Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@alison11 a čo si mysliš o tomto?
@dominika_sk ak zajtra a pozajtra bude teplota hore, prip. stupne, tak ovula bola vcera, tj.21.8.
@magic08 ovulacia jeden deň? 😳
@dominika_sk ovulacia trva len par hodin 🙂 potom vajicko putuje vajcovodmi do maternice, ked je pocas tejto cesty oplodnene v maternici sa uhniezdi, ak nie, putuje pocas ms von.... kolko si mslela ze ovulka trva? 😀
@magic08 tak ja už jedno planovane dieťa mam, nemusiš sa bať. Ale cely život som žila v tom že otehotnieť sa da 2-3 dni počas ovulacie
@dominika_sk ver, ze sa nebojim 🙂 a ano, otehotniet mozes cca 2 - 3 dni pre ovulkou a cca 2 dni po nej... ale ovulacia samotna trva len par hodin... ja som ti len odpovedala na otazku, ci ovulacia trva jeden den 🙂
@magic08 už sa chapeme😄
@dominika_sk spermie prežijú 3-5 dní, ale vajíčko len 6-12, max 24 hod.. čiže vlastne otehotnieť sa dá len 24 hod (1 den), max 2.. 🙂 tak to aspoň ponímam ja..
@darja12 ponimas to spravne... a kedze nevies kedy presne ma nastat ovulka, tak si v podstate akoze plodna 2-3 dni pre ovulkou a cca 2 dni po nej 😀
@dominika_sk chapeme 🙂
@magic08 ja mavam ovulačne bolesti, takže to citim ale chcela som si to overiť či to je tak. Prave včera som tu bolesť mala a teplota bola najnižšia
@dominika_sk takze ovu bola vcera... 🙂 inak, niekto ma bolesti pred prasknutim folikula niekto, ked este vajko nevyšlo a niekto zas po prasknuti folikula, ked sa tekutina vyleje... 🙂 takze ani tie bolesti nie su uplne presne... ale da sa v pohode podla nich orientovat samozrejeme, teploty to vacsinou vzdy potvrdia 🙂
@dominika_sk ve´d tam máš tmavo modrým vyznačené že prebehla ovulka 🙂 tá rposte nastala pri tej nízkej teplote a po ovulke stúpla hore bt 🙂 Tak dúfam,že ste včera alebo 2dni dozadu poistili.
@kvecinka321 Ahoj ja mávam akoby špinenie ak mi prsknú cystičky z tých folikúl čiže pred ovuláciou nemávaš cystičky na vaječníkoch nazýva sa to PCO.
@kvecinka321 na ovu to je prilis skoro ... uvidis dalsie 2 dni ake budu teploty, ci sa potvrdi ovu... podla mna, este doznieva ms
@alison11 nie nič take mi doteraz doktor nezistil. Naposledy som bola asi pred dvoma troma mesiacmi. Vždy som bola v poriadku..
@kvecinka321 ake dlhe mavas cykly... ak by bola ovu na 8 dc, tak by si mala velmi kratke cykly
@magic08 mám totálne nepravidelný cyklus preto som začala merať aj teplotu minuly mesiac predposledný cyklus som mala 16 dni teraz 30 dni.. ms určite nedoznieva lebo už v sobotu som mala len špinenie a v nedeľu už takmer vôbec nič..
@kvecinka321 asi by som to riesila s dr tu nepravidelnost.... uvidis ako sa budu teploty spravat najblizsie 2-3 dni.... teraz podla toho grafu tazko povedať, čo sa deje
@magic08 hej viem.. to sa dozvieme neskôr podľa teploty... zajtra skočím k doktorke a uvidím ako to začne riešiť.. ďakujem ☺️
@kvecinka321 drzim palce 🙂
@alison11 ta farba naznačuje ovu podla vypočtu aplikacie, ale cyklus mam od 26 do 30 dni takže sa podla toho orientovať neda
@dominika_sk tak to už len uvidíš nasledujúce dni pokiaľ sa bude bt držať hore a pokles bude len na 5-7 deň od dnes tak to bude implantačný pokles a potom by zas mala byť hore.Držím palce.
@kvecinka321 tak neviem,potom niekto má aj ovulačné špinenie max. 3dni a potom už nič.
@alison11 ja sa tomu vobec nerozumiem. Akurat manžel ma sice vela zdravych spermii, ale v naleze ma napisane “nie typicky progresivny pohyb”. Jeden abort mam za sebou a to sme mali rok nechraneny styk. hoci som si povedala že už dieťa nechcem po tom zažitku, jeden deň to na mňa prišlo že ano chcem. A teraz 😄 tak som začala sledovať plodne dni podla kalendara, ale z toho tiež nič nevzišlo. Tak meriam bt. O par dni pridam graf a kukneš, asi sa tomu viac rozumieš. Ďakujem ti

@darja12 5+0 som mala hcg 600 a 5+4 hcg 3600