Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@martinade no od 3 do7 dc som brala clostil, na 12 dc pichnuty pregnyl... A dr povedal, ze mozem a nemusim tyzdrn po tom pregnyle prist na krvny test na progesteron a prolaktin, ktory mal zistit ci ovula prebehla... Sla som na 21 dc/8dpo na tu krv... A o dva dni (23dc/10dpo) mi dr volal, ze tie hodnoty su nizke, hranicne a ze ak sa aj zadarilo, tak sa to neudrzi... Ze od dalsieho cyklu dame aj progesteron po ovu... Pytala som sa, ci ho nemam nasadit este a on ze uz nie... Tak som ten cyklus brala ako strateny, az kym som si na 27dc/14 dpo nenasla ducha... Aj som nasadila progesteron, ale to uz bolo zjavne neskoro... Od 7 dpo do 9 dpo som mala tehupocity, na 10 dpo od rana odisli a neskor mi zavolal lekar tie vyskedky, tak sa mi aj potvrdili tie pocityt.. Robila som aj testy (mamatesty) od 7dpo, ale nejak ten dusik tam chvilu bol a hned zmizol a po doktorovej sprave som uz neriesila.. Az kym som nekupila iny test a tam bol viditelny duch, ktory ostal aj po uschnuti....
Prosím vás ako sa to odratava alebo priratava keď stále meriam okolo 7dmej a dnes som merala až teraz o 8.40 🤔
@dadulik6 denna davka od 400 do 1000 mg... Ja by som davala dve... Aku znacku mas? (zalezi aka je koncentracia v byline... Jedna snazilka brala miesto toho agnucaston ktory je u nas dostupny aj bez predpisu a je to tiez extrakt z vitexu - koncom decembra, zaciatkom januara rodi, odehotnela dva mesiace na to co uzivala tuto kombinaciu gynex+vitex - rok po kyrete ... Otehotnela mesiac po mne.... Boooze ked si predstavim, ze o dva tyzdne by som mala rodit 😭)
@martinade ďakujem a prosím ta prečo mi to dalo takúto čiaru cez v grafe?? A robila som už aj test a takýto je ten posledný ja viem ze nie je pozitívny ale testy mi prišli až v stredu čiže je možné že ovu bola v utorok? Lebo ten zo Stredy večera mi príde najsilnejší a zas Bt meram od pondelka len. Ale ešte som nemala ms od prvého pôrodu a kojím tak netuším koľko som DC ďakujem
@verona1989 2 dni po ovu je ešte veľmi krátko na uchytenie, aspoň 4 dni 🙂...držím palce
@zuzik5891 veď to nie je take zle, nerozumiem prečo ta Dr. straší, neboj ešte dorastie 🙂
@julianka007 Ešte nejaké 4dni vydrž a potom testuj tam kde je poklesnutie po ovulke sa len začalo uhniezďovanie od tade treba 10dní aspoň.
@martinade aha tu je nieco k tomu krvnemu testu
Hladina progesterónu v krvi
Ultrazvukové vyšetrenie sa kombinuje so sledovaním hladiny hormónu – progesterónu v krvi. Ak dôjde k ovulácii, t. j. dominantný folikul praskne, vzniká z neho žlté teliesko, ktoré produkuje progesterón.
Hladina progesterónu sa stanovuje približne sedem dní pred predpokladanou menštruáciou, t. j. pri pravidelnom 28-dňovom cykle to je okolo 21. dňa menštruačného cyklu. Prítomnosť dominantného folikulu uprostred cyklu a zvýšená hladina progesterónu v druhej polovici cyklu svedčí o tom, že ovulácia nastala.
V minulosti sa na potvrdenie ovulácie používala aj metóda, pri ktorej sa odobrala vzorka sliznice maternice, tzv. biopsia endometria. V súčasnosti vzhľadom k tomu, že sú k dispozícii presné a rýchle metódy na stanovovanie hormónov, sa táto technika už nepoužíva.
@evi38 no po iné cykly som mala na 10 DC foliky veľké minimálne 18 mm... možno preto...ale ja pevne verím že dorastie a možno nejaký prehliadla... už som sa aj zmierila s tým januárom a laparkou... najhoršie to bolo vypočuť si to...teraz čítam o Tom aké majú baby bolesti po zákroku a aj sa trochu bojím

@0507
@ikonica
@martinade a myslite ze 3 dni pred "ovu" je sanca ze by vydrzali? Hlien som mala na 100%