icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

evi38
30. júl 2018

@darja12 ta ti to ako ukazuje?

darja12
Autor odpoveď zmazal
darja12
Autor odpoveď zmazal
darja12
Autor odpoveď zmazal
darja12
30. júl 2018

@evi38 huraa

myskahryzka
30. júl 2018

@darja12 Ved si teda stiahni aplikaciu Menstruacny kalendar a aj tam si mozes robit graf.

myskahryzka
30. júl 2018

@darja12 Beriem späť. Vidím, že graf už máš. 👍

evi38
30. júl 2018

@darja12 myslim, ze ovu je vyznacena spravne ako sme mysleli 🙂...vidis, si sikulka 🙂...tak si 4 DPO ako ja 🙂

darja12
30. júl 2018

@myskahryzka no lenže na figu čo?

darja12
30. júl 2018

@evi38 ale graf je dosť na figu.. lebo píšu mi, že nevedia ovu potvrdiť a kukni, dosť níízke teploty nie? pošleš mi svoj? dakujeeem

myskahryzka
30. júl 2018

@darja12 No otazne je, ci ta teplota toho 26. bola OK. To je tusim ten den, ked si riesila teplomer na okne, nie? Ak by v skutocnosti mala byt vyssia, tak by si mala ovulaciu 22. a tym padom by si bola 7.dpo. Kludne by ti to mohlo aj takto pomalicky stupat a teraz sa to uz moze pekne drzat hore az do menzesu, pripadne az do nevidiiiim... 😀 Kedy cakas menzes? Skoda, ze nemas nameranych viac tych predovulacnych teplot.

darja12
30. júl 2018

@myskahryzka no reálne aj s tým otvoreným oknom je to až takéto tragické.. tú teplotu som radšej chcela vyhodiť..

evi38
30. júl 2018

@darja12 mne to u teba sedi aj podla ovu testu 🙂...moj graf si mozes pozriet na predoslej strane 🙂

myskahryzka
30. júl 2018

@darja12 A robila si aj ovu test? bol regulerne pozitivny?

darja12
30. júl 2018

@evi38 test som mala pozit 13 dc a 14 dc ráno (ale z ranného moču), 14 dc bolesti asi 10 hod a pomedzi to hlien.. tak som v tom, že 14 DC ovu... lenže tú teplotu ja meriam asi na figu, mám divný teplomer.. merala som do ovu len 43 sek do zapípania, potom aj 2 min, teploty som teda pred ovu trochu upravila, lebo som zistila, že ak ho nechám 2 min, ak teplota sa zvýši určite o 0,1..

darja12
30. júl 2018

@myskahryzka ked boli mokré tak hej, ale po uschnutí už tak regulérne nevyzerajú...

darja12
30. júl 2018
darja12
30. júl 2018

@evi38 ukážkový máš graf

myskahryzka
30. júl 2018

@darja12 Ale ano, ved je tam ten jeden pekne pozitivny. Nevidim, kolky den cyklu to je, ale asi ten, co mas vyznaceny na tom druhom grafe /13/. Preco ta tak velmi trapi ten graf?

darja12
Autor odpoveď zmazal
domisi
30. júl 2018

@evi38 testovať budem až....o týždeň. A to aj tak len vtedy, keď budú vysoké teploty. Dúfam, že už len stúpať budú. 🙏
Lebo ja beriem duphaston. A tak mi vraveli lekári, že keď do 4 dní od dobratia nedostanem, mám testovať. Tak bolo aj v máji...ale testy biele a MS prišla až 9 dní po. Takže už aj s tým mám skúsenosti, že to nič neznaci...alebo všade sa píše, že ak je LF 18 a viac dní, značí to tehotenstvo....ja som ju mala 19 a aj tak som nebola ☹

taily30
30. júl 2018

@martinade ja beriem len Vitex a podobne. dokonca prvy mesiac on Vitex bol anovulacny. ja si myslim, ze telo si zvyka a ustaluje sa. lebo druhy mesiac na Vitex (sice mi este v grafe neoznacilo) som mala ovulku, dokonca 2 dni riadne silne testy aj priznaky. teploty sa zvysili...
Tiez som rozmyslala, ze mozno Vitex za to moze, bola som taka nestastna z toho, ale rozhodla som sa uzit celu davku 3 mesiace a uvidime

domci1203
30. júl 2018

Asi to bude anovulacny že?

mafdetka
30. júl 2018

@evi38 uz som nepokracovala v merani lebo ma to celkom rozhodilo ...najskor o nieco skor pozitivny test ovu,nakoniec bol pozitivny dva dni,ziadne bolesti ktore su u mna normalka a tie teploty no koniec cela som uz bola zmagorena.Tak reku kaslem ja na to bola dovca tak bud vyslo alebo nie 😊

martinade
30. júl 2018

@taily30 doteraz som nikdy nemala problem s ovu. Ale asi vitex za to môže. No meram dalej a uvidime.

taily30
30. júl 2018

@martinade ja to iste 😉

ikonica
Autor odpoveď zmazal
ikonica
31. júl 2018

Zatial takto, ale vobec s tym nie som stotoznena... Ovula bola mozno vcera alebo bude dnes alebo zajtra... Posledne dve teploty su po takom dost blbom spanku... Asi si tam dam sleep deprived...

izy1661
31. júl 2018

No baby, u mňa to bol očividne planý poplach. Dnes test uplne biely :(((

darja12
31. júl 2018

napíšem sem moj poznatok z merania..najskor som merala tak, že som odstavila teplomer po zapípaní, po 40 sek.. po ovu som merala tak, že som ho nechala 2 min cca... ukazovalo sa, že teplota sa vie tak vyšplhať o dalších väčšinou 0,1st, raz sa mi stalo, že o 0,2st... dnes napr sa mi stalo, že nepodskočila vobec a ostala, ako pri zapípaní a to som si teploty merané pred ovu do grafu zaznačila korigované o +0,1, lenže teraz vidím, že nemusia byť reálne, kedže niekedy tá teplota už ani po pípaní nepodskočí... prehlasujem meranie BT za riadnu fušku pre začiatočníka.. hlavne, že sa mi podarilo to brať aspon trochu z nadhladu a už sa tak neupínam na tie čísla, lebo vidím, ako to skáče a nemerala som ideálne.. ak tak bud cyklus budem merať už skúseniejšia, ale dúúúúfam, že nebudem musieť..