icon

Druhý cisársky rez

11. apr 2020

Ahojte,
stalo sa vám, že prvé tehotenstvo skončilo cisárskym rezom tak, že máte vertikálnu jazvu (od pupka smerom nadol)? Aké bolo vaše druhé tehotenstvo? Všetko prebehlo v poriadku? Ďakujem za vaše skúsenosti. Pekný večer 😊

11iva11
11. apr 2020

Ja nemám s tým skúsenosti, ale kedy sa robí ten vertikálny rez? V akých prípadoch? Len tak ma to zaujíma....

autor
11. apr 2020

@11iva11 veľmi zriedka, ked ide o život ohrozujú situáciu dieťaťa a matky. akútny stav. Aspoň u mna to tak bolo.

11iva11
11. apr 2020

Hm, a Ako sa to hojí? Asi nič moc...

autor
11. apr 2020

@11iva11 Už to budu 4 roky, ale hojilo sa to v pohode. Zo začiatku bola jazva dosť výrazná, pohľad na nu nebol príjemný. Teraz už pekne zbledla, nie je to také strašné.

lauren8m
11. apr 2020

Nemam sice jazvu na bruchu po cisarskom, ale po operacii brucha. Tiez vertikalne cez cele brucho a tehotenstvo v pohode. Bala som sa, co spravi jazva pri zvacsovani sa brucha. Pre istotu som ju riadne mastila bioilom, ale vsetko v poriadku. Mala som viac kontrol, ale tie suviseli viac s dovodom operacie, nie tehotenstva.
Zalezi asi z akeho dovodu bol cisarak, musel by byt 2. porod tiez cisarakom automaticky? Ked sa pytas rovno nan, nie tehotenstvo celkovo.
4 roky su pekny rozostup na to, aby sa pekne vsetko zahojilo. Drzim palce!

autor
11. apr 2020

@lauren8m no vlastne to bol akútny cisarak v 17tt. Islo o ohrozenie mna aj dietata. Bohuzial, to neprežilo, ale našťastie mna zachránili. Dlho som sa odhodlávala, ci ist do ďalšieho tehu. Napokon som sa rozhodla, ze ano. Ako naschval mi našli tenku vrstvu na maternici v mieste jazvy z toho cisaraku. Ze vraj môže maternica prasknúť pri ďalšom tehu ako bude babo rásť. Preto som chcela vedieť, ci aj niekto iný rieši podobný problém. Či jazva po cisaraku vydrzala a tehu prebehlo úspešne 😉

lauren8m
11. apr 2020

Rozumiem, to teda nie je vobec podobna operacia, ako moja, predsalen rez bol cez maternicu. Mrzi ma, cim si si presla. Hadam ti bude vediet niekto lepsie poradit ako ja. Velmi drzim palce aby vsetko dobre dopadlo. Drz sa!

autor
12. apr 2020

@lauren8m ďakujem 😊 drz sa aj ty. Všetko dobré prajem 😉