Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@darja12 Ved si teda stiahni aplikaciu Menstruacny kalendar a aj tam si mozes robit graf.
@darja12 Beriem späť. Vidím, že graf už máš. 👍
@myskahryzka no lenže na figu čo?
@darja12 No otazne je, ci ta teplota toho 26. bola OK. To je tusim ten den, ked si riesila teplomer na okne, nie? Ak by v skutocnosti mala byt vyssia, tak by si mala ovulaciu 22. a tym padom by si bola 7.dpo. Kludne by ti to mohlo aj takto pomalicky stupat a teraz sa to uz moze pekne drzat hore az do menzesu, pripadne az do nevidiiiim... 😀 Kedy cakas menzes? Skoda, ze nemas nameranych viac tych predovulacnych teplot.
@myskahryzka no reálne aj s tým otvoreným oknom je to až takéto tragické.. tú teplotu som radšej chcela vyhodiť..
@darja12 A robila si aj ovu test? bol regulerne pozitivny?
@evi38 test som mala pozit 13 dc a 14 dc ráno (ale z ranného moču), 14 dc bolesti asi 10 hod a pomedzi to hlien.. tak som v tom, že 14 DC ovu... lenže tú teplotu ja meriam asi na figu, mám divný teplomer.. merala som do ovu len 43 sek do zapípania, potom aj 2 min, teploty som teda pred ovu trochu upravila, lebo som zistila, že ak ho nechám 2 min, ak teplota sa zvýši určite o 0,1..
@myskahryzka ked boli mokré tak hej, ale po uschnutí už tak regulérne nevyzerajú...
@darja12 Ale ano, ved je tam ten jeden pekne pozitivny. Nevidim, kolky den cyklu to je, ale asi ten, co mas vyznaceny na tom druhom grafe /13/. Preco ta tak velmi trapi ten graf?
@evi38 testovať budem až....o týždeň. A to aj tak len vtedy, keď budú vysoké teploty. Dúfam, že už len stúpať budú. 🙏
Lebo ja beriem duphaston. A tak mi vraveli lekári, že keď do 4 dní od dobratia nedostanem, mám testovať. Tak bolo aj v máji...ale testy biele a MS prišla až 9 dní po. Takže už aj s tým mám skúsenosti, že to nič neznaci...alebo všade sa píše, že ak je LF 18 a viac dní, značí to tehotenstvo....ja som ju mala 19 a aj tak som nebola ☹
@martinade ja beriem len Vitex a podobne. dokonca prvy mesiac on Vitex bol anovulacny. ja si myslim, ze telo si zvyka a ustaluje sa. lebo druhy mesiac na Vitex (sice mi este v grafe neoznacilo) som mala ovulku, dokonca 2 dni riadne silne testy aj priznaky. teploty sa zvysili...
Tiez som rozmyslala, ze mozno Vitex za to moze, bola som taka nestastna z toho, ale rozhodla som sa uzit celu davku 3 mesiace a uvidime
@evi38 uz som nepokracovala v merani lebo ma to celkom rozhodilo ...najskor o nieco skor pozitivny test ovu,nakoniec bol pozitivny dva dni,ziadne bolesti ktore su u mna normalka a tie teploty no koniec cela som uz bola zmagorena.Tak reku kaslem ja na to bola dovca tak bud vyslo alebo nie 😊
No baby, u mňa to bol očividne planý poplach. Dnes test uplne biely :(((
napíšem sem moj poznatok z merania..najskor som merala tak, že som odstavila teplomer po zapípaní, po 40 sek.. po ovu som merala tak, že som ho nechala 2 min cca... ukazovalo sa, že teplota sa vie tak vyšplhať o dalších väčšinou 0,1st, raz sa mi stalo, že o 0,2st... dnes napr sa mi stalo, že nepodskočila vobec a ostala, ako pri zapípaní a to som si teploty merané pred ovu do grafu zaznačila korigované o +0,1, lenže teraz vidím, že nemusia byť reálne, kedže niekedy tá teplota už ani po pípaní nepodskočí... prehlasujem meranie BT za riadnu fušku pre začiatočníka.. hlavne, že sa mi podarilo to brať aspon trochu z nadhladu a už sa tak neupínam na tie čísla, lebo vidím, ako to skáče a nemerala som ideálne.. ak tak bud cyklus budem merať už skúseniejšia, ale dúúúúfam, že nebudem musieť..

@darja12 ta ti to ako ukazuje?