Folikulometria

clarkova
13. okt 2016

Ahojte! Prosim Vas, poradte mi. Je mozne aby zrely folikul nakoniec neraskol, resp.aby so zrelym folikulom neprebehla ovulacia? Dnes rano som bola na tretej folikulometrii ale mali straaasne vela pacientiek, tak mi povedali ze vsetko sa dozviem az na konzultacii ale ta ma byt az 20.10.a ja to do vtedy nevydrzim. Pred tyzdnom ma doktor prekvapil ked mi ukazal dutinku na utz a ze to je zrely folikul, ktory ide co chvila prasknut tak sa mame snazit vecer a dnes- vraj ovulka nebola..
Tak isto som na utz videla maternicu uplne inu ako ostatne razy, preto by ma zaujimalo, ci existuje nejaka stranka, kde su nafotene utz dajme tomu tyzden po tyzdni ako sa meni maternica a vajecnik u netehotnej zeny..
Dievcata a zienky, velmi mi pomozete, citim sa tak hrozne 😢 😢 ☹ ☹

lucinka511
13. okt 2016

@clarkova no ono folikul moze dozriet a moze byz prazdny, to znamena ze vo vnutri s anic nenachadza,druha varianta je taka, ze presne ako si uz pisala nemusi prasknut a vytvori sa tkz funkcna cysta, kt nasledujucou menstruaciu praskne, ja som mavala taketo cysty..tie su ale neskodne,,,Nie kazde vajicko je schopne oplodnenia po 35 sa kvalita vajcicok znizuje,,,Ono to nieekdy trva kym sa oplodni to spravne vajicko,,,treba len skusat a skusat,drzim palce .

lucinka511
13. okt 2016

@clarkova ked si nadjes na googli stranku ordinacia Dr,Sulce jeho sa pytaj vie super odpvedat na otazky,myslim si ze ti skor odpovie ako niekto na MK.

clarkova
autor
13. okt 2016

@lucinka511 dakujem za odkaz, mam iba 24, vsetky moje rovesnicky tehotneju ako na beziacom pase.. len ja nic.. 😭😭😭

lucinka511
13. okt 2016

@clarkova no neboj sa este si malda,casu mas dost,niekedy sa ozaj podari za dlhssi cas no a ty so uz raz otehotnela,cize tvoje telo otehotniet vie ,,len to che cas,,,ja by som si este na tvojom mieste dla urobit specialne hematologicke testy,opytaj sa svojho dr ono si to budes ale museit zaplatit z vlastneho vrecka,kedze to poistovna preplaca po 2 potratoch,co je riadna kravina podla mna ale takt o funguje na SK.....neboj sa nic urcite s avam cochvila zadari.

clarkova
autor
14. okt 2016

@lucinka511 ja este nemam babatko, takze ani neviem ci to bude mozne ale verim ze ano ❤ inak myslis ze sa mohol na tretom utz pomylit a nevidiet ze ovulka prebehla?

lucinka511
14. okt 2016

@clarkova neviem, mozne to je i ked ti dr to vidia dost, ja som raz bola na UTZ asi tyzden po ovulke a ta dr videla e bola,podla nejakej tekutiny ci co,,,pozri sa si este mlada, otehotniet vies, urob si v tvojom zaujme nejake tei vysetrenia ako hor profil, hematol vysetrenia a aj napr na cytalomegavirus odber,,,ako ches a mozno nic z toho enbudes potrebovat a otehotnies ani nebudes vediet ako,,,,,zalezi od toho aka si povaha,urcite sa porozpravaj s tvojim dr co mas robit ako mas postupovat, pre svoje dobro mozes zacat pit alchemylku ale eln do ovulacie, vitamin E je dobry na maternicu a tak,,,a skus navstivit tu stranku na kt som ti dala link,ten dr je suepr,poradi celkom dobre,na akukolvek otazku,,drzim palce

clarkova
autor
21. okt 2016

@lucinka511 ahojky, vcera som bola na spominanej konzultacii ohladne vysledkov z folikulometrie. Doktor mi povedal, ze som zdrava ako rybicka a ze tak ukazkove hodnoty ovulacie a poovulacneho zlteho telieska sa len tak nevidia, ze som mala na 100% ovulku a tak ze ziadne lieky ani nic mi netreba, len sa snazit. Dal tomu este pol roka a potom vraj mam "poloviciaka" ako ho on sam nazval 😊 poslat na vysetrenie.. dnes som 30DC (15DPO) a uz cca 7-8 dni ma pobolieva kazdu chvilku podbrusko, vytok mam husty biely ale ine predmenstruacne priznaky ako bolest prs alebo tak ani nemavam. Cyklus mavam pravidelny cca 28dnovy. Vcera som ai robila test a bol negativny 😢😢

lucinka511
21. okt 2016

@clarkova no tak vidis ked si v poriadku , to je super, a nestresuj sa zbytocne tym planovanim a tlacenim na pilu.... testy ak ti ensola ms si urob este za par dni,..a ked nie tak buduci cyklus skusajte,mozno ste sa do ovulacie ani netrefili🙂 ono je tazke to tak naplanovat na tu ovulaciu,,,skuste ako sa ti skonci menstruacia sexovat kazdy den tak 20 dni,,,to sa trafite urcite,,ved sama nevies keddy tu ovulku mas, niekto am na 10 denn niekto na 14 a niekto na 20 niekto dokonca cez menstruaciu...si mlada , a zdrava ono to pride neboj.

clarkova
autor
21. okt 2016

@lucinka511 praveze tento cyklus sme presne vedeli kedy je ovulka lebo som mala na vysetreni folikul na prasknutie a podla horm.profilu potom doktor povedal, ze sme sa dokonca trafili do hodiny, kedy je ten ovu.hormon najvyssi, ja som mala vraj az 70 a to trva taka hodnota mx hodinku dve.. cize trafit sme sa trafili. Dokonca par dni pred sme ani nesexovali.. 🤔

lucinka511
21. okt 2016

@clarkova no len nie kazde to vajicko je schopne oplodnenia,treba skusat, napr to buduce vajicko bude ok, a oplodni sa ale spravne ako povedal dr ak by sa nedarilo pol roka tak treba navstivit opat dr a hladat kde je pricina ale verim ze vsetko bude ok,,,ono naprk neivem ci vies co je IUI ale ide o to ze presne v den ovulacie ti do amternice vstreknu spermie ,pre lepsi prechod krckom a vidis uspesnost je len 10% a to idu na 100% istotu,,cize ono telo na oplodnenie potrebuje vela podmienok, srpavne nacasovanie, spravne vajicko,dobru spermiu a hl osych pohodu,,aj maternica musi bzt ok,,,,ono ako sa uvadza , podla statistik normalnemu , uzdravemu paru sa podari otehotniet tak do roka,, cize ak ste zacalo len teraz mate na to stle nejakych 11 mesiacov,skus po ovulacii pit alchemzlkovy caj ale len do ovulacie, kup si gynex a tak a hl nemysli na to apson toho pol roka a ono to pride..

nikuskaberuska
17. nov 2016

Ahojte🙂 S priateľom chceme začať čoskoro pracovať na bábätku a tak by ma zaujímalo, či mi gynekologička môže spraviť folikulometriu na vyžiadanie. Nechcem dopadnúť tak, že sa budeme rok snažiť a po roku zistíme, že je nejaký problém. Máte s tým niektoré skúsenosti? Ďakujem 🙂

clarkova
autor
11. mar 2017

@nikuskaberuska ahoj 🙂 mne robila doktorka folik.na vyziadanie 🙂

nikuskaberuska
11. mar 2017

@clarkova ahoj 😊 Ďakujem za odpoveď 😊 Poprosím moju doktorku 😊

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre