@senselinka no zistila som, bohuzial neskoro..... ale snad sme dosli na pricinu 😊
Bohuzial, baby, trombofilia je nielen vrodena, ale aj ziskana... takze kludne môžte mat dve deti v pohode, potom dlhsie pauzu, zrazu sa snažíte a bum, problem... vid @martinaj
A ono kym neviete uplne presne, v com je problem, je zbytocne nasadit injekcie alebo anopyrin, lebo kazdy z nich je na nieco ine... fraxik/claxane riedi hustu krv, ktora v tehotenstve prirodzene hustne, lebo sa zvysuju koagulacne faktory, babo je zle vyzivovane a umiera. Anopyrin rozpusta krvne zrazeniny, ktore mozu upchat cievu a babo odumrie.
Pri trombofilnych stavoch treba sledovat hladinu zeleza a uzivat ho na predpis, to iste plati pre kyselinu listovu, mali by ste uzivat acidum folicum. A tiez doplnit pyridoxun, ktory zlepsuje krvotvorbu.
A na margo toho, co vsetko sa v nas moze skryvat...
Tym, ze ja som mala problem a zistili krvnu dg., ked sa sestra zacala snazit o babo, sla preventivne na vysetrenia. Okrem toho, ze jej zistili ešte vyšší stupen trombofilie ako mne (my ju mame vrodenu), prisli na to, ze ma vysoku hladinu vapnika v krvi. Mohlo to byt vselico, nasledovali vysetrenia, nove krvne testy... nakoniec zistili, ze zo styroch pristitnych teliesok jej tri!!! vobec nefungujú a keby sa na to neprislo z krvi, iny priznak vlastne neexistuje, len by jedneho pekneho dna umrela, lebo by jej zlyhalo srdce... Do mesiaca uz bola aj pod nozom, pristitne vybrali, potom liecenie, zas kolotoc liekov... nateraz je stsbilizovana, presiel rok, nie je ani tehotna, musi na umele, pricom aj tam je sanca minimalna...
Ale zije 💜
@senselinka jeminecky,tau to je dakt sila. Myslis ze moze bezny smrtelnik poziadat o kompletne hematologicke vysetrenie?
@kakatulik myslim, ze mozes, len si ho pekne zacvakas.
@senselinka aha,tak si niekde vyzistim,ze kolko e-ciek by ma to stalo.
@senselinka moja mrkneš prosím včera som sem hodila moje výsledky z hemato do inej temy že či vieš niečo otom bližšie,dakujem
@senselinka citam tu o vit D a ja som bola v lubochni na kontrole 14.aprila a mam velmi malo vitaminu D 😠 tak som si ho kupila a uzivala no ale hned na to sme otehu.Je mozne ze toto mohla byt pricina nasho potratu? 🙄
@zuzka2208 ako ti zistili že máš málo D? normálne u gyn z krvi??či hematolog?
baby tak to je clanocek ku vitaminu D a aj ako ho ziskat prirodzene.
http://www.babycentre.co.uk/a1023146/vitamin-d-...
@butterfly333 kedze sa liecim na stitnu zlazu tak chodim do lubochne no a na poslednej kontrole som mala konecne vsetky vysledky dobre ale chybal mi vit D tak som si kupila a zacala uzivat no ale hned na to sme otehu.Tam ti beru krv a robia vsetko 😢 mna porazi ak to malo byt koli takejto blbosti pretoze aj moj gyn ma mohol viac kontrolovat hned ked som otehu kedze vie ze sa dlhsie snazime 🙄
@zuzka2208 tak to áno no ja som zvedavá či a kedy sa podari dalšie tehu a či tie inj pomožu tomu.
@ajana1 ta stranka je v angline
@butterfly333 cakala by som vacsiu starostlivost gynekologa kedze vie co vsetko uz mame za sebou ☹ ja som mu volala hned ked mi meskala ms 2 dni a mala som poz tehu test a jedine co ho zaujimalo bolo ze to je este skoro a ze on este nic neuvidi nech pridem ked mi bude meskat aspon 2 tyzdne 😕 a priznam sa ze som bola trochu prekvapena lebo som cakala ze mi povie jasne prid hned a skontrolujeme ci je vsetko dobre nastavene atd.No ale to by som asi chcela vela 😱
@zuzka2208 mne ten moj gyn pripada ako by mi to bolo jedno taký nezaujem.
inak ako tak citam internet nedostatok vitaminu D moze byt jeden z faktorou na vznik preeclampsie pocas tehotenstva. Takze pekne krasne si nasadit pocas leta liecbu slnkom aby sme do konca roka chodili s pupkami 🙂
a este raz pani otravna 🙂 tu su zdroje vitaminu D v strave: mastne ryby (losos, pstruh, makrela, tuniak a il 100g je o cosi viac ako odporucena denna davka), tuniak alebo sardinky v konzerve, huby (napriklad portabello ale urcite aj hriby), vajecne zltka, pecienka, olej z trescej pecene (asi ako posledna moznost)
@ajana1 aj ja mam taky pocit pretoze som k nemu prisla po dvoch tyzdnoch a jedine co mi povedal bolo ze no tehotna si ale este nic nevidim prid za dalsie dva tyzdne 😱 no a nakoniec nam to v 9tt odumrelo 😔 a to ma chcel hned v ten den hnat na cistenie na Sliac no a to akoby som akoze isla po narkoze sama autom 50km domov 😱 ale nastastie som nebola na lacno tak ma cistili az teraz v pondelok a bol so mnou aj mm.
@zuzka2208 ja som dnes volala novemu gyn čo sa špecializuje na rizikové tehu tak tam idem.1.7, verím že sa bude viac zaujímat oto aby mi pomohol,čítala som na neho samu chvalu.
@martinaj ty si ich nezdedila??mne povedala že to mám vrodené čiže som tie mutacie zdedila 😖
@butterfly333 aj ja idem hladat nejakeho dobreho gynekologa lebo toto sa mi vobec nepaci ☹ nehovorim ze by sme to urcite dotiahli do uspesneho konca ale pristup by som ocakavala urcite iny ☹ som z toho smutna a nejak to na mna zacalo doliehat a hnevam sa na toho tam hore ze je ku nam taky stedry a velkorysy 🙄
@zuzka2208 moj gyn je fajn no vobec žiaden záujem čakala by som som že o pacientku ako som ja teda myslím že som už 5x potratila a nič dal mi clostil a je,žiadne take ked som tam volala že som asi tehu tak až o týžden som prišla aj to som už špinila a nič dal dufík a hotovo. 😖
@butterfly333 je to hrozne ze o vsetko sa tu musis prosit 😔 ako je to s tou hematologiou? Musim tam ist na odporucanie?ci si tam mam len zavolat a objednat sa?
@zuzka2208 ano musíš mat odporučanie bud od gyn alebo asi aj obvodna ale od gyn aby napísal prečo ta tam posiela,mne tam napísal že koli potratom,ked som bola na krv tak som mesiac čakala na vysledky.

@kakatulik verim, no ja som v tom nonstop..... ale uz som stvrty mesiac doma 😁