icon

Folikulometria - postup

3. nov 2022

Baby bola som prave na folikulometrii som 11 dc a kazala mi prist este v stredu bude to stacit aby zo stredajsieho usg usudila ze nemam /mam ovulku?nemala som chodit denne na usg?

ninka99865
•
3. nov 2022

Folik rastie cca 2 mm denne, čiže keď si dnes mala maličký doktorka si to vypočíta kedy treba prísť.

autor
•
3. nov 2022

@ninka99865 ja viem len mi to pride v stredu uz neskoro

ninka99865
•
3. nov 2022

A koľko mal najväčší folik?

autor
•
3. nov 2022

@ninka99865 nepovedala ze su este malicke ale ze sa to moze zmenit mne vychadza podla testov ovu 18 den raz mi vychadza 14

ninka99865
•
3. nov 2022

Treba sa vždy pytat. Teraz ti len ostáva dúfať že v stredu to bude ok

autor
•
3. nov 2022

@ninka99865 dufam😏nerada ny som brala lieky tym sa chcem vyvarovat

saxano2222
•
6. nov 2022

ja som chodila na folikulometriu kazdych 7dni, skrz to ze na zaciatku mal folikul len 10mm a na dalsi tyzden to iste az na treti tyzden narastol na 24 mm, cize ovulacia na 23DC. Doktor si to vie vypocitat a usudit ktory den bude najlepsie, drzim palce ;)

autor
•
6. nov 2022

@saxano2222 aha ok tak ja idem v stredu tak dakujem smad tam bude folikul jak svet☹️🙏🏻

saxano2222
•
6. nov 2022

drzim palec 🙏🏻 moj folikul bol tiez nejaky prispaty 😀

autor
•
6. nov 2022

@saxano2222 aha no ale ona mi povedala te pozrie iba stredu a tak bud clostyl alebo tata a ja chcem vyslusat este fytosoju tak neviem co mam robit ci skusit tu soju ci rovno lieky kt sa bojim ale 😏

saxano2222
•
6. nov 2022

ja som brala fytosoju tento cyklus a aj tak obulacia az 23DC, no apson bola, takze fytosoja ak nepomohla neublizila. Ak to tento cyklus nevyjde tak ju zacnem brat aj dalsi.
O clostyle som pocula ze pomaha na ovulaciu ale zas nerastie pri nom sliznica maternice.
takze zalezi podla toho kolko sa snazite a chcete “zatlacit na pilu” . Najlepsie sa poradit s gynekologom este.

ninka99865
•
6. nov 2022

Netreba sa toho clostylu báť, tiež som sa mu snažila vyhnúť, žiaľ už sme ho museli nasadiť, nie je to žiadna tragédia. S fytosojou opatrne, nemá sa užívať pri endometrioze a zlej sz.
Prvý cyklus mi clostyl znížil sliznicu, teraz som si robila ricínove zábaly a bola ukazkova

autor
•
6. nov 2022

@saxano2222 no ons trva na liekoch snazime sa rok a pol

autor
•
6. nov 2022

@ninka99865 ked znizi sliznicu znamena to ze aj ked nabudi ovulku tak z toho nic ked znizi sliznicu? A mozes mi povedat viac o tych zabaloch?

ninka99865
•
6. nov 2022

A spermiogram mate? Tak hovorí sa, že sliznica musí mat aspoň 8 mm aby sa babo zavrtalo, ale môj Gyn tvrdí, že je v pohode aj menej keď je kvalitná naopak keď je vysoká nezmenia automaticky te je kvalitná na udržanie plodu. Čo presne chceš vedieť k zabalom? Namočím biele staré tričko (kúsok z neho) do teplého ricinoveho oleja dám si ho na podbruško, nato dávok aby nebolo všetko mastné, uterák a termofor a tak ležím hodinu. A robia sa pri snahe o tehu od skončenia menzesu po 3 dpo