Dlhoročná snaha o bábo a neúspech
Ahojte zienky , prosím Vás poraďte , ako to robíte , lebo ja už neviem ako sa s tým popasovať . Ťaháme už 4 rok neúspešne . Pár x biochemické , proste sa neudržalo . V centre moc nechcú robiť vyšetrenia lebo vraj sme mladi (30) a podarí sa prirodzene . Keby sa podarí prirodzene tak mám už asi aj dve deti nie ? Chceme meniť centrum to určite áno . Len proste už nevladzem , stále si niečo vyčítam že som zlyhala ako žena 😔 ťaháme na 4 rok neúspešného snaženia , prvý rok som bola taká že robila som ovulacne testy atd , veď to poznáte . Ale potom som už úplne vypla , nakoľko boli a sú v živote aj iné dôležité veci ako myslieť len na neúspech o babo . Len má proste zabíjajú novinky o všetkých “ tehotných “ naokolo . Nezávidím , doprajem to každej jednej ale mám pocit že ku mne to nepríde nikdy a to má ubíja a ešte keď vidím prístup doktorky v centre normálne mám úzkosť ako vyslovene kašle na to .
Ste tu nejaké zienky ktoré sa snažíte o prvé babo a stále neúspešne ??😔😔
@any_soj áno progesteron som brala vyše roka . Teraz ho neberiem 2 mesiace a zatiaľ je vserko ok s progesteron . Mám však stále . Stále zvýšený LH hormón
Autorka zmente CAR a vyziadajte si obaja vsetky tie vysetrenia ;)
Ahoj, presli sme si tym, ale chcem ta povzbudit, ze my do 30 nic a po 30tke sa roztrhlo vrece a tesne pred 31 som porodila prveho synceka po 4 rokoch manzelstva... Po nom mi v 32tt zomrelo dievcatko, ale potom uz bolo vsetko ok a kazdy rok som rodila😂dnes mam 38 a 4 krasne deticky👊neda sa na to nesustredit, bolel ma pohlad na kazdu tehotnu a kocik, nechapala som, ze taka jednoducha vec a nefunguje, ked sme v poriadku... Ale raz to prislo... Na dovolenke sme sa milovali kazdy den a proste sa podarilo... Drzim prsty
Držím palce, nech sa čoskoro dočkáte, mojej kamoške sa podarilo po 6 rokoch, takže hlavu hore.
A k tým vyšetreniam, určite si dorob reprodukčnú imunológiu, dá sa tam aj súkromne bez výmenneho lístka, inej kamoške presne to pomohlo po 5 rokoch.
U mňa bol problém na hematologii, ale to píšeš, že máš ok. Držte sa ;)
Ahojte baby🤗 ako čítam vaše komentáre viem ako sa cítite viem sa do vás vcítiť ☺️😇rada by som vám poradila pomohla rada ak bude chcieť vedieť viac kľudne napíšte ale do správy tu na na modrom koniku rada vám súkromné poradím platí to pre všetky ktoré majú zaujem aj pre autorku
PS všetky vám želám Aby sa vám to podarilo čo dkoro
Ja ti neporadim, ale neda mi napisat- skus si tie skarede a nelogicke myslienky o tom ze zlyhavas ako zena vyhodit z hlavy. Urcite to nicomu nepomoze, zabudni na ne. Ja vam silno drzim palce, nech sa dockate cim skor ❤️🌞
Tak to je fakt na nervy, treba ísť inam. Mne lekár urobil, alebo ma poslal na čokoľvek co ma napadlo... Aj keď si myslel, že je to zbytočné. Je to predsa ich povinnosť. Načo ste išli k lekárovi, keď vám povie, že nech sa snažíte a ani vás nevysetri? Preč odtiaľ... Aj tie vyšetrenia dlho trvajú... Takže ja by som nečakala. Jasne, ste mladí, ale to nie je dôvod na to, aby ste nešli na vyšetrenia. Napr. Jednej známej, tiež mala 27 rokov zistili oba vajcovody nepriechodné... Takže pre nich len IVF. A co by im pomohlo čakať a snažiť sa?
Nenechaj sa odbiť. Držím palce💗
@katika9145 wauu to je krásne, si ma povzbudila že ešte môžem mať aj viacej detí ak by sa po rokoch začalo dariť. ♥️🙏🙏🙏
Ahoj, radu nemám ale povzbudim ta, nám sa zadarilo až po 4 rokoch, zrovna v dobe kedy sme to najmenej čakali 😊
Lady comp baby treba zohnat😊
@komplikovana ďakujem pekne ❤️
@derdia to je čo prosím ☺️
@zara1357 my sme nedávno kúpili dom čiže naozaj hlavu mame úplne niekde inde plus práca .. ale 4 roky v našom prípade keď sa nesnažíme ako niektoré ženy že nemajú nič iné v hlave len plodiť a napriek tomu to nejde . Naozaj sa na to nezameriavame, len má štve prístup našich lekárov že podľa nich netreba žiadne vyšetrenie
@ailiba veď práve preto že aj toe vyšetrenia niečo trvajú , trvajú aj výsledky . Ďakujem ti veľmi pekne ❤️Za podporu , snáď sa aj my dočkáme o 20 rokov 😔pri tomto prístupe lekárov . Ale ideme do Brna o dva týždne tak sa tam snáď dostaneme . Určite sa už nenechám , stačilo
Pozri si na internete recenzie najma na amazone a aj tu. Je to miny pocitac na cyklus. je to skvela vec, presne ti to urci cyklus. Budes vedie tkedy mas plodne dni. Je sice 500 eur. Ale inak skvele. Ja keby mam problem s pocatim urcite skusim rok s tymto.
Autorka, osobne nemam skusenost nijaku s tymto, ale poviem Ti, ze ako mne raz z "brucha" doktor diagnostikoval PCO, ani sono nemal v ambulancii, za to, ze som mala viac nuzskych hormonov, prolaktinu a cykly ako kedy, ale bezne od 35-39 dni. Vela anovulacnych cyklov. Ale...Akonahle sme sa s muzom prestali chranit, otehotnela som do pol roka. A potom este raz a aj treti raz...Takze, keby ste boli zdravi a mali vsetko ok, tak uz by si davno bola tehotna a nie raz. Takze neplatila by som tomu centru ani cent uz, ked Vam toto tam doktorka povie 🙄
@nevenka ja mna tiež PCO , ale konečne ovuláciu už mám nabieha mi po rokoch normálne . Prolaktín mám v poriadku , len mi blbne Lh hormón a testosterón mám tiež našťastie v poriadku . Nuž tak asi pani doktorka má röntgene oči 😂keď povie že mám všetko ok , ideme na ďalšie vyšetrenia tak snáď sa príde na reálnu príčinu prečo sa nedari . Len smutne je to že bohvie koľko žien takto trápia a tie si ticho lebo chúďatká ani nevie že tá doktorka ich klame :(
Aj my sa snažíme cez 3 roky a lekári nám stále vravia, že sme zdraví. A stále by sme si to mysleli, keby sa neopýtam v CAR na výsledky z krvi, ktorú nam brali na začiatku (tiež nám ich nepovedali, až kým som sa neopýtala). No a vyšlo mi, že si vytváram protilátky na spermie. Samozrejme mi nič nevysvetlili, ale hneď navrhli iui. Doma som si o tom čítala viacej a ževraj je bežné, že si telo začne vytvárať protilátky, ak neotehotnie. Možno vám toto vyšlo v tých prvých testoch tiež, ale nerozumiem prečo vám nechceli povedať výsledky... Tiež mám názor, že 4 roky je veľa a žiadne netlčte na to tak veľmi nepomôže. (najlepšie od ľudí, ktorí nemali s týmto žiaden problém 😕. A pritom neplodnosť rastie z roka na rok a v dnešnej dobe je to normálna vec, že to nejde)
@danka_gi úplne s tebou súhlasím ❤️😔 ideme tam budúci týždeň a vypytam si všetky vyšetrenia / výsledky ešte raz a keď nie dám si urobiť inde a hneď si ich vypytam a samozrejme zmena centra . Veď samozrejme 4 roky je strašne dlha doba , bohvie koľko to takto budeme riešiť .a tie protilátky ti vyšli z reproimunologie ?
Mne to vyšlo z výsledkov z krvi, ktoré mi brali hneď na prvej návšteve. Neviem ti povedať čo to bolo, lebo práve tieto výsledky nemám nahraté v klientskej zóne na internete 😕 a keďže na to nejako zabudli, tak nám robili ďalšie vyšetrenia a stále bolo všetko v poriadku. Keby sa nespýtam, tak ani neviem... Keď sa budeš pýtať na výsledky, tak sa preistotu spýtaj či nevytváraš protilátky. Keď som si o tom čítala, tak som si vravela, že skôr je nepravdepodobné, že si ich telo po takom dlhom čase nezačne vytvárať..... Ale myslím si, že keď budeš u správnych odborníkoch, tak prídu na príčinu a nájdu riešenie ☺️ držím palce 😊
Ahoj, my sa snažíme o prvé babo zatiaľ neúspešne 14 mesiacov, tiež to prežívam veľmi ťažko, plačem každý mesiac, chápem ta co musíš prežívať. My nemáme ešte žiadne vyšetrenia spravené Dr. zatiaľ nemal na to čas, ale už to ideme riesit. Dúfam že na niečo prídeme a veľmi aj tebe držím palce.
@lavienocka myslím si, že pre každú ženu je to náročné. A nech mi žiadna nevraví, že si nepoplakala(hlavne tie, ktoré vravia, že sa na to nemá človek tak upjať). Plakávala som aj ja a úprimne niekedy si aj teraz poplačem, ale už veľmi zriedka. Môj názor je taký, že by sme si mali aj z tých zlých vecí zobrať to dobré. Ver tomu, že tých 14 mesiacov z teba spravilo inú ženu. Silnejšiu a v budúcnosti o to viac milujúcu matku. Lebo si prejdeš týmto náročnym obdobím. I keď dieťatko stále nemáme, ale upävnilo to náš vzťah, lebo manžel ma vždy v mojich ťažkých chvíľach uteší. Naučila som sa pracovať s mojou zlou vlastnosťou - netrpezlivosť. Myslím si, že už ju asi ani nemám 😂. Zmenila som prácu, kde sa rozvíjam a baví ma (predtým som bola v práci ktorá ma neposúvala ďalej). Zamerala som sa na svoj sebarozvoj a skúšam veci, ktoré neskôr pri deťoch už nebudú možné. A hlavne vyzvedám od kamošiek, ktoré už majú deti rady, aby som potom všetko vedela 😊 keď som na návšteve, tak skúšam prebalovať, kúpať a tak. Aj povarujeme niekedy 🙂. A teda vždy sa upokojím, že nie som jediná a je to normálne.
@lavienocka ano, zacala som po 30tke,hned prvy cyklus😁a teraz mam cerstvych 38, za sebou 5 porodov a to najmladsie bude mat coskoro 2 rocky... Takze fakt som rodila kazdy rok😉ale nelutujem, je to krasne a ta radost... Silno drzim prsty vsetkym snazilkam, kedze som si tym presla a fakt nic ine nepomoze, len sa uvolnit, ziadne pocitanie, meranie a sustredenie... Akoze neda sa na to nemysliet, to je jasne, ale uvolnit sa a milovat, neplodit☺️
@danka_gi
Jeej to si krásne a pravdivo napísala, ďakujem veľmi ♥️
Ahojte zienky ktorym sa nedari otehotniet..ste skvele ze sa drzite a doprajete aj inym aj napriek vasej bolesti.
Vela pripadov je ze manzelskemu paru niekto manzelstvo neprial. Nejaky kamarat kamaratka chceli bud teba alebo manzela a mozno povedali nieco ako "vy aj tak nebudete spolu stastny". Alebo problemom mozu byt aj svokrovci ze si nerozumeju s partnerom dokonca aj nieco z rodicov. Aky ste maly vztah s rodicmy?Ak si spomeniete na ze sa nieco take udialo jedinym riesenim je sa s tou osobou ZMIERIT.nie vybafnut ty ... koli tebe hento a toto. Treba zobrat kvety odprosit rodicov, poprosit dotycnu osobu aby sa nehnevala ze sa vam nedari koli tomu otehotniet aby vam odpustili ak sa hnevaju. Dokazete to ide o vela predsa. Poproste Jezisa pytajte sa ho preco je to tak ako to zmenit. Modlite sa nevzdavajte sa Jezisa za ziadnych okolnosti, uvidite pomoze vam. Verte Bohu on to moze zmenit lusknutim prstov, chodte si do kostola modlite sa spolu za babatko. Podari sa to. Smelo do toho dokazete to. Drzim palce..Pane Jezisu prosim pomoz vsetkym manzelskym parom s dietatkom. Ste uzasne ze ste sa zdoverili
Este ma napadlo...su aj pripady kedy si manzelia adoptovali dietatko, niekomu doslova zachranili zivot a potom sa im narodilo aj ich vlastne. Ak citite ze si chcete adoptovat tak ro urobte milujte to dietatko. Boh to ma vo svojich rukach vie preco je taka situacia..bud to blokuje nieco ako som pisala alebo ste Bohu tak mily a uzasny ze by vam chcel zverit do opateri nejake dietatko ktore bez vas neprezije...Nebojte sa zvladnete tuto situaciu ste uzasny vsetci

Hovoríš, že HP máš ako na hojdačke plus pár biochemickych tehotenstiev - berieš utrogestan alebo inú formu progesteronu po každej ovulacii? Môj doktor sa k takýmto veciam stavia veľmi zodpovedne hneď po prvom potrate... Nejde o umelé oplodnenie, ale o liečbu príčin problémov. plodar.sk