icon

Do koľko dní sa ukáže na BT užívanie progesterónu?

30. mar 2022

Ahoj kocky , prosím viete mi niektorá povedať (meriam BT ) že o cca koľko dni sa dvihne teplota hore ?neviem či bola ovulacia alebo to už dvihli BT lieky (progesteron )

ilene22
30. mar 2022

ak mas progesteron uzivat kvoli kratkej lutealnej faze, treba ho nasadit az po ovulacii. lebo inak vraj moze ovulaciu zablokovat.. a teplotu Ti dvihat moze aj nemusi. napr mne klesla bt tesne pred ms, aj ked som ho este uzivala..

autor
30. mar 2022

@ilene22 to viem ze blokuje ovuláciu ale keďže ju nemám 😩tak som nasadila na 19dc progesteron aby som dostala MS . Doktorka hovorila že mám nasadiť na 16dc tak som poslala do 19dc a nič . Potom o 2 dni sa dvihla hore , tak asi to bude len tým progesteronom :( Ach

barus26
30. mar 2022

no mala si este počkať. Ja som čakala a čakala, ovulovala som 28dc a vtedy som aj otehotnela. Progesteron zdvihne teplotu hneď na další deň

autor
31. mar 2022

@barus26 po pravde má to už celé nebaví , 4 roky sa snažíme o prvé , mám PCO a anovulacny cyklus vždy a bez MS . Tento cyklus som nezareagovala na Letrozol , od ďalšieho cyklu mám brat 3x1 LTZ tak uvidíme .. už som z toho na nervy a na ivf nechcem ísť určite kvôli hormón som dosť pribrala, nechcem brat tie silne ďalšie hormóny len kvôli tomu že nemám ovuláciu . Mala som 3 biochemické počas tých 4 rokoch ale už má to nebaví , stále sklamanie . 1 rok sme to intenzívne riešili a potom už len take riešenie že keď som nedostala MS som išla ma vyvolacku , inak žiadne prehnane snazilkovanie sa . Popravde ani neni čas keď mame hlavu zaneprázdnenu prácou .

barus26
31. mar 2022

tiež mám pcos a aj inzilinovu rezistenciu. O prvú sme sa snažili 2,5 roka, teraz som znova tehotná a to vyšlo ani nevieme ako.. Cyklus 40-115 dňový ako sa mu chcelo. Na vyvolavacky som nikdy nechodila. Ale mne nastatie pomohlo keď mi nasadili lieky na inzulinovu rezistenciu, trosku sa to rozhýbalo, malo sa ovulaciu a otehotnal som 2 mesiace po nasadení liekov. Držím palce aby sa aj vám podarilo

autor
31. mar 2022

@barus26 ja beriem na ÍR lieky pól roka a žiadna zmena , pritom mám ťažkú inzulinovu rezistenciu plus poruchu glukózovej tolerancie :/ ďakujem ti pekne 🙂