icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

kubisova
20. aug 2014

@senta_sofia
@ennynka
@paskolinka deti maju v karte napisanu krvnu skupinu hned po narodeni by sa to malo zaznacit

senta_sofia
20. aug 2014

@kubisova ako vidis, nie vsetky 🙂 ale idem v oktobri s malym na prehliadku, ak tehotenska demencia nezauraduje, spytam sa

chmurkaxy
20. aug 2014

@senta_sofia ja mám 0 negatív, manžel 0 pozitív, malý Filipko nula negatív po mne. Mne to zisťovali po mojom narodení,keďže aj mamina je negatív, manželovi to zisťovala obvodacka,keď sme chodili na umelé oplo a potrebovali to vedieť a nášmu malému zisťovali po pôrode kvôli tomu,že som negatív. Dá sa normálne u obvodaka zistiť,len tam zaskrtne aj kolonku krvná skupina navyše.

senta_sofia
20. aug 2014

@chmurkaxy to viem, ze sa to da dat zistit, akurat neviem, ci ci sa to proste zistuje celoplosne u vsetkych novorodencov, u tych, ked ma matka Rh negativ som predpokladala, ze to robia 🙂

kubisova
20. aug 2014

@senta_sofia po prepusteni z porodnice ked potom zajdes za obvodakom takvypisuje zdravotne karty tak nech ti ju tam napise...viem ze niektore zienky na zdravotnej karticke zo zadnej strany tak tam si napisu a maju to hned poruke...mne pred rokom a pol dali malu karticku s mojou skupinou a tu mam v penazenke stale

chmurkaxy
20. aug 2014

@senta_sofia myslím,že plošne nie, bratov malý nemá zistenu, lebo jeho mama je pozitív. Aj keď nechápem, prečo sa to nezistuje hneď,veď bábätkám berú krv z päty všetkým kvôli štítnej zlaze... inak, my sme si to s mužom dali napísať aj do občianskeho do poznámok, myslím krvnú skupinu.

senta_sofia
20. aug 2014

@kubisova no to hej, ale odkial ju napise obvodak? ja som to ani v prepustacej sprave nikde nevidela napisane a krv uz detska lekarka potom nebrala... :-/

kubisova
20. aug 2014

@senta_sofia ahaa tak teda neviem po mne detom hned po narodeni zistili a hned sa aj napisala a to jedno sa narodilo v cadci tam sme byvali a druhe v rakusku kedze uz tu byvame

joannah13
20. aug 2014

@senta_sofia tak jo teda, já se taky dlouho neozvala, ˇale po očku vás všecky sleduju stále a i tak to prožívám s vama všema, jen jsem se stáhla, páč jsem se bála co bude no a hle a dneska su přesně v polovine, přesně 20+0, teď sem dojela z kontroly a mimiš je v pořádku, jen hodně akční, že nejde ani změřit a už teda pořádně kope.. gratuluji @zuzulienocka77 at je všechno v nejlepším pořádku 🙂 a dalším držím pěstičky sááále 🙂

senta_sofia
20. aug 2014

@joannah13 no moja, na salu pojdes prva asik ty 😀 som rada, ze je vsetko v poriadku 😉

senta_sofia
20. aug 2014

@rybkaa a k tym hrckam, ja som mala tiez, neviem akeho povodu to bolo, niekedy ma to dost bolievalo pred menstruaciou, ale fakt ze po porode to prestalo, resp. uz aj v tehotenstve to nejak vymizlo 🙂

vejula
20. aug 2014

@senta_sofia Dominko ma A+ ako ja ale Kristínke krvičku nebrali, čiže jej skupinu neviem... Prečo sa pytaš? čo riešite?

vejula
20. aug 2014

@joannah13 a viete čo čakate, či chcete tiež prekvapko

joannah13
20. aug 2014

@senta_sofia nebo ještě @vejula , ale už se na to těším, až budu cvrčka držet.. a ty se máš jak?
@vejula z prvního screeningu vyšel kluk a příští čtvrtek na dalším velkém UZ nám ho snad potvrdíííí🙂 a co vy?

rybkaa
autor
20. aug 2014

Co sa tyka krvnych skupin ja som sa na to pytala obvodaka aj gyn. Obvodak mi povedal, ze v karte to nemam a je to naozaj tak, ked som sla so stitkou brala som si aj kartu a naozaj to tam nebolo, v sprave o narodeni bola len skupina matky a kolonka dietata prazdna, tak som si to tam dopisala sama 😀 Gyn mi povedala, ze krvna skupina sa bežne pri odberoch nezistuje (nechapem preco to nezistuju hned pri narodeni babatka) ze sa to zistuje len vtedy ak je zena tehotna, ide na umele prerusenie alebo pred operaciami. Ja mam B+ a tiez som sa o dozvedela az po odbere pred prvym kyretom v 18-tich...neviem ako to robia teraz pri porodoch, no mali by to zistovat povinne pri narodeni, preco sa to nerobi neviem...no myslim ze ked poziadate pediatra o zistenie tak pri preventivke vam to asi mozu zistit pri odberoch 🙂

rybkaa
autor
20. aug 2014

@senta_sofia no tak uz len otehu a porodit a bude po hrciach 🙂

rybkaa
autor
20. aug 2014

@joannah13 ahoj zlatino, ako tehulkujes? Domcek ako - uz byvate? Juuuj to sa tesim ze je vsetko ok a bude to zrejme chlapček, podla mojich vesteckych predpovedi budem mat aj ja chlapceka a pocnem ho uz v septembri 😀 😀 😀

vejula
20. aug 2014

@joannah13 my mame prekvapko. Zajtra mam velké sono, ale popredu gyndu upozorním, nech mu medzi nohy ani nekukaaaa

joannah13
20. aug 2014

@rybkaa aaale, znám ženské, které si to užívají víc😀 no ale stěžovat si nechci, jen každé ráno furt zvracím, občas si někde omdlím a tak už mám pár hezkých boulí a jizviček na hlavě 😀 barák stojí a v něm taky všechno stojí 😀 no co, mi se nic nechce, stačí se předehnout a ztvrdne břicho jako kameň.. no takže systém naběhne a chlapeček bude na cestě, že? 🙂 já hodně takovým léčitelům věřím, ne jednou mi už pomohli🙂

joannah13
20. aug 2014

@vejula hahaaa, tak snad se někdo neprokecne.. my bysme to nevydrželi ani za nic.. já to poznala dřív, jak doktor, já su zvědavá, takže jak sem viděla pindˇoura, tak bylo vymalováno a velká sláva, snad ten pinďour tam bude i za týden🙂

vejula
20. aug 2014

@joannah13 och to vážne ti byva stale zle? A omdlievaš???? No teda..... uf....

joannah13
20. aug 2014

@vejula jojo, ráno první co udělám, jak otevřu oči, tak letím po schodech dolů na záchod, div se někde nerozplácnu 😀 a když se hned nenajím, tak se to opakuje a ráno potřebuju vánočku buď s nutellou, marmeládou či medem s černým čajem, kde je 5 lžiček cukru 😀 každodenní rituál, který mě nakopnce a pak už je to ok😀 taková prasárnička

vejula
20. aug 2014

@joannah13 ouuu, no tak ťa to drží pekne dlho. To si asi ešte ani nepribrala, čo?

rybkaa
autor
20. aug 2014

@joannah13 cipana to este furt ti je zle? A preco ti tvrdne brucho? Co na to vravi dr.?

joannah13
20. aug 2014

@vejula no su stále -1 kg, ale už bylo i hůř, pomaličku se to obrací 🙂 každý nemůže mít ukázkové těhu 🙂
@rybkaa břicho nooo, malej je moc čilej to zaprvé 😀 a je fakt, že barák mi taky dává zabrat, takže musím se šetřit a někdy stačí, když mám plný močák 😀 a jak sem hodně zhubla, tak děloha fakt vykukuje a bříško už je obrovské a je trošku dráždivější, stačí magnezko zatím

senta_sofia
20. aug 2014

@vejula riesime, ci to zistuju celoplosne kazdemu novorodencovi v kazdej nemocnici alebo len niektorym 🙂 lebo ze je to na prd, ked takuto dolezitu infosku nevies, ze kopa bab sa dozvedela aku ma krvnu skupinu az v tehotenstve 😉

senta_sofia
20. aug 2014

@joannah13 ja sa guuulam, akoze je to trapne povedat to v 11. tyzdni, ale fakt vypadam asi ako ty v polke tehotenstva 😀 a uz mi nastastie byva menej zle, akurat tieto vecery, to je hroza furt, len citrusy zvladam 🙂

senta_sofia
20. aug 2014

@rybkaa no potom sa ti este mozu spravit hrcky z mleka 😀 ale ked to spravne vydojis, aj nemusia 😀

senta_sofia
20. aug 2014

@joannah13 ty vole, tak akoze respekt 😀 a keby rano hned ako otvoris oci supnes do pusy napr. piskoty, chvilu polezis a potom vstavas alebo hroznovy cukor, ked ti robi dobre sladke, nebolo by to lepsie? inak ja som teraz tiez mala par takych stavov, ze odpadnem teraz alebo az zachvilu, ale mne nerobili vobec dobre tie horucavy, teraz si to uzivam, fakt sa da normalne dychat 😉

vejula
20. aug 2014

@joannah13 ale stoji to za to 🙂 Ty si to vytrpíš teraz a potom budeš mať ako odmenu lahký a krásny pôrod 😎 JA SA pripravujem na moju dalšiu 24 hodinovku ako naposledy 😀 ale vydržím, len nech sa nič neskomplikuje