Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@sandyka90 urcite nebudu,to si nemyslim💗jasneee,sme predsa zamilovane vsetky! a z tej lasky predsa nieco musi byt💞💕
@ereska aaach sama som tiez zvedava co z toho Everestu v grafe sa vykluje...🤔 Drzim prsty😉
@zuzik5891 úplne ťa chápem .tu sme nerobili ani my..je to hrozne drahé. A u nás toto bolo už druhé ivf..hoc z prvého sme mali len jedno embryjko-et nevyšiel ale to pidrbali lekári..tak sme prešli do Helios .tam 3 embryjka ..z prvého ket nič (ET nebol kvôli tej mojej slizníci) a teraz druhý ket vyšiel..máš vyšetrenia všetky? hysteroskopiu ti tiež robili?
@alilka všetko mám podrobené...hysteroskopiu mi netrebalo keďže dva roky dozadu mi robili kyretáž a hystológia bola ok...prefuky mi robili v januári a na tie nezabudnem do konca života...takto dodrbať narkózu zvládne ozaj len málokto 🤦... hematológia a endokrinológia je tiež spravená a beriem lieky...keby som tu našiel na MK aspoň niekoho kto mal v spermiograme fragmentáciu vyše 50% a predsa ivf vyšlo dalo by mi to viac nádeje...
@martinade vieš... myslím si že či genetiku dáš alebo nedáš spraviť vždy je to o šťastí... náhode...baby tu písali že mali 10embryí a po genetike len tri napríklad...a ani geneticky vyšetrené embryjká sa nemusia ujať... neskutočná veda toto...
@zuzik5891 môj muž mal 38%..preto nám v prvom ivf poumierali všetké embrya..lebo dr mužovi neurobil nový spr..vraj načo s takými číslami je to zbytočne. Mal 986milionov zdravých spermií .morfologia 8%..a predsa az v Helios pri halosperm sme to zistili..nerobili z toho dramu že pri takom množstve spermií ako má on je to úplne v pohode .mali sme icsi picsi macs PK gerí..no vsrhko čo sa len dalo..😀 inak nás brali ako extra plodni pár..ja som teraz začala na vlastnú žiadosť brať medrol 8mg ,hoc na imunológii bolo všetko Okey..a aha..asi pomohlo..
Zienky, tak od skoreho rana studujem zahranicne stranky z roznych studii ohladne ovulacie, oplodnenia,kvality oocytov a embryí. No a podla studie na niekolkych zenach sa zistilo, ze myo-inositol 4000 mg, melatonin 3 mg a kyselina listova 400 mcg denne sú účinnými prediktormi pozitívnych výsledkov aj u IVF, čo koreluje s vysokou kvalitou oocytov. Hlavnými výstupnými opatreniami boli kvalita oocytov a embryí, miera klinického tehotenstva a implantácie. Liečba trvala od prvého dňa cyklu do 14 dní po prenose embrya. Ukázalo sa, že myo-inozitol a melatonín zvyšujú, synergicky, kvalitu oocytov a embryí. Na zaklade tychto zistení sa rozhodli lekari integrovať rutinne MI (myo-inositol) a M (melatonin) suplementáciu do IVF protokolov.
Dalej som zistila, ze d-chiro-inositol sice privodi ovulaciu, ale zhorsuje kvalitu oocytov, co ma velmi prekvapilo. Citujem: "Na záver sa ukázalo, že suplementácia DCI (d-chiro-inositol) znižuje kvalitu oocytov; preto podávanie DCI nemožno považovať za vhodný prístup na zlepšenie výsledkov IVF u pacientov s PCOS.
Takze, namiesto inofolicu combi si zakupim cisty inositol, ktory budem davkovat 2x 2000 mg denne + ten melatonin 3 mg od 1dc po ovulaciu. Dufam, ze to zaberie a po 16. rokoch uz uvidim na teste dve krasne ciarocky.
@monu66 nieco na tom bude... Ja som posledne dva cykly brala myoinositol 4000 mg a kazdy vecer melatonin od walmarku... Listovka bola sucastou myoinisitolu... Mam jedno cele balenie myoinositolu... Asi to budem uz posuvat... Je to tato znacka... https://m.shopbuilder.sk/vitamin-b-komplex/phar...
@monu66 super info, ja beriem od zaciatku cisty myo-inositol prasok z iherbu, ten infolic je predrazeny, daju sa vsetky zlozky kupit zvlast za zlomok ceny a v lepsej kvalite. Ludia s MTHFR mutaciou ani nevedia spracovat kyselinu listovu, preto beriem vo forme folatu, nie folic acid. melatonin som este nebrala
ja som taka nasrata, mala som ist na HP ked dostanem MS a samozrejme som dostala akurat dnes, po sviatku, volam gyndosovi a nedvihaju, urcite maju dovolenku 😖 takze ak nedvihnu ani zajtra, tak mi spravia HP az o dalsi cyklus, ktory bude az v juni. Mam pocit, ze zapasim s casom kazdym dnom :( uz pol roka som stratila z mojho biedneho veku 36r
@pasikavamacka ved tam rovno chod, nevolaj... Kvoli odberu sa nemusis objednavat... Hp je najlepsie robit na 2-5dc takze mozno este aj pondelok...
@kakatulik niet zac 🙂 Mojim zelanim je, aby nielen ja, ale vsetky zienky mohli drzat v naruci svoje vytuzene dieta a mali ich tolko, kolko by chceli 🙂
No ano je to moc dlha doba, aj som velmi psychicky trpela ked dosla MS. Stale trpim, len uz to nedavam tak najavo okoliu. Dakujem Bohu, ze mi dal po dlhsom snazeni aspon jedno dieta, mojho synacika, ktory ma velke srdiecko. So vdacna, ze aj ked ma uz 18 rokov, stale si najde na mna cas a rozpravame sa aj niekolko hodin spolu. Aj napriek tomu, ze uz je dospely, tak je stale moje miminko, moje dlhe miminko (184 cm). 🙂
@ikonica krasne dakujem, tak ho budem uzivat cely cyklus 🙂
@pasikavamacka ano ten prasok je super, ten planujem zakupit aj tu kyselinu listovu vo forme folatu, dakujem 🙂
@alilka a ten medrol je vlastne na čo?...a ak by som ho chcela koho ho môžem poprosiť?...a od kedy začať brať?...imunológiu spravenú nemáme...
Naša fargmentácia je 52% a morfológia 1,8%.... dávali sme si PICSI, MACS, PK a GERI inkubátor takže tiež kompletku...a mali sme 2embryjká
@zuzik5891 mede sú kortikoidy -stereoidy..svinstvo ale veľa babám pomohol..akoby zabrzdí iminitu..ja dom 10 rokov do zadu mala autoimunitné ochorenie a telo útočilo na oci..skoro som oslepla..preto som ten medrol chcela skusit..aa reprimuno si prečo nejdeš dat urobiť predtým než pôjdeš po posledného mrazacika?
@alilka no na genetiku napríklad nás vo februári objednali až na 15.5.,ideme tam spolu s priateľom no reprodukčnú imunológiu akosi neviem zladiť s mojím...je celý týždeň v kasárňach... už skoro ani dovolenku nemá...paragrafy kôli mne skoro vyčerpané...tak som prestala termín hľadať...od januára som mala po prefukoch toľko komplikácií že na mňa už veľa voľna vyčerpal... všetko máme akosi veľmi komplikované...
@zuzik5891 ja som bola na reproimuno s mužom ale bez 😁 na vyšetrenie som bola iba ja keďže ja som prirodzene otehotnela len na mňa pozrel ale všetky 3 razy boli mimomaternicove..tak isto môžeš ísť aj ty len sama bez muža..krk vie možno ťa to niekam posunie..ale ani čakacie doby sú dlhšie..ale zasa keď máte už len jedno embryjko tak nemáš čo premýšľať a radšej počkať než potom ľútovat .ja som bola v ADLE v PO..dr.Kuzma..mňa zobral ozaj do týždňa keď počul čím všetkým som si už prešla .ale inak viem že sa čaká omnoho dlhšie..
@alilka aj OPU bola jedna kovbojka...mne spravili odber vajíčok ale vôbec som nemala istotu že on príde na čas keďže na OPU šiel rovno z cvičenia...tri dni bol niekde v prdeli na poli či v lese či kde a len som sa modlila aby to stihol...z cvičiska sa musel dostať do kasární... odovzdať ešte zbraň a neviem čo ešte a hodinku cestovať do centra... iné baby sa po prebudení z narkózy pýtajú koľko mali vajíčok a moja prvá otázka bola či je už môj priateľ v centre...🤦
@zuzik5891 aj tvoj muž je v kasárňach v PO? Aj môj tiez a tiez bol na výcviku dakde v lese 3 dni :D tak možno naši chlapi spolu aj robia :D ale moj tak uz bude končiť ide do civilu.
@pasikavamacka ja tiez objednávam inozitol z iHerb.aky mas ? Ja mam z jarrow a metafolin 800ku od solgaru
@verona1989 môj je v Trebišove... už vyše roka má podané žiadosti do kasární v PO...je to ako nekonečný príbeh... nechápem že to tak dlho trvá

@olivia_0309 ďakujem krásne za pekné slová, dúfam ze moje grafy tu zatiaľ nikoho nebudú obťažovať až kým príde víťazný 😍☺️ Všetkým nám držím palce a nech je ako si písala volaktory deň Máj, lásky čas ☺️