icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

evi38
6. feb 2019

@martinade LF mávam 15-16 dní, skôr 16, ale už som mala párkrát aj 17,18 to je maximum, čo bolo aj teraz, tehotná som určite nebola to som cítila už od 6 DPO, že to nevyšlo...teraz tiež užívaš po ovu pupalkový olej, nemal by byť len do ovu? Ešte pozriem tú macu niekde či sa po ovu môže...ja len v dobrom, aby si si neuškodila 🙂...môj graf takto :D

martinade
6. feb 2019

@evi38 este zinok q10 a kys list. Ale neberiem všetko naraz.. Striedam dni a doplnky

martinade
6. feb 2019

@evi38 tak ked si cez ms mala ovu 🙂 drzim prsty. Keksikovy rezim naplneny 😁
Pupalkovy olej berie aj ereska a tusim ze dolynkag vcera/predvčerom spominala ze po ovu sa moze ale max 2 ml?gram? 🙂 v tabletke mam tusim ze 1,3

julianka007
6. feb 2019

@monu66 no veď presne preto som minulý cyklus netestovala ani nemerala takmer celý cyklus. Len podľa krčku som vedela, že vedy bola ovu.... Až niekedy 8DPO som začala merať... Už mi to chýbalo. 😂 Bolo to celkom fajn, také oslobodzujúce, ale to meranie je asi nejaká závislosť. Nedá sa s tým len tak ľahko prestať. 😂 Nooo poisťujeme... My sme spolu vždy keď máme chuť. Nezávislé od snaženia. Zväčša príde aj tak chlap, že má chutky. Samozrejme ja vzdy viem, že mám plodné dni, ale chlapovi to nehovorím. Potom to už len pre istotu zapisujem. Aj keď zjavne by som ani nemusela... 😂

julianka007
6. feb 2019

@martinade som z toho trošku znepokojená. Ale tak snáď cyklus nabehne ako má...

evi38
6. feb 2019

@martinade naplnený tak, že na 9 DC priateľ mimo kým trafil :D...akurát som našla niečo o maci a štítke...pozri:
Maca peruánska obsahuje jód. V prípade, že je v tele jódu nedostatok, môže dochádzať k rôznym komplikáciám. Tento prvok je potrebný pre správnu činnosť štítnej žľazy a vylučovanie hormónov, ktoré produkuje.

Problémy s vylučovaním hormónov štítnou žľazou sa vo všeobecnosti delia do 2 kategórií:

Zvýšená produkcia hormónov štítnou žľazou
Znížená produkcia hormónov štítnou žľazou
Pri zníženej produkcii hormónov štítnou žľazou môže byť konzumácia Macy prospešná, pretože obsiahnutý jód podporuje funkciu tejto žľazy. Naopak, pri zvýšenej produkcii hormónov môže byť konzumácia Macy škodlivá a nebezpečná. Ak máte akúkoľvek poruchu štítnej žľazy, určite sa pred konzumáciou Macy najprv poraďte s vašim lekárom.

dominika_sk
6. feb 2019

Baby, neviete čo znamena velmi bolestiva ovulacia? Na 15dc ma večer chytila ukrutna bolesť vaječnika, bolelo ma medzi konečnikom a šuškou že som si nemohla ani sadnuť, dala som si termofor a po pol hodinke to prešlo. Nadranom som sa zobudila tiež na podobnu bolesť a nemohla som spať. Potom doobeda to zase prešlo, nikdy sa mi to nestalo

evi38
6. feb 2019

@dominika_sk ja som to párkrát mala, že som mala strašné bolesti, podľa mňa je to v poriadku 🙂
@martinade ďakujem pekne...tak, čo som zatiaľ prečítala, tak že maca do ovu ako alchemilka...

julianka007
6. feb 2019

@dominika_sk neviem čo znamená, ale ja to mám tento cyklus podobne... Dnes ma tak boli pravý vajecnik a kríže na pravej strane, že najlepšia poloha pre mňa je ležanie na boku a tiež s termoforom. Dúfam, že to neznamená nič zle. Mňa už napádajú rôzne hororové situácie.

evi38
6. feb 2019

@martinade Púpalka je pôvodom zo Severnej Ameriky, kde je súčasťou tradičnej medicíny už stovky rokov. Predovšetkým oleju sa pripisujú mnohé blahodarné účinky na ženský cyklus a celkovú plodnosť. Púpalka obsahuje L-Prostagandín typu E (PGE2), ktorý má podobný účinok ako hormóny.

L-Prostragandín zohráva zásadnú rolu v hormonálnej regulácii u žien, resp. pri tvorbe buniek maternice a krčka maternice. Okrem toho podporuje tvorbu cervikálneho hlienu, mimoriadne dôležitého v období pred ovuláciou. Môže však zapríčiniť sťahy maternice, preto sa neodporúča užívanie po ovulácii, ani počas tehotenstva. Púpalka obsahuje kyselinu gama-linolénovú (zo skupiny omega-6 nenasýtených mastných kyselín), ktorá eliminuje príznaky predmenštruačného syndrómu

0507
6. feb 2019

@ja197 to ma mrzi

monu66
6. feb 2019

@julianka007 tak ta zavislost merania plne suhlasim. Vzdy som zvedava kolko rano nameram 🙂 Aj my sme spolu ked mame chut, len pred ovu cca 5 dni ho musim setrit, aby mal dobre zasoby 🙂 V druhej polke cyklu uz tutu-mutu nezapisujem, nakolko to uz nie je pre mna dolezita informacia. No a ked pride den pozitivneho ovu testu, tak sa vzdy bojim, aby mi necakane pracovne nevycestoval a neprisiel az na druhy den, a preto som v den pozitivneho ovu testu taka nesvoja - bez slov 🙂

monu66
6. feb 2019

@dominika_sk @julianka007 ja mavam velmi silnu ovu od svojich cca 14-tich rokov a vtedy ma gynekologicka nastrasila, ze nikdy neotehotniem, ale opak bol pravdou. Nikdy mi nic zavazneho nezistili a vraj su zeny, ktore mavaju silnu ovulaciu a je to v poriadku. Zrejme mame vysoky bod citlivosti 🙂

dominika_sk
6. feb 2019

@monu66
@julianka007
@evi38 mne sa to stalo prvykrat a tiež mi napadaju hororove scenare...😫 ale musim povedať že moj ovulačny test nikdy nebol vyraznejši ako v deň keď sa toto udialo 🙏🏻

katka1304
6. feb 2019

@dominika_sk ovulačnú bolesť poznám veľmi dobre. 5 dni ma boli vaječník a spodok a keď bolesť skončí, v ten deň mam ovulaciu. Mam to aj potvrdené lekárom, pretože ked sa mi to stalo 1.krat, tak som bežala k lekárovi, ci nemam cystu. Dávam si algifen alebo nospu, keď sa to uz nedá vydržať.

taily30
6. feb 2019

@pimar aj ja som brala vitex a inositol spolu, sice len kratko, ale boh vie ci sa zadarilo kvoli tej kombinacii 😀

julianka007
6. feb 2019

@dominika_sk ja to tiež mám prvý krát, tak dúfam, že prebehne mega ovulka a že sa nám zadarí... 😂

dominika_sk
6. feb 2019

@julianka007 dufam že maš pravdu🙏🏻 Prvy syn mi trval 13 mesiacov, druhykrat som otehotnela nahodou ale potratila som😕 4.1.2018 som bola na kyrete a odvtedy nič🤷🏼‍♀️

dominika_sk
6. feb 2019

@julianka007 inak, aj ja som zo žiliny

julianka007
6. feb 2019

@dominika_sk tak to už je rok... Bolo by načase aby sa zadarilo...veľmi držím prsty...
Naozaj aj ty? Teda... Ani mi nenapadlo, že tu bude aj niekto z okolia... Ani neviem prečo... 😂 Ale teším sa .. si priamo zo ZA?

butterfly333
6. feb 2019

Ja naposledy v júni 2018 som v 6tt potratila a od vtedy nič 😞

dominika_sk
6. feb 2019

@julianka007 ano, zo zavodia, ty?

ladysmurf
6. feb 2019

Takze konecne som sa dockala, dnes 1dc

kaciatko04
6. feb 2019

@evi38 počuj a keď neviem presne kedy mávam ovulaciu, ako by som tu pupalku mala brat? Lebo ja to väčšinou zistím iba podľa teplôt, ovu testy nerobím lebo som z toho len frustrovaná zbytočne..a teda zistím že ovu bola vlastne až o 3 dni, keď mám zvýšené teplôt uz

julianka007
6. feb 2019

@dominika_sk ja som bývala na Vlčincoch a práve sa sťahujem do Stráňav...

evi38
6. feb 2019

@kaciatko04 podľa mna tak skoro problém nie je, ešte len oplodnené vajíčko pláva, až cca po 5 DPO, keď príde k uhniezdeniu, to môže byt samozrejme aj neskôr 🙂

izy1661
6. feb 2019

Baby, nemáte tu niektora mutáciu genu f ii prothrombin??

kaciatko04
6. feb 2019

@evi38 oukej takze dosť času ho vysadiť ak zistím že bola ovu 😉

martinade
6. feb 2019

@evi38 a diky.za info. Uz mi ajtak dochadz maca a uz davnejsie som si povedala ze si dam odnej pauzu. Ale tusimze mi pomalsie pracuje stitna teda mala by byt 2,5 pri snazeni a mam 2,66. Inak zdrava hranica je. ob den keksi 🙂 isto ste ovu nepresvihli

martinade
6. feb 2019

@evi38 ked.pupalka eliminuje pms tak preco ma bolia kozy uz 5 deň? 😂