Dochádza k ovulácii hoci nemám menštruáciu?

hviezdicka1903
3. dec 2018

Ahojte, aká je šanca otehotnieť, keď nemám menštruáciu ? Myslíte, že funguje ovulácia aj keď nemám menzes?

miriam439
3. dec 2018

@hviezdicka1903 Ja si myslím, že nie
Skôr naopak to funguje, že ovuláciu nemáš, ale menzes mávaš.
Ale dôležité je napr. aj to, prečo nemáš menzes. Napr. si po pôrode, menzes si ešte nemala, ale po rôzne dlhom čase od pôrodu ti ovulka nabehne, ty práve vtedy môžeš otehotnieť a ani si nemusela vedieť, že si mala ovulku. A potom už samozrejme menzes nebude. Alebo neotehotnieš a dorazí konečne menzes.
To isté pri hormonálnych problémoch sa môže stať. Ovulka ani menzes dlho nebudú, ale potom môže znenazdajky ovulka naskočiť a ty môžeš otehotnieť.
Ale treba to riešiť s lekárom, prečo ti nechodí menzes, to nie je len tak, že si bez neho (samozrejme ak nie si už po prechode).

hviezdicka1903
autor
4. dec 2018

@miriam439 mam 24r a menzes nemam od 15-tich liecia ma na to rôzne mám malo progesteronu a vela tedtosteronu ked uzivam hormonalne tabletky menzes mam len v tedy nie je mozne otehotniet. Ked lieky vysadím nemám menzes takyto je problem :( tak pre to sa pytam ci by som mohla otehotniet aj ked nemam menzes tak či je aspon ta ovulka 🙂

titla
4. dec 2018

@hviezdicka1903 Asi ťa veľmi nepoteším, ale akurát pri týchto hormonálnych problémoch - vysoký testosterón - ženy aj mávajú bežme MS, ale nemajú ovuláciu. V tvojom prípade budeš asi potrebovať nejakú hormonálnu stimuláciu, aby k ovulácii dochádzalo.
Mám kamarátku, ktorá mala podobný problém. Od kedy začala menštruovať nemala MS pravidelnú - tak raz za 4-5 mesiacov. Tiež mala vysokú hladinu testosterónu a diagnostikované PCO. Aby otehotnela brala hormóny a po 3 rokoch sa to podarilo a teraz má doma krásne dievčatko :D Takže nič nie je stratené.

hviezdicka1903
autor
4. dec 2018

@titla ježkovy voči 😱 až po 3 rokoch? :( no uvidime, co sa s tym bude dať robiť. Ja uz teraz robím pre to maximum

titla
4. dec 2018

@hviezdicka1903 Pozri, poznám páry, čo nemali žiadny problém a prvé dieťa sa im tiež podarilo až po troch rokoch. Rok je bežná doba aj pre "zdravé" páry. Čiže na tvojom mieste, ak už plánuješ otehotnieť, treba sa čo najskôr objednať k doktorovi a začať to riešiť.

miriam439
4. dec 2018

@hviezdicka1903 Zisti si u lekára, či nemáš vysoký prolaktin, môže ti aj ten blokovať ovuláciu. Ak ti robil hormonálne testy, uvidí to tam, alebo keď ti bude robiť, nech sa pozrie aj na to.
Z prírodných prostriedkov - alchemilka, myší chvost alebo rebríček, vitex jahňaci, fytosója... nemám čas ti písať ich účinky, ale pozri na internete, je tam toho veľa.
Hormonálne sa da ovulka vyvolať clostilbegytom, ale to skúšaj len vtedy, keď už isto budeš chcieť otehotnieť, lebo sa to nemôže užívať dlhodobo - nájdi si to na https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/clo...

miriam439
4. dec 2018

@hviezdicka1903 A ešte si pozri o prípravkoch inofolic a kotvičnik.

eriksonka1234
4. dec 2018

@hviezdicka1903 ja som mala tento isty problém,menzes len s vyvolavackou, verdikt Dr.nedorastanie folikulov. Tak som zavolala Dr.Jonasovi,on ma upokojil a vypocital napriek absencie menzesu plodne dni. Moj syn bol aj pre mojho gynekologa v tej dobe zázrak, kt.má o pár dní už 13 rokov.Nevzdavaj to,hlavu hore,všetko sa dá!

hviezdicka1903
autor
4. dec 2018

@miriam439 hirmonalny profil mi robil pred nasadením tabletiek VREYA kt. Som uzivala 9 mes. A uz teraz hned prvy mesiac bez tbl. A nedosiel menzes. A áno prolaktín mám vysoký ;(

hviezdicka1903
autor
4. dec 2018

@eriksonka1234 len ja asi aj plodne dni mam ved som žena, tak viem kedy su 🙂 ale moja otazka je ci aj tak mozem ostat tehotna, aj ked plodne dni su, ale menzes nie, vise ci sa tvoria vajicka

miriam439
4. dec 2018

@hviezdicka1903 A nevieš, aký vysoký máš ten prolaktin? Ak vieš, napíš mi. Prolaktin ti môže blokovať ovuláciu. Vitex jahňaci ti na to môže veľmi dobre pomôcť.

titla
5. dec 2018

@hviezdicka1903 Samozrejme, že môžeš ostať tehotná ak máš plodné dni a sex, ale podľa čoho si si taká istá, že ich máš ak u teba nedochádza k MS?
Pretože ak žena ovuluje, nasleduje MS. Obdobie medzi ovuláciou a MS sa nazýva luteálna fáza - tá je väčšinou vždy rovnako dlhá pri každom cykle. No a práve zvýšená hladina testosterónu a prolaktínu a nízka hladina progesterónu spôsobujú, že folikuly nedorastajú, neprasknú a tým pádom vôbec nedochádza k ovulácii a plodným dňom.
Je bohužiaľ pomerne časté, že ženy mávajú aj relatívne pravidelný MS cyklus ale cykly bývajú anovulačné, ale o prípade kedy je to naopak, že absentuje MS ale k ovulácii dochádza som ešte nepočula. Ale nie som gynekológ či špecialista na reprodukciu, takže teraz netvrdím, že taká situácia nemôže nastať.

zuzandela
25. jún 2020

ahojte zeny..nahodou niektrora ma na posunutie antiku Vreya balenie? dakovala

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre