Druhé dieťa pred 40tkou
Ahojte, s priatelom mame 1 dieta, dceru ktoru zboznujeme. Ma 3 roky, ja 39. Priatel by velmi chcel druhe, je ale velmi pracovne vytazeny, cely tyzden mimo bydliska. Stari rodicia uz neziju. Nemala som v podstate ziadnu pomoc co sa tykalo prveho tehotenstva. Druhe dieta by som chcela avsak velmi sa desim dalsieho priebehu, co sa tyka aj tehotenstva aj v podstate 0 pomoci. Neustale sa snazim vysvetlovat svoje argumenty ale evidentne nerozumie tomu co to obnasa byt s 2 detmi sama. Viem ze vela zien to zvladlo aj zvlada, neviem ci ja som taka slaba alebo proste len stale hladam vyhovorky preco nie..viem ze 40 rokov nie je az tak vela na druhe dieta ale ja casto nevladzem ani s jednym. Dcera je na mna neskutocne naviazana, tym ze priatel je vela prec, neustale chce byt so mnou. Nemam vobec cas na seba, konicky,.. iba praca a potom 2 zmena doma s malou, kedze ju nemam kde nechat ked by som si chcela ist napr zacvicit. A do tohto celeho ked si predstavim dalsie dieta.. 9 mesiacov tehotenstva a dalsie 3 roky kym bude krpec ako tak sebestacny.. ake mate skusenosti? Mat dalsie dieta ked by bol vekovy rozdiel viac ako 4 roky? Neviem zhodnotit ci by to bolo lepsie, horsie.. v kazdom pripade neustale pocuvam aby mala nebola jedinacik.. tiez by som bola najradsej keby ma surodenca ale uprimne poviem zaroven sa toho desim.. mam pracu, o ktoru by som nerada prisla, ako tak sme uz zabehnuti, resp mame konecne nejaky rezim.. a vlastne by som to zhrnula tak, ze chcela by som dalsie dieta lebo surodenec je super ale ja sama za seba si fakt nie som ista..
@u2jana a mimochodom, prepac, ale ak ma zanedbana vecne uhundrana 30-nicka skolakov, resp.uz pubertiakov, tak na spanok deti sa sotva moze vyhovarat
@matkahelka ved sa nepaprc 🙂 Ja ti prajem dobre deti, sama mam take a som happy. Ale viem pochopit aj opak, poznam rodinku, ktora si skutocne uz 4 roky neoddychla lebo narocny chlapcek :/ neexistuje s nim take, ze ist do restauracie, nie to este na dovolenku. Aj obyc.prechadzka byva problem...clovek nikdy nevie ake dietko porodi....a ked autorka nema ziadnu pomoc tak aby nelutovala....
@u2jana baby co ate tu take umnaucane? @zooeynka abedakane?A co je to v snesnwj vela mat 2dieta v 40,ked nase matere rodili v 40 10dieta?A to nemali ani umyvacku riadu a ani pracku a doba bola horsia .Voze moj vy uz len ozaj asi do rakvy a cakat na ooslwdny sud,nie?
suhlasim s @matkahelka preco nie 2 radaej estw jedno nevh nema maly diagnozu -jedinacik.
Akurat po 40 treba ratat uz s nejakymi ochoreniami lt v mladosti niesu .ale co sa kondick tyka nieje to zeby autorka musela denne zabehnut maraton,je ro len dieta Boze kolke tak deti vychovali bez pomoci a tolko nebedakali.
@zooeynka ja sim mala taku dveru o com pises a predstav si ze po 2r v 38 dosli na svet dvojicky predcasne narodene o 2m vecne urevane a nespave este sim si aj mlieko musela odsavat a to uplne sama,nik nam nepomohol a co preslo to ved to netrva dlho ,ale len docasne v 5 r sa uz aj tie najvatsie urevance ak nemaju diagnozu ale zto spravnu vychovu ukludnia.
@lasoli ono, keby autorka chcela dieta tak to neriesi tu, ale hopsne na manzela. Ona prilis nechce, tak podla mna nie je spravne ju presviedcat ake je to easy a ze to v poho zvladne....jasne, kazda to zvladne ked musi, ale naco si komplikovat zivot? Dieta ma, to nie je ze je bezdetna.
Ja nemám žiadnu pomoc a nikdy som ju ani nemala pri 4 deťoch a chcem piate a ešte chodím aj do školy . Tak ale nie sme každá na tom asi rovnako ,to musíš ty zvážiť či to zvládneš ale zase 2 deti sú úplne v pohode . Keď sa zabehnete to ani vnímať nebudeš podľa mňa .

@zooeynka oh, ospravedlnujem sa, na koni sa moze clovek len stazovat