Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@myjusiatko čo hovoríš na moj graf? dakujem
@domci1203
Ovulacny teplomer ma 2 desatinne cisla.Ty mas zaznamenane na jedno,takze mas obycajny telomer.Ci uz ortutovy,alebo digitalny.
Ja som dnes spala normalne na balkone a nema to ziadny vplyv na teplotu.Vcera som bola rovno pri balkonovych dverach.Teraz v tom teple je uplne jedno ci spis na balkone,pri otvorenom okne,alebo pod postelou .Teplo je vsade.Mozno mam o o desatinu vyssie teploty,ale celkovy graf to nemeni.
Takze ovu si bud nemala,alebo je zapisana spravne,ale v grafe by bola poovulacna teplota vyssia keby bol ovulacny teplomer.Takze
@myjusiatko ma pravdu.
@podkovickaa múdre ste veľmi 🙂 nemá význam sa baviť s Vami 🙂 aj keby rovno je tam o. Jedno číslo viac ten graf by bol nezmenený. Ovulácia bola mam to potvrdene folikulometriou takže si môžete hovoriť čo chcete. Každá máme iné telo 🙂 pekný deň
@domci1203
Nikto Ti nepise,ze ovu nemohla byt tento den ako je zaznacene.Mohla,len ovulacny teplomer by poovulacnu zaznacil presnejsie.
Co ja nechapem je to,ze jeden den das graf,napises ze je nieco s baterkami.
V nedelu si k svojmu grafu napisala,ze je asi anovulacny.Ako moze byt anovulacny ked tvrdis,ze v piatok si bola na folikumetrii a ovu uz bola?
Potom pises, ze za to moze teplo.Kazda z nas ma doma teplo .Podla mna len chces ,aby tvoj graf vyzeral inak .
Aj tebe pekny den.
@domci1203 podla hodnot. Mas zadane len na jedno desatinne miesto. Neviem preco sa certis. Ved ja ti nic zle nepisem.
@podkovickaa hlavne nikto sa tu nema potrebu hadat. Len piseme fakta aby to tu neplietlo ostatne baby. STM sa venujem uz dost rokov na to, aby som sa mohla fundovane vyjadrit. A naozaj nie je mojim cielom sa tu s niekym hadat. Len uvadzat fakta.
@darja12 tiez nemas bazalny teplomer, ze? Skace to dost. Merias hned po prebudeni v rovnaky cas kazdy den? Podla hlienu a ovu testu mohla byt. Len tie teploty su divoke. Ten cipok zaznamenany znamena, ze bol otvoreny?
@podkovickaa 🙂 pekný zvyšok dna 🙂..... Teba asi v živote nič nezmietlo🙂 ze jedno potvrdene ano a druhe potvrdene nie takže toľko 🙂
@myjusiatko ano mam🙂 ale ovu sa vyhodnocuje aj podľa hlienu v STM metóde
@myjusiatko mohla by si aj mne poradiť? Určite vieš o STM viac ako ja...čo si myslíš, bola ovu? Tá jedna teplota, čo nie je zaratana tak tú noc som naozaj zle spala a pred meraním som bola hore takmer hodinu a stále sa prehadzovala, lebo mi bolo horúco a boleli ma nohy..takže som to dala tak, že bolo veľmi veľa pohybu pred 🙂 aj keď som nevstala z postele...ostatné teploty sú hneď po prebudení.
@domci1203 ano, hlien ovu predpoveda a teplota ju musi potvrdit. Hlienovy priznak ale moze byt v cykle aj niekolkokrat a ovulacia prebehnut nemusi. Tzn to, ze je hlien, bez potvrdenia teplotou, neznamena, ze bude ovulacia 100%. To je to iste ako s tymi ovulacnymi testami ako som ti pisala v skupine, kde si pisala, ze to asi bude anovulacny cyklus.
@domci1203
a vies kolko x ma zmietlo?Dokonca,doktorka potvrdila ovu,teploty boli nizke a nakoniec z toho bola cysta?Vlastne vsetky priznaky vtedy sedeli.Aj hlien,ovulacny test....no a bola cysta a nie ovu.
Ono aj graf moze byt kazdy iny.Preto je najlepsie to par mesiacov odsledovat.
Uz len cakat a verit,ze sa zadarilo.Drzim palce.🙏
@domisi ano, tu bola podla teplot ovu 13dc. Po ovu mas akokeby jednu teplotu pod ciarou. Lenze fertility friend tu ciaru zle znaci. Spravne ma byt ciara na teplote 36,48 (ten 6dc). Vtedy by si mala uz vsetky poovu teploty nad ciarou. 🙂
@myjusiatko ďakujem. Aj mne sa to naozaj javilo na 13 DC, ale ovu test som mala takmer pozitívny 2 dní pred...naozaj že takmer, asi som nevystúpila vrchol...ale nechápem aj tomu, že teplota vystúpi a potom klesá...som myslela, že od toho 29. Už pôjde len hore.. ale každým dňom je nižšie.. no som z toho jeleň. Každý mesiac iný graf. Ale že naozaj!
@domisi vacsinou zeny nemaju grafy kazdy cyklus uplne rovnake. Preto ja odporucam si pisat aj slovne poznamky k dnom. Ale take pedantstvo sa uz hodi skor ked STM chce zena pouzivat ako antikoncepciu. 🙂
@myjusiatko meriam len prvý cyklus. len som sa tým oboznamovala v praxi v podstate tento mesiac.. krčok som mala otvorený a mäkký v porovnaní s tým, čo som nahmatala o pár dní neskor... a hlien bol bielkový den pred ovu cca, počas ovu 10 hod bolesti, ako každý mesiac.. ovu teplomer nemám, meriam digy.. ale ten pípal po 40 sek, takže teploty do 15 dc sú po 40 sek meraní + 0,1 som pridala korekciu, lebo po 15-16 dc som začala merať tak, že aj po pípaní som nechala ešte 2 min a zároven som sledovala vzostup teploty o 0,1-0,2 od zapípania po 2-5 min.. tak som to trochu upravila v grafe.. zároven to meranie je z úst.... dodatočne som pridala aj meranie z dola + ortuťový.. (ortuťový mi napr dole včera nameral 37,3, dnes 36,9..všetko značím do iných grafov, nie v rámci jedného.. mám v zošite.. a budím sa často aj v noci.. čítala som, že ak pravidelne meriam 6:45 napr a ak vstanem o 5.. tak mám zmerať o 5.. no bud cyklus už budem múdrejšia a merať plánujem hlavne ortuťovým a dole + doplnim digy.. a to tak, že nechám 5 min.. samozrejka dúúúfam, že budem tehu... a hlavne stále neviem, ako mám merať, ked mám budík na 6:45 a vstanem napr o 2, alebo o 4 alebo o 5 ráno.. uplne bežne sa mi to stáva...
@darja12 pises o tom merani dobre. Je fajn merat vzdy v rovnaky cas, ale niekedy je to nerealne. Dolezite je zmerat proste po prebudeni. Takze ak vstanes o piatej, zmeraj o piatej. Zapis cas. Odporucam kupit bazalny teplomer. Napr znacka geratherm je fajn a merat v posve. Tam je to rozhodne presnejsie nez v ustach. V grafe ziadne korekcie nerob. To potom nema zmysel z toho citat. 🙂
@myjusiatko a ked sa zobudím v jednu noc o 2, potom aj o 4 a o 5 o 6.. často sa mi to stáva.. hmmm...napr dnes ráno som just zmeala o 2 a namerala som dole digy 36,9.. o 6 po ešte dvoch zobudeniach 36,8
@darja12 tak merat o druhej je blbost. Ty o tej piatej uz vstavas ci este zaspis?
@myjusiatko to som len tak skúsila o tej 2.. o 5 ešte zaspím niekedy..
@darja12 tak ak zaspis, meraj normalne na budik. Pokial nevstavas z postele, neriesila by som. Strasne s tym carujes. Zbytocne. 🙂

@evi38 jojoooj, supeeeeer.. to ja zas pokles o 0,2.. ☹( a už cítiš príznaky? pomaly uhniezdenie..