icon

Doktor mi odmietol spraviť hormonálny profil

malia18
4. nov 2021

Ahojte. Neviem ani ako začať ale najlepšie asi bude pustiť sa do toho. Po roku snaženia sa som sa odhodlala povedať gynekológovi o našej snahe o bábätko a či by mi neurobil hormonálny profil. Šokovalo ma ale ako mi povedal že ten sa robiť nebude lebo sme ešte mladí a rok je spodná hranica že to je ešte bezpredmetné a keď to nepôjde dlhšie potom sa mám ozvať a spravia sa iné vyšetrenia v podstate to povedal takým štýlom že to je hlúposť že oni majú iný postup. Zostala som v šoku keďže som zmenila gynekológa ešte len teraz dochadzam za ním do druhého mesta a počula som len chvály naňho...bola som ešte len na prvom vyšetrení uňho objednaná na pol 12 zobrali ma až o pol 1 pretože asi sestrička objednala viacej pacientov než zvládali vybaviť a trvalo to dlhšie a doktor mal niekam naponáhlo bol nervózny bolo to behom 10 minút všetko aj s prezliekaním zisťovaním nejakých veci keďže som bola uňho prvýkrát od preradenia od iného doktora tak otázky či som niekedy potratila a takéto že vším všudy fakt 10 minút....ja som teraz z tej návštevy taká ako obarená alebo neviem ako to popísať. Zažili ste niekedy tiež takýto prístup doktora?

Strana
z2
malia18
autor
6. nov 2021

@any_soj aha jasné rozumiem ja som to len tak na odľahčenie napísala ale rozumiem čo mi chceš povedať....asi by som začala tým spermiogramom on ma možno preto nechcel hneď posielať na ten hormonálny profil keďže nemám žiadne potraty za sebou žiadne problémy alergie na lieky ani žiadne neberiem ani na gynekologicke problémy proste jednoducho nič.. .ale veď aj tak by za to nič nedal len by sme tým mohli získať odpovede ale tak čo už....uvidíme čo po 3 mesiacoch keďže nejako som si zvykla že každý mesiac príde ms a že som to prestala riešiť takže nejako zatiaľ neverím že by to v dohľadnej dobe malo prísť a potom mi hádam aj toto vyšetrenie urobí alebo si fakt zájsť do CAR na toto

malia18
autor
6. nov 2021

@andie2810 och bože to je také smutné že nerobia na základe lekárskeho uváženia ale toho čo chce poisťovňa....to ma až vytáča čo sa má čo do toho starať nejaký kravatak presne ako si povedala

malia18
autor
6. nov 2021

@gabu_lienka možno by sme to predsa skúsili. Ak sa môžem spýtať koľko ste s partnerom nechali za tie vyšetrenia v CAR? Neboli sme nikde takto nemám predstavu a podľa čoho si to naceňujú že či majú napr komplexné vyšetrenia a tam všetko zistia za jednotnú sumu alebo sa jednotlivé úkony hradia zvlášť? Tiež sa snažíte o bábo? Či už sa zadarilo medzičasom? Držím palce každopádne a vďaka za odpoveď

gabu_lienka
6. nov 2021

@malia18 tu su vypisane tie vysetrenia
https://www.gyn-fiv.sk/neplodnost/diagnostika/

Ja som platila iba hyfosy ( teraz je to 150€) a muz okolo 30€ spermiogram+Vysetrenie a konzultacia s urologom.
Za konzultácie v CAR sme neplatili.
Pozerala som ten cennik, za tieto zakladne vysetrenia by si platit nemala. Iba teda to hyfosy plus AMH som si tam vsimla. Neviem co je v cenniku “program A”, ci to je nejaky “vstupny” alebo rocny poplatok 🤷‍♀️ Pamatam si, ze ked mi dr v car hovorila o tych vysetreniach, povedala, ze ak by mi ich nespravil moj dr, spravia mi ich oni, a neplatila by som nic - islo by to cez poistovnu rovnako ako u mojho dr.
Nam sa podarilo otehotniet uz necakane - skoro po 5 rokoch, ked sme si dali ziadost o ivf. Hned ako som mala pozitivny test, som zacala s imunologickou liecbou a nastastie vsetko dobre dopadlo.

any_soj
6. nov 2021

@malia18 ešte mi napadlo - máš prehľad, kedy máš ovulaciu? Či je lutealna fáza dosť dlhá (od ovu po začiatok ms), nejakých 12-16 dní je ok. Lebo dosť často je to problém, žlté teliesko neprodukuje dosť progesteronu a tak menštruácia príde skôr, než si stihne začať dosť progesteronu produkovať samo dieťa - embryo. V tých prípadoch nie je problém s počatím, len teda o tom žena ani nevie. To je niečo, čo si vieš aj sama odsledovať, dĺžka lutealnej fazy. A teda - keď ti bude robiť hormonalny profil - trvajú na tom, že aj po ovulacii nech ti spraví, tam je dôležité vidieť, ako sú na to hormóny po. Pred ovplyvňujú kvalitu ovu, po kvalitu schopnosti udržať embryo.

malia18
autor
6. nov 2021

@any_soj ďakujem pozriem sa na to aj si vyhladam teda tie vyšetrenia a tak...odsledovanu nemám na deň presne ale teraz mám overenú gynekológom tak dúfam že sa zadari počas víkendu...

malia18
autor
6. nov 2021

@gabu_lienka som rada že ti to dobre dopadlo☺️☺️ mrknem sa na to hneď

Strana
z2