icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

dadulik6
23. nov 2018

@0507
@ikonica
@martinade a myslite ze 3 dni pred "ovu" je sanca ze by vydrzali? Hlien som mala na 100%

0507
23. nov 2018

@dadulik6 nie, nejak som rezignovala...na niektorych je slaba ciarka, na inych zas nic, tak asi z toho nic nebude...ty kedy skusis?

ikonica
23. nov 2018

@martinade no od 3 do7 dc som brala clostil, na 12 dc pichnuty pregnyl... A dr povedal, ze mozem a nemusim tyzdrn po tom pregnyle prist na krvny test na progesteron a prolaktin, ktory mal zistit ci ovula prebehla... Sla som na 21 dc/8dpo na tu krv... A o dva dni (23dc/10dpo) mi dr volal, ze tie hodnoty su nizke, hranicne a ze ak sa aj zadarilo, tak sa to neudrzi... Ze od dalsieho cyklu dame aj progesteron po ovu... Pytala som sa, ci ho nemam nasadit este a on ze uz nie... Tak som ten cyklus brala ako strateny, az kym som si na 27dc/14 dpo nenasla ducha... Aj som nasadila progesteron, ale to uz bolo zjavne neskoro... Od 7 dpo do 9 dpo som mala tehupocity, na 10 dpo od rana odisli a neskor mi zavolal lekar tie vyskedky, tak sa mi aj potvrdili tie pocityt.. Robila som aj testy (mamatesty) od 7dpo, ale nejak ten dusik tam chvilu bol a hned zmizol a po doktorovej sprave som uz neriesila.. Az kym som nekupila iny test a tam bol viditelny duch, ktory ostal aj po uschnuti....

ikonica
23. nov 2018

@dadulik6 mozu prezit aj viac dni v spravnom prostredi ✊

0507
23. nov 2018

@dadulik6 citala som, ze spermie preziju 3-5 dni

dadulik6
23. nov 2018

@0507 ja ani neviem ci mam skusat 😂 pockam na ms ta by mala prist v pondelok ale zatial sa na nu vobec necitim len krize ma bolia ale to uz peknych par dni... a vzdy pred ms ma bolia bradavky neuveritelne a teraz nic

martinade
23. nov 2018

@dadulik6 ak maju dobre prostredie vydržia aj 4 az 5 dni

ikonica
23. nov 2018

@martinade a neviem ako sa ten test vola, vysledky som ani nevidela, len mi ich volali... Ale malo by sa nim potvrdit ci vyvratit ci prebehla ovu... U mna teda zjavne prebehla, len asi nepracovalo zlte teliesko a tym to slo do haja....

dadulik6
23. nov 2018

@martinade
@0507
@ikonica noo aj tu vo foore som nasla jedna mala sex presne 3 dni pred ovu a to len 1x a ostala tehu no tal to mam chrobaka v hlave ze ak naozaj bola tak mohli vydrzat lebo hlienu som mala na rozdavanie 😂😂😂 uvidiime chvala bohu nemam ziadne testy doma

ikonica
23. nov 2018

@dadulik6 ja som brala gynex a vitex od 1dc... Gynex 3xdenne 7kvapiek, vitex 2 kapsuly denne... Brala som rano a vecer 400mg kapsulu... Ak mas silnejsi, staci aj jedna....

liv_94
23. nov 2018

Prosím vás ako sa to odratava alebo priratava keď stále meriam okolo 7dmej a dnes som merala až teraz o 8.40 🤔

dadulik6
23. nov 2018

@ikonica ano ja som brala len jednu rano pol hodinu pred jedlom 500mg kapsula aka je denna davka aj tieto by som si 2 mohla davat?

dadulik6
23. nov 2018

@ikonica 💙

ikonica
23. nov 2018

@dadulik6 denna davka od 400 do 1000 mg... Ja by som davala dve... Aku znacku mas? (zalezi aka je koncentracia v byline... Jedna snazilka brala miesto toho agnucaston ktory je u nas dostupny aj bez predpisu a je to tiez extrakt z vitexu - koncom decembra, zaciatkom januara rodi, odehotnela dva mesiace na to co uzivala tuto kombinaciu gynex+vitex - rok po kyrete ... Otehotnela mesiac po mne.... Boooze ked si predstavim, ze o dva tyzdne by som mala rodit 😭)

0507
23. nov 2018

@ikonica ja mam vitex od kiwu wuki, tam je davkovanie 1 kapsula denne...ja som mala rodit za 2,5 mesiaca ☹

ikonica
23. nov 2018

@0507 :(

ikonica
23. nov 2018

@0507 a prve babo by uz malo rok aj dva mesiace... Na prd... Radsej sa nad tym nebudem zamyslat nech ma nesvacne...

0507
23. nov 2018

@ikonica mas pravdu, dost sme sa nasmutili

dadulik6
23. nov 2018

@ikonica tento som mala aj som ho znovu objednala... je to strasne veru ja by som uz mala dvojmesacne babo jaaj strasne radsej na to ani nemysliet

dolynkag
Autor odpoveď zmazal
0507
23. nov 2018

@dadulik6 tento mam ja

ikonica
23. nov 2018

@dadulik6 tak co citam, tak z toho staci jedna denne lebo tam mas vysoku koncentraciu byliny v tablete

dadulik6
23. nov 2018

@ikonica ved tak som ho aj brala po jednej tiez som sa docitala ze ma vysoku koncentraciu

dolynkag
Autor odpoveď zmazal
martinade
23. nov 2018

@liv_94 čo hodina naviac, to 0.1 viac

liv_94
23. nov 2018

@martinade ďakujem a prosím ta prečo mi to dalo takúto čiaru cez v grafe?? A robila som už aj test a takýto je ten posledný ja viem ze nie je pozitívny ale testy mi prišli až v stredu čiže je možné že ovu bola v utorok? Lebo ten zo Stredy večera mi príde najsilnejší a zas Bt meram od pondelka len. Ale ešte som nemala ms od prvého pôrodu a kojím tak netuším koľko som DC ďakujem

evi38
23. nov 2018

@verona1989 2 dni po ovu je ešte veľmi krátko na uchytenie, aspoň 4 dni 🙂...držím palce
@zuzik5891 veď to nie je take zle, nerozumiem prečo ta Dr. straší, neboj ešte dorastie 🙂

alison11
23. nov 2018

@julianka007 Ešte nejaké 4dni vydrž a potom testuj tam kde je poklesnutie po ovulke sa len začalo uhniezďovanie od tade treba 10dní aspoň.

ikonica
23. nov 2018

@martinade aha tu je nieco k tomu krvnemu testu
Hladina progesterónu v krvi

Ultrazvukové vyšetrenie sa kombinuje so sledovaním hladiny hormónu – progesterónu v krvi. Ak dôjde k ovulácii, t. j. dominantný folikul praskne, vzniká z neho žlté teliesko, ktoré produkuje progesterón.

Hladina progesterónu sa stanovuje približne sedem dní pred predpokladanou menštruáciou, t. j. pri pravidelnom 28-dňovom cykle to je okolo 21. dňa menštruačného cyklu. Prítomnosť dominantného folikulu uprostred cyklu a zvýšená hladina progesterónu v druhej polovici cyklu svedčí o tom, že ovulácia nastala.

V minulosti sa na potvrdenie ovulácie používala aj metóda, pri ktorej sa odobrala vzorka sliznice maternice, tzv. biopsia endometria. V súčasnosti vzhľadom k tomu, že sú k dispozícii presné a rýchle metódy na stanovovanie hormónov, sa táto technika už nepoužíva.

zdroj https://mamaaja.sk/clanky/snazilky/folikulometr...

zuzik5891
23. nov 2018

@evi38 no po iné cykly som mala na 10 DC foliky veľké minimálne 18 mm... možno preto...ale ja pevne verím že dorastie a možno nejaký prehliadla... už som sa aj zmierila s tým januárom a laparkou... najhoršie to bolo vypočuť si to...teraz čítam o Tom aké majú baby bolesti po zákroku a aj sa trochu bojím