Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
Ahojte dievčatá, máte skúsenosti s dr.hrivnakom v Košiciach, po prípade aj koľko stojí u neho spermiogram?
Idem si zase po radu. Síce tam neznacim hlien, ale po ovulke bol krémový viac dní. Testy sú biele..včera som bola na hcg ale to vyšlo pod 1,2. Nechápem tej neustále zvýšenej teplote. Síce som brala duphaston od 16 do 24 dna na úpravu cyklu a cykly bývajú anovulacne, ale tento mesiac bola...aj keď hlien bol všelijaký, ale teplota stúpla ešte pred tým ako som začala brať tabletky..a drží sa dnes 7. deň ešte hore..a stále vyššie. Vzdy som dostala menštruáciu najneskôr na 4 deň ráno od vysadenia a teplota vždy klesla ešte pred. Podbrusko má pobolieva ako na menštruáciu, prsia naliate, hlava sa točí neustale, unavená som neskutočne, žalúdok na vode, zaha páli. Ja už neviem...do včerajška som aj kúsok verila, že sa to konečne podarilo. Teraz sa len bojím, čo sa so mnou deje. Neviete mi poradiť? K lekárke sa chystám v pondelok ak sa nič nezmení.
@domisi ahoj, akurát som isla písať, ci mi niekto nevie poradiť, čím to je.. mam totiž rovnako ako ty vysokú teplotu, LF 12 dni a testy biele... tie posledné prázdne krúžky, to som vstávala o 1,5 h skôr.. neviem čomu mam veriť, testom ci teplote.. a to som skúsila asi 5 rôznych značiek.. nechápem 😞
@lucia37
Dnes si mala aky hlien?
Teplomer mas asi klasicky a nie ten na 2 desatinne ciarky,co by ani tak nebol problem len v ustach je to take vseliake.
Nezostava ti nic ine,len nadalej merat tymto sposobom,aby si aspon videla ci ovu naozaj bola ,alebo to bude anovulak,ked si pisala ze mavas.
Toho 13 DC urcite nebola.
@lucia37
Krcok neviem ten nesledujem.
Ked ste rano mali tutumutu,tak to nesleduj a len meraj.Ten 14 mm folik je nic,to bol prilis maly.
Ak folik rastie,ale nepraskne,tak v danom cykle k ovulacii nedojde,cize je to anovulacny cyklus.
Cize ked si aj mala folik,tak to neznamena ,ze ovulka bola.Vela x velky folik ked nepraskne,tak sa zmeni na cystu ktora sa neskor sama vyplavi.
Meraj este a ked ti teplota nestupne,tak buduci tyzden chod na folikumetriu nech ti potvrdi ci ovu prebehla,alebo nie.
Ahoj. Chcela by som sa opýtať na takúto vec. S meraním BT som v začiatkoch... čítala som, že treba merať v rovnakom čase po aspoň 3 hod spánku. Ale ide o to, že nevstavam v rovnakom čase, ale podľa toho, ako mi vstane dieťa. Tak som si to začala merať tak, že keď vstanem po 4 hod rannej na WC, odmeriam si BT, idem na WC a ešte si ľahnem a spím určitý (rôzne dlhý čas), kým nevstane malý alebo sa pred ním sama prebudim a idem si niečo robiť.
Teplotu si potom dopočítavam do rovnakého času (napr. 7.00) systémom: každá hodina + 0,01 stupňa.
Napr. v prvý deň o 5.00 teplota 36,5 dopočítavam do 7.00 ešte +0,02 zapíšem do grafu 36, 7 ...
druhý deň meriam o 6.00 teplota je napr. 36,6 dopočítavam do 7.00 ešte +0,01 zapíšem do grafu 36,7 a zasa, keď vstanem neskôr ako o 7.00 hod, tak 0,01 dopočítavam.
Tak som si myslela, že je to správne, podľa toho čo som čítala.
Lenže už asi zo 3 x sa mi stalo, že som po prvom rannom vstávaní a zmerani BT, ešte šla spať a spala som viac ako 3 hod. Tak som zo zvedavosti zamerala BT znovu a tá bola presne rovnaká, ako tá spred 3 - 3,5 hod.
Je to teda normálne, že teplota mi nestupla, ako to píšu na internete, že medzi 4-10 hod BT stúpa o cca 0,01 za každú hod? Alebo ja robím chybu? Ale chcem mať zápisy teplôt v rovnakom čase, lebo inak je mi zrejme graf na nič.
Mali ste to niektorá tiež tak, že máte rovnakú teplotu v obidva merania v rôznych časoch?
Ak robím chybu poraďte mi. Vopred ďakujem.
Pozn. graf si robím ručne do tabuľky z internetu, nie do programu, ako vy tu ukazujete.
Ahojte Žienky 🙂
Prosím poraďte mi 🙏
Znovu som začala robiť ovulačné testy...
Doteraz keď som testovala to bolo tak, že ako sa ovulácia blížila, tak mi silnela druhá čiarka na teste, postupne proste každým dňom bola silnejšia.
No tento raz som som začala dosť v predstihu testovať a včera som mala silnejšiu čiarku a dnes slabšiu. To znamená, že mi už ovulácia prebehla? Len sa mi to nezdá pretože som len 15 deň cyklu dnes a ja mávam cca 30- 33 dňové cykli. Ako tomu mám chápať?
Ovulačné testy tak silnejú ako sa blíži ovulka nie?
😖❤
@dracik07 ked tak pozeram na tvoj graf..moj tehu bol velmi podobny 🙂 tak drzim prsty ❤
@updatevani ďakujem. Ako sa máš? Už sú aj nevoľnosti, či to zvládate?
No mňa od toho 5dpo dosť bolia prsia a podbruško. Ako pms len to mám tak 3 dní pred ms. Tak teraz mi začali nejako skoro.
@dracik07 mam sa celkom fajn, praveze nevolnosti mi nejako od utorka ustupili tak neviem co si o tom mysliet 🙂 na jednej strane som aj rada lebo som viac zivotu schopna...
...noo a vies co priznaky pred ja som si nejako nevsimla vobec nakolko som si absolutne nemyslela vtedy ze to vyjde, bol to pre mna celkom sok 🙂
@alison11..keby si mala pravdu! Ale vtedy keď si testovala vedela si, kedy si mala ovulku? Alebo proste ti len meskala a ovulku si mala neskôr ako si predpokladala. Lebo mne podľa grafu naozaj vyzerá, že bola na ten 14. deň...a 17 DPO nebolo v krvi nič. Preto mám strach a stres, čo to je. Teplota ináč, stále hore.

Dobré ránko ☺ dnes 18dc a asi 6dpo
Včera ma celý deň tak bolelo podbruško ako keby už mala prísť ms a prsia ani nehovorím. Myslíte že to už môže byť pms? Ms mám dostať až okolo 20-22.6. Inokedy to mám tak 4 dní pred.