icon

Druhé dieťa v 31. rokoch

19. sep 2021

Ahojte ..bola som teraz na preventivke u gyn.a pytal sa má či plánujem druhé dieťa..mám už 4 ročnú dcérku a chceli by sme druhé len sa.nedari a neviem či je to vekom..alebo čo..a či v mojom veku sa už na to nemám vykašľať..prvé tehotenstvo bolo komplikované skončilo akutnou sekciou v 36 TT..mám 31 r. A veľmi sa bojím možných komplikácii

janetinka27
19. sep 2021

mozno to chce len cas

bagre
19. sep 2021

31 určite nie je vysoký vek, môžte skúšať alebo si môžte dať rok pauzu a potom znova. Istý strach je prirodzený, hlavne ak už máš zlú skúsenosť. A to, či sa môžu problémy zopakovať ti nik nepovie...môžu ale môže byť aj všetko ok.

ewelinka21
19. sep 2021

Poznam mnoho zien po 30tke, ktore maju este len prve dieta…
Ja som sa skor stretla s nazorom, ze ak prve dieta ide lahsie, tak druhe ked chcu, tak sa nedari…
Ale osobne si nemyslim, ze to bude vekom

lucia147852
19. sep 2021

Ja mám tiež 4 ročnú a mám 30, podls mna to ešte neni tak neskoro. Ja som mala strašný porod, takze zatiaľ nemám odvahu sa ani snažiť. Držím palce nech sa babo podari a teho a porod čo najlepšie

nikpa
19. sep 2021

31 naozaj nie je veľa, ani na prvé ani druhé.

andreatytler
19. sep 2021

Podla mna 31 je pekrfektny vek. Vobec nie neskoro na druhe dieta... to az o 10 rokov by som zacala mat take myslienky.
Pre vacsinu zien zacina plodnost klesat az po 35, takze vek by este nemal zohravat rolu pri plodnosti. Ak uz skusate viac ako pol roka isla by som na podrobne vysetrenia plodnosti. Teba aj muza. Ak je to menej ako pol roka, len skusajte dalej.
Kazde tehotenstvo ine, ale zalezi od tvojho zdravotneho stavu. Nie som ziadny odbornik, ale predpokladam ze urcite problemy sa mozu znovu vratit aj pri druhom tehotenstve. Na to sa najlepsie opytaj svoho lekara ze ake su sance ze budes mat znova tie iste problemy.

ailiba
19. sep 2021

Podľa mňa to nie je vekom. Ja som porodila v 37. Ké a v termíne, prirodzene. Skôr si myslím, že máš len blok a obavy, keďže to prvé tehu tak dopadlo, ako píšeš. Mam kamošky co rodili v 26ke a tiež akútna sekcia... Záleží aj na šťastí. Skus sa porozprávať s psychoterapeutom, odblokovať sa... Možno sa vám aj preto nedarí, lebo sa bojíš a podvedome to odmietas.

zuzula507
19. sep 2021

Ja som pocuvala mudr. na internete a ta vravela že pred otehotnenim je stale dobre si urobit detox tela , ja som vsadila a nasadila si čagu sibirsku 2 kury a neskor chlorofil z duolife tusim 2 flase. Po tychto veciach som si nasadila kyselinu listovu ktoru som brala 2 tyzdne a hned sa zadarilo.Mala som v plane si este nasadit dalsie veci ale teda tym ze to prislo tak skoro co sme vobec necakali ved o prve sme sa snazili cez rok a teraz mam aj myom a este fungujuci len 1 vajecnik a predsa.. tak skuste nieco na detox najlepsie mozno u oboch a ak to nepomoze tak az potom by som isla ma vysetrenia.Ja mam 5 rocneho syna teda o 2 mesiace bude mat 6, a som tehotna teraz a to mam 35 co uz je dost, ja lutujem ze sme do toho nesli skor , 31 je super vek . Na otehotnenie viacerym zenam pomohla dracia krv prave ktoru som si chcela objednat tak tu vam odporucam ale aj ten chlorofil je dobry na detox

deti95060810
19. sep 2021

v pohode... to je ešte vek OK...

euka210
19. sep 2021

Absolutne to nie je vysoky vek, ja som tak mala tretie, bezne maju zeny aj okolo 35, ci aj okolo 40r aj prve.

miadi
20. sep 2021

Vekom to urcite nebude..mas len 31..Ja som mala prve v 33 a druhe v 38 este dumam zeby som mala 3 tie v 40-41.. skor to ze si plna strachu a v podstate ani nechces dalsie teho moze byt prekazkou. Alebo sa nesnazite v spravnom case. Ak sa snazite viac ako rok treba sa dat vysetrit.

marianna_peskova
20. sep 2021

Ja mám tridsaťjeden rokov a som druhýkrát tehotná. Prvýkrát som rodila, keď som mala dvadsaťosem rokov. Obe tehotenstvá sme si s manželom naplánovali, čiže podľa mňa to nie je neskoro.

mattkapd
20. sep 2021

Mam 30 rokov o 3 týždne rodim druhé a aj oslavujem 31 rokov.. Malý bude mať o chvíľku 5 rokov.. Druhé sa nám nedarilo 2 roky.. Po 2 rokoch keď sa podarilo som v 3 mesiaci potratila.. O dve masiace na to som ostala opäť tehotná.. Vykašľať som sa na to vôbec nechcela aj keď teda takto neskoro som to neplanovala ale tak do tej 40ky podľa mňa to není zle.. A záleží ako to vnímaš ty a ako sa cítiš..

lavienocka
20. sep 2021

Keď chceš bábätko tak treba bojovať. Vek je super podľa mňa. Ja by som zabojovala kľudne aj v 40. Prečo nie..stojí to určite za to. Nam sa ani to prvé nedarí a to sme chceli veľa detí. 😉

lucinkak123
20. sep 2021

Ja mám 35 a prvé dieťa, ono vekom to ide ťažšie a treba len skúšať a skúšať. Nám to trvalo vyše roka. Ale prišlo to 🙂

mimi16
21. sep 2021

Po 30 druhé? Úplne v pohode. Ja mám 40 a čakáme tretie dieťatko.

vinetuu
21. sep 2021

tu nie je co riesit, 31??? sak to si mladica. Limity su len v hlave. Vekom to nejde tazsie, hlavne to brat v pohode a nelipnut na tom, potom sa to podari. Uz jedno dietatko mas, tak nie je o com. Uzivaj si materstva.