ze si v prechode.Endo mam aj ja, ale nerobi mi problem to by si mala vacsinou velmi bolestivy menzes mne ju boll vidiet na sone, ale niekto moze mat loziska, ktore odhali az laparoskopia nemusi ich byt vidiet

siskaa86
autor
24. nov 2022

@luccija vieš čo mam 36 r..sliznica narástla ale už je fajn podľa sona aj vajecniky ze su ok.. len vidí malé folikuly..a podla mňa tie roky bez menzesu som ovulaciu a ni nemala

siskaa86
autor
24. nov 2022

@trgypadl diky moja..list neužívajte veru..len dúfam ze vajíčka neutrpeli nejakú ujmu a nie sú poškodenie keď som to mala take vselijake