Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
Tento mesiac mám buď anovulačný cyklus alebo slabú baterku v teplomere, lebo sa celý cyklus držia nízke teploty.Aké ľahké je vyhovoriť sa na baterku 😀.
Bude to to prvé, takže tiež som v očakávaní MS.
@kufea
Ved vzdy to tu bolo pisane spravne ze pri merani v posve sa cez ms nemeria.
Meranie v ustach nie je presne.Mozes si urobit jeden graf v posve a jeden v ustach a uvidis ten rozdiel.Odhliadnuc od toho kolko bab ma v spanku pootvorene usta.Tam je to skor izbova teplota🙂Skoro vsetky baby si meraju dole.
Takze ano .Nemeria sa.
@alison11 Dakujeeem. ideme aj mimo plodnych dni tak uvidime..ovulka az na dalsi tyzden ale sak nebudeme silit. snad sa po vycisteni zadari rychlejsie.
@kufea a spermijky môžu prežiť deň v takom hliene, nie cirom, ale takom síce naťahivacom ale zakalenom myslíš?dakujeem
@myjusiatko ja som sa tento mesiac nejako namotala na to meranie, tak asi preto sa mi o tom tak snivalo 😀
@alison11 Dakujem zlatko.uz len skrz toho ze manzel nemoze zit s tym ze nam zomrelo malinke..s tou bolestou.ta vsetci okolo nas rodia len dievcatka. tak povedal ze a just..bude dievcatko a bude sa furt snazit.tak uvidime snad sa hned prime ked som vycistena.
@tonjadabik2 Jasné že bude a podarí sa,len sa netreba vzdávať 🙂 okolo nás v rodine sa chalni rodili a aj teraz sa rodia len chalani zato v dedine takmer každému sa daria aj dievčatá ale neva,ja som sa odhodlala teraz užiť si do konca marca svojich chlapov a potom do práce ísť a nejak to musím zvládnuť musíme nejak našetriť na kúrenie vieš,my len sporákom a kachličkami kúrime máme starší dom a ako starneme ani muž už tak nevládze ako pred tým ako bol v nemocnici tak by som rada bola kaby sme mali kotol na drevo a v dome radiátory,predca by bolo čistejšie a nemuseli by sme vláčiť po schodoch drevo a píliť na 30cm a ani toľko štiepať.Len to by sme museli šetriť aspoň 2 roky po 100eu poprosi zš a škvôlke a po lekároch atď...ako to býva v domácnostiach z deťmi.
@kasandra999 to ti neviem povedať. Nám gynekológ odporúčal sex každý druhý deň, najlepšie dva dni pred ovuláciou a potom v deň. Čo sa samozrejme ľahko povie, horšie uskutoční. Je to tvoje prvé meranie? V iné mesiace si mala ktorý deň ovuláciu?
@kasandra999 takyto hlien som mala cca 6 dni pred ovu. 🙂 skus si ohmatat cipok, ci sa otvara.
@alison11 noo v dome je to tazke..ach to viem. my chvalabohu nebyvame v dome ale akoby hej.. to je len robota.mna taha do mesta a nemozem sa tam dostat ked manzel nechce.ved aj jeden plat len..a najmy pytaju u nas 700e za 3izbak..saleni to ludia.pre nas je aj 400e vela taze neako neviem no.. nam to vtedy vyslo ked sme kazdy den sexikovali ale zial..osud to chcel inak..
@rula Nie nebude náš,my sme si to rozmysleli teraz riešime výber mandlí u mladšieho a potom sa končí rodičák a idem do práce a synček do škôlky,potrebujeme na dome ešte toho dosť porobiť kým vládzeme a od septembra starí ide do prvej triedy takže,tretie momentálne neprichádza do úvahy,už časovo.
@tonjadabik2 Neboj,keď príde čas tak vám Pán požehná a zošle dušičku do bruška 🙂 a Verím,že všetko dobre dopadne u Vás.

@kufea
Meriam od 29.novembra, menzes nepravidelný, beriem aj duphaston tretí mesiac. Takže je to u mňa absolútne rôzne :(
@myjusiatko ťažko nahmatatelny a netuším či sa otvára či ee neviem to rozoznať 🙂
@jaruskatt dnes si 15 alebo 14 dpo podla hlienu. Tak len cakat no. Podla poklesu skor pride ms. :/

Niekto tu písal, že počas MS sa nemeria. Tu sa dočítate, že: https://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdrav...
Ak meriame v ústach, meriame po celú dobu cyklu vrátane menštruácie. Také meranie má výhodu neprerušenej línie údajov. Pri meraní v pošve začíname až deň po skončení menštruácie. Tento spôsob má zase výhodu, že dáva stabilnejšie výsledky. ;)