icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

evi38
2. aug 2018

@darja12 uz mam dvoch syncekov velkych 21 a 18 z predosleho manzelstva...teraz s priatelom sme cakali, ale prisli sme o babatko v 10tt a po kyrete sa uz snazime 11 cyklus a nic a to kazde babatko bolo na 1 x...priebezne meriam uz dlho, predtym som len tak preventive, aby som vedela ako mi funguje telo 🙂

darja12
2. aug 2018

@evi38 uuha.. a kolko máš rokov? hádam ti to výde a vždy máš takýto pekný graf?

evi38
2. aug 2018

@darja12 budem mat 39 🙂...dakujem pekne...ano taketo pekne grafy mavam stale 🙂...na odlahcenie...moja mamina vravi mojmu starsiemu syncekovi (on strasne vela je) a prave vtedy akurat u nej obedoval, ze vies, ale ked ma mamina noveho priatela, este je mlada mozno by chceli mat aj spolocne dieta, tak mozno by si mal este aj surodenca...a on vytrestil na nu oci a zahlasil: coze? s tym som nepocital, ja sa s nikym o jedlo delit nebudem :D...ale inak on zboznuje deticky, takze viem, ze by sa tesil na surodenca 🙂...vy sa teraz o druhe babatko ako dlho snazite? 🙂

martinade
2. aug 2018

@evi38 ešte v pondelok idem na folikulometriu. Doktor vravel ze už od 18mm môže folikul prasknut. Inak iba tento mesiac som začala brat vitex a gynex. Uz 2 mesiace chodim na masaž vajíčkovodov plus rozbehnutie lymfy. A to je druhy mesiac čo pijem alchemikovy caj. Ale v tom nie som poctiva 🙂 každý druhy treti den si spravim caj.

darja12
2. aug 2018

@evi38 ja mám 37,5 a jednu dcéru 3r bude mať v septembri.. snažíme sa 3 cyklus, s tým, že min mes som mala asi mikropotrat v 5tt, lebo 3 testy mi vyšli tehotenské slabo pozit, duch, mala som aj príznaky, napr uhniezdovanie-slabé špinenie a k tomu vytekanie mledziva z prsníkov 1 den, čo nemávam nikdy.. nekojím od januára, tak neviem.. 4 dni mi meškala ms a potom 3 dni krv, ale zrazenín nie až tak veľa.. ale myslím, že sa neuchytilo, že som fakt bola tehu.. k dr som nešla, má dovolenku. po md pojdem na úrad práce a to je to, že vlastne neviem, či si hladať robotu alebo čo, ked pojde malá do školky. asi by som tehotná kvoli veku nechcela začínať v novej práci.. fakt neviem..

evi38
2. aug 2018

@martinade to je super, ze ides este v pondelok, aspon to bude presnejsie 🙂...ja si zas masirujem body na nohach 2 mesiace, co su vraj dobre pre otehotnenie 🙂...kolko mas rokov? 🙂
@darja12 hej mohlo byt, ze sa neuchytilo, verim, ze to u teba skoro vyjde 🙂...prve babatko sa Vam za kolko podarilo? Ak Vam nesuria peniazky, tak mozno skor urad prace a po druhej materskej nova praca...ale neviem ako si to mala predtym ci si nesla na materku z predoslej prace?

darja12
2. aug 2018

@evi38 ja som mala živnosť a tú som zrušila počas rodičovskej, takže jedine up.. a peniaze až tak nesúria, ale to by som musela byť teda tehu. prvé sa podarilo na prvý krát.. ale ako sa poznám, veľmi by som v novej práci stresovala, to tiež neviem, či je dobré na otehotnenie a tlačí ma vek.. muž 44... hm..

martinade
2. aug 2018

@evi38 pred par mesiacmi som mala este 39.
Ktoré body si masirujes? A snažíme sa o naše prvé

evi38
2. aug 2018

@darja12 inak stres robi ozaj vela...nam sa podarilo minuly rok, aj ked neplanovane, lebo my sme sa chceli snazit az neskor, ale raz sme si nedali pozor a to sme mali akurat dovolenku 🙂...presne, ze vek tlaci, clovek musi pocitat s tym, ze to dietatko treba vychovat do dospelosti
@martinade z tohto videa som obkukala 🙂 https://www.fertility.sk/sk_SK/terapie/masaze-n...

martinade
2. aug 2018

@evi38 ďakujem

darja12
2. aug 2018

@evi38 muž ani nechce, aby som šla robiť počas tehu, že dáko vykryjeme bez mojho príjmu, inak 0e, kedže sme zobratí.. ale fakt nám je bábo prednejšie.. aj tak od 35 už veľa krát odporučia rizikové tehu.. a nemáš už navreté prsia? alebo stmavnuté bradavky? chute?

darja12
2. aug 2018

@evi38 ozaj, kedy si ideš teda robiť test?

libusa1980
2. aug 2018

@darja12 ahojte prepáčte že som vám vošla do debaty ale je lepšie keď žena otehotnenie aby bola doma ja som pracovala a dopadlo to zle ale asi aj záleží od práce .🙂

darja12
2. aug 2018

@libusa1980 ved toto.. predchádzajúcu prácu som mala totálne stresujúcu, samé organizačné veci, nadčasy dennodenne. keby som vtedy otehotnela, hned idem na PN...

evi38
2. aug 2018

@darja12 spravim v pondelok na 11 DPO, ale az z poobedneho, lebo musim na obed kupit test cez obednu prestavku, lebo pri priatelovi nechcem kupovat 🙂...kupujem baby top test, ten sa mi osvedcil, nerobi mi duchov a ty? 🙂...inak priznaky ziadne...
@libusa1980 ahoj aky mas graf? 🙂...u mna vela prace v robotke, aj kopec stresu, aj ked praca ma bavi, uz som ju aj chcela menit, len som si povedala, ze pridem do novej a otehotniem, ze to by bolo take nefer a nic, nedari sa

darja12
2. aug 2018

@evi38 no.. dnes síce nemám žiadny hustý hlien, ale zdá sa mi, že navreli prsia.. hm.. pichá ma trochu v bruchu, ale priebezné pichanie pocitujem celý mesiac..iiiii.. akurát mi zas tečie troooošičku kolostruuuum!!!!!!! presne ako min mesiac. ale ziadne špinenie zatiaľ.. tak ja nevieeeeeemmm.. počula si o tom?? neviem, či nie dáka zas horm nerovnováha... taká žltá kvapka na prsníku a druhý mám tiež trochu mokrý. tak neviem, či sa tešiť, či čoooo...

libusa1980
2. aug 2018

@evi38 ahoj tak dnešný graf taký.tiez som rozmýšľala výmenit prácu ale každý mesiac dúfam že budem tehu a nič ale momentálne som PN tak oddychujem

evi38
2. aug 2018

@darja12 pri prvom myslim, co mas dcerku si mala tiez taketo priznaky? Tiez som to mala este 20 rokov dozadu pri detickach, ze mi tieklo z bradaviek trosku...mna v lete boleli bradavky, bolo mi zle z kazdeho jedla a od 4 DPO som mala inu vonu dolu, co sa tyka hlienu...to som hned vedela, ze som tehu, aj spinenie som mala, aj som pocitila uhniezdenie, tak som si na 8 DPO vtedy spravila poobede test a uz som mala ducha
@libusa1980 podla mna ovu o 2 dni neskor, ale super pekne stupas 🙂

darja12
2. aug 2018

@evi38 veru nemala som také príznaky.. čítam, že to može byť spojené s vysokou tvorbou prolatínu, čo sposobuje nedozretie vajíčka a problem s ovu a plodnostou, aj pcos.. no možno fakt mám nejaký probl a takto sa to prejavuje.. chcela som na horm prof,ale dr dovolenka.. veľmi by ma zaujímal názor gyn..+ moje divné teploty na grafe...

libusa1980
2. aug 2018

@darja12 ja som mala dosť namáhavu prácu pretože pracujem ako chyžná mala som ísť hneď na PN ale človek si povie že to zvládne že tehotenstvo nie je choroba ani vo sne by ma nenapadlo že sa môže také niečo stať veď som nemala žiadne problémy no na ultrazvuku nebolo vidieť srdiečko som z toho nešťastná

darja12
2. aug 2018

@libusa1980 hmmmmm.. ja tiež min mes. prehnala som to s turistikou. tlačila som 23 kg kočík do totálneho kopca a na druhý den krv.. . chyžná? hmm. ťažká práca..

libusa1980
2. aug 2018

@evi38 dúfam že to už vyjde a ms nepríde 🙂

bona69
2. aug 2018

@evi38 ahoj,tak nám sa nedarilo keď som bola starej robote,od mája som nastúpila do novej a v júni otehotnela 😀 možno na tom niečo bude, zmeniť vzduch, ľudí a prídeš aj na iné myšlienky.
Inak žienky dnes som bola na utz,mom.som 6tt+4 a už nám bije srdiečko. Prajem vám všetkým nech to tento mesiac už výjde 💝❤️❤️

libusa1980
2. aug 2018

@darja12 ja na turistiku moc nie som a to bývam pod Tatrami 😁

darja12
2. aug 2018

@bona69 jej, gratulujem 🙂))) hodíš nám sem graf? ako to bolo u teba s teplotami? dakujem

evi38
2. aug 2018

@bona69 jej parada gratulujem k srdiecku 🙂...tiez takto uvazujem, ale stale si poviem, ze uz buduci mesiac to musi vyjst...si pamatam, ze tebe to vyslo s vitexom na 3 mesiac, ja ho uzivam druhy mesiac, gynex mi dosiel, ale pridala som milonu 5 a clostyl som si sama naordinovala, k tomu bekomplex este
@darja12 na znizenie prolaktinu tu pisala ikonica, neviem ci ona vtedy nezacala uzivat vitex a gynex, aby ho prirodzene znizila

darja12
2. aug 2018

@ikonica ahoj eva38 mi písala, že si užívala niečo na zníženie prolaktínu? zistili ti na odbere krvi zvýšenie? aké si mala prejavy? mne dnes 7dpo vytekalo trochu žltej tekutiny z prs, aj min mes..dakujem

libusa1980
2. aug 2018

@bona69 pripájam sa a gratulujem k 💓 a šťastné a bezproblémové tehulkovanie🙂

martinade
2. aug 2018

@bona69 gratulujem 🙂
no asi zacnem ukazovať o zmene práce 🙂

ikonica
2. aug 2018

@darja12 uzivala som gynex a vitex vyssie davky pyridoxinu a podarilo sa po roku od kyretu aj ked dlho sme sa netesili... ale aspon ze sa zadarilo...