icon

Dojčenie a otehotnenie: Ako ovplyvňuje prolaktín?

6. mar 2025

Dobry den
Mam 15m syna, ktoreho dojcim. 2 mesiace sa snazime o druhe dietatko, cize zatial ozaj kratko. Velmi rada by som maleho dojcila bud do 3.trimestra, no idealne by som chcela pokracovat v tandemovom dojceni oboch deticiek - v pripade, ze sa nam podari opat otehotniet. Viem, snazime sa zatial kratko avsak chcem sa opytat, ci ste niektora riesili problemy otehotniet kvoli dojceniu a moznej vyssej hladine prolaktinu? Zatial to s dr neriesim, no vzhladom na moj vek (40r) by som chcela sanci otehotniet ist v ustrety.
Dakujem za zdielanie Vasich skusenosti.

svetlonos
6. mar 2025

Pri prvom synovi som otehotnela až keď som kojila uz len v noci. Po 2 rokoch. To bola istá antikoncepcia. Pri druhom po 8 mesiacoch pocas kojenia...
Vzhľadom na tvoj vek to pokojne s dr ries 🙂 A klobúk dole pri tandemovom kojeni. Ja ked som otehotnela a pocas toho kojila, bolo to pre mba neznesitelne 🫣 Tebe prajem aby si to mala také ako si praješ.

domka222
7. mar 2025

@svetlonos krásne predstavy,že tandem😀 tiež som musela skončiť v druhom trimestri,lebo to bolo neskutočne bolestivé a nepríjemné.

barka1
7. mar 2025

Známa musela odstavit 2x,aby mohla otehotniet. Inak to neslo.
Ja som otehotnela v 10m dcery a odstavila sa sama - zmenila sa chuť, už viac nechcela.
V tomto veku by som si stanovila priority - dojcit alebo druhé dieta. Oboje asi nebude možné.
Určite sa objavia aj ine priklady a názory, ale věk je vek...

patta89
7. mar 2025

Ja som otehotnela, az ked som prestala kojit, lebo ms mi pocas celeho kojenia neprisla...kojila som 15m, ms mi prisla az v 17m a otehotnela som potom

anavixy
7. mar 2025

A menstruaciu mas? Pravidelnu?

maryetta
7. mar 2025

Ja som otehotnela ked mal syn 2roky. Dojcila som este cca polovicu tehotenstva ale bolo to uz ozaj neprijemne. Bolestive. Nejako sme sa zosuladili a odstavil sa postupne sam....
a to ma aj dr podporoval ze skusit tandem ale teda uz mal aj vek na to aby mal dost 😂🙈

svetlonos
7. mar 2025

@domka222
tak nejak, tiez som pozerala videa všetky tie mamy take slnieckarky. Ja som ešte ani netušila, že som tehotná a to kojenie pri prvom začalo vtedy byt hrozne, zeda uz v tých prvých týždňoch. Pri druhom rovnako, to som do toho roka ako tak zvládla ale on ešte ako kukal hrozne koli zubom. No koniec. A ešte tandemovo?? Ani za zlaté prasa a pol zámku 😂 A toez som mala predstavy ako budem kojit do samoodstavenia dietata 🤯. To netuším kedy by prišlo!
Ako klobúk dole pred mapami, ktoré to v pohode zvladnu, nic proti tomu nemám. Len pre mna to boli tak neskutočne neprijemne pocity, ze des.

anna_2012
7. mar 2025

Mam 12 mesačnú dcéru ktorú dojčím ešte dosť často aj cez deň aj v noci a o 3 týždne termín pôrodu… u mňa teda dojčenie žiadna ochrana nebola /na to sme sa s manželom nespoliehali a druhé sme chceli/ tandem som ja nechcela ale zároveň sa mi nedarí ani odstaviť aj keď áno sú dni kedy je to naozaj dosť bolestivé…. Uvidíme keď sa narodí druhé

euka210
7. mar 2025

Druheho som dojcila asi do 5.mes tehu pri tretom. Druhy nemal ani 2r.
Svagrina dojcila pocas tehu a aj tandemovo 0 a 2r, neskor starsieho musela odstavit.

okm221
8. mar 2025

No ja som otehotnela keď som kojila a v 12tt skm prestala kojiť lebo sa mi takmer úplne prestalo tvoriť mlieko, strašne mi razom klesla tvorba..
A kvôli tomu aká som bola unavená, tak som dala prednosť sebe, a druhému dieťaťu pod srdcom akoby som mala nasilu kojiť staršieho. Začalo mi to byť aj veľmi nepríjemné, keď sa malý prissl, hrozne som trpela

basienka
9. mar 2025

ja ti napisem svoju cerstvu skusenost, kojim syna ma 2,5 roka, na poobednajsi spanok a niekedy si vypyta rano.. v decembri som otehotnela, neprestala som kojit, ale fakt to bolelo.. na kontrole v 7tt bolo babatko s akciou srdca, vraj o tyzden pozadu cca, v 9 tt MA.. moja DR mi povedala, ze to mohlo byt aj vyskou prolaktinu, ale aj nemuselo.. a aj ja mam vyssi vek 43r, takze jasne, ze aj to mohlo zohrat rolu.. takze mne bolo odporucene, ak otehotniem, ze radsej mam prestat kojit..