icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

mawiya
22. aug 2014

@sjuzan77 ahoj cica, nesmieš streknúť celú injekciu. na konci je vždy trošku vzduchu a ten vzduch ťa štípe. odskúšala som si fraxík teraz pri zlomených nohách. ale je fakt, že modrinky sa mi sem tam urobili. ☹ . Ja som pichala do brucha, ale pekne som si kožnú riasu urobila a hlavne a fakt dôležité, nedotlačiť do konca. ten vzduch potom strašne štípe.

paskolinka
22. aug 2014

@sjuzan77
@mawiya vsak dievcata, nechcem byt teda mudra, ale to sa injekcie nedavaju tak, ze sa to otoci ihlou nahor, vytlaci sa vzduch az pokym nejde ta kvapalina a potom sa az do cloveka picha? 😉 vo filmoch to tak robia 😀

kubisova
22. aug 2014

@adamnela no super a teraz co budes cakat a merat ked ms skonci...

sjuzan77
22. aug 2014

@mawiya fiha, ono na tom nieco pravdy bude, vsimla som si, ze je na konci vzduch, vrela vdaka za radu, dnes hned otestujem a podam hlasenie 😉

@paskolinka no neviem, mne ked to sestricka ukazovala prvy krat, tak nic nevytlacala, dala dolu gumenny kryt, pichla a bum, bolo hotovo 😅

rybkaa
autor
22. aug 2014

@lotte1 áno môže

rybkaa
autor
22. aug 2014

@paskolinka nerobia to len vo filmoch, ale aj naozaj, zvlášť ak sa pichá do žily, vzduch v krvi je pohroma 🙂

paskolinka
22. aug 2014

@rybkaa aha, tak to asi len ked do zily sa picha...

rybkaa
autor
22. aug 2014

@sjuzan77 a vtedy ťa to neštípalo, keď ti to pichla sestrička? moja starká si pichala roky inzulín, už od malička si to pamätám, ako som ju pritom pozorovala a ako si šla pichnúť, držala striekačku ihlou hore, vždy najprv do striekačky urobila frčku, aby sa vzduchové bubliny posunuli hore a trošku potlačila, aby vzduch vyšiel von a keď už trošku šla tekutina, vtedy pichla, tak skús, hádam to pomôže 🙂

paskolinka
22. aug 2014

@rybkaa
@sjuzan77 ja som teraz tak narychlo nieco vyguglila a vraj tam je ta vzduchova bublina ale naschval a nema sa vytlacat von, lebo vraj je to kvoli tomu, aby sa cela davka dostala do tela... viacero diskusii je po internete prave o tomto...

mawiya
22. aug 2014

@paskolinka jaj hej, vo filmoch hej, ale naživo to voľáko nešlo 🙂 a keď som sa pýtala sestričky, tak len mávla rukou, že šak vzduch v svale nie je vzduch v žile 🙂 no a raz som normálne videla, keď som z bruška vytiahla ihlu ako ten vzduch zabublal von. jasne že som skoro odpadla. 😀 😀

paskolinka
22. aug 2014

@mawiya cela veda toto 😕 ja by som si ale asi nic nepichla, ci uz s bublinou alebo bez, to by som najskor do mdlob upadla 😀

rybkaa
autor
22. aug 2014

@paskolinka no uznaj, čo sa človek na staré kolená nedozvie 😀 našťastie tieto problémy nemáme, bo ja s odpadávaním problém nemám, ale klepú sa mi ruky a by som si azdaj ani to moje mega stehnisko netrafila 😀

lotte1
22. aug 2014

@sjuzan77
@rybkaa ďakujem dievčatá 🙂

senta_sofia
22. aug 2014

@sjuzan77 aaaaale, jedno si uz donosila, donosis aj dalsie, mozno si len jedna z tych zien, co ma "smolu" na pohlavia, ze si schopna donosit len dievcatko 😉

senta_sofia
22. aug 2014

@rybkaa @paskolinka @mawiya ja som tiez rada, ze teda zatial jedine pichanie, ktore som musela riesit, bolo v ramci snazenia sa 😀

rybkaa
autor
22. aug 2014

@senta_sofia 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 skoro som si síkla do gatí, neroooob 😀

paskolinka
22. aug 2014

@senta_sofia tak to ty zase len na to jedno myslis 😀

senta_sofia
22. aug 2014

@paskolinka jaaaaaaaj moja, co, ty si okolo ovulky, ty mas toho fuuuru, ale ja, dojde 5 hodin, mne je na umretie, na sex ani pomyslenie, sa smejem, ze sak potom po sestonedeli si snad uzijem dosyta 😀

paskolinka
22. aug 2014

@senta_sofia takze v tehotenstve sa nezvysuje chut na sex? som myslela ze hej 😀

senta_sofia
22. aug 2014

@paskolinka no neviem teda, ked mas zaludok hore nohami, ci by si mala chut este lezat hore s nohami 😀

paskolinka
22. aug 2014

@senta_sofia tak hore nohami to nemusí byť. Možno by stačilo ten zadok otrcit 😀 a piskoty pri tom chrumat 😅

senta_sofia
22. aug 2014

@paskolinka piskoty uz neberu, teraz su v kurze pomarance 😀 a idealne stabilizovana poloha na boku, musim zvazit moznost prieniku 😀

sjuzan77
22. aug 2014

@rybkaa
@paskolinka
@mawiya no tak som pichla, nevytlacala som nic, len na konci som nesla az na doraz a nestipalo to. Ale za to tam ostali asi 2 kvapky, tak ja neviem. Ked mi to pichala sestricka, necitila som nic, pretoze som pomaly ani nevnimala, uz hrozil potrat, tak som bola k.o.
@senta_sofia trafila si do cierneho. Mozno je to velka pravda s tym pohlavim, mam tiez podozrenie, ze ti dvaja drobcekovia boli chlapci, splodili sme ich priamo na ovu a preto som o nich prisla. A kedze sa v rodine narodilo viacero chlapcov s postihnutim, tak mozno len priroda u mna selektovala 😔 a mozno to bola len blba zhoda nahod, mozno prvy potrat zapricinila chripka a druhy napnutie brucha pri zdvihani malej, kedze aj v sprave som mala, ze plod bol ciastocne odluceny. V kazdom pripade dufam, ze uz treti krat si to neprezijem 🤐

senta_sofia
23. aug 2014

@sjuzan77 aj ked je to hrozne, prezit nieco take, mozeme byt v konecnom dosledku radi, ze ta priroda si to vie zariadit... ja dufam, ze do tretice to bude dobre a daju na teba pozor, lebo ked sa to stane 1x, kazdy, no, to sa stava, po druhom raze uz zbystria pozornost, ze no, tak mozno tam daco je. Jednoducho neverim, ked mas doma zdravu babulu po relativne bezproblemovom tehotenstve, ze to nepojde aj teraz 🙂 Ozaj, tebe nepovedali, akeho boli pohlavia tie plodiky predtym, nezistuju to?

adamnela
23. aug 2014

Ahojte kočeny...
Tak dnes som doma, ale ako kauda sobota varenie, na stavbu, upratovanie a potom vecer este upratovat na stavbu, lebo konecne budeme mat oblozenu hornu kupelku, tak to treba vsetko poumyvat...A potom sa budu davat hore podlahy a dokoncovanie spodku... 😒 Tam nam treba este dalsiu kupelnu oblozit a strasne vela veci...pomoc, mi to asi do konca roka ani nestihneme...A buduci tyzden ideme kopat zumpu, takze stale nieco a stale je toho moc vela 😒 😒 Drzte nam palce kocky, nech sa do Vianoc nastahujeme, lebo ma v tomto malom byte uz asi picne....
No a au mna to vyzera, takto, poctivo prikladam graf, kedze som uz davno nedala, ale je nudny 🙂
http://www.fertilityfriend.com/home/adamnela ale sme v teme grafy, tak ho tu mate 🙂
V pondelok ideme na tu krv, takze zaciname najprv tym Hormonalnym profilom..No a intenzita mojej mrchy, zasa nic moc, slabota...
@sjuzan77 inak ja som tie rozmyslala nad tym, ci nahodou ozaj nemas problem s vynosenim jedneho pohlavia...Mam v okoli jednu babu, kota nemoze vynosit zasa dievcatka, ale neviem ci este budu skusat dalsie 😒 Ale je to mozno u Teba jedna z pricin...Ale pevne verim, ze do tretice sa to uz opakovat nebude a dopadne vsetko tak ako ma 😉
@senta_sofia ja sa z Teba raz pototo...Kde Ty na tie hefty chodis??? 🙂 🙂 🙂 🙂 😀

senta_sofia
23. aug 2014

@adamnela uz ked obkladate kupelky, je to na dobrej ceste, akurat tieto dokoncovacky zeru dost peniazky... ale dufam, ze ked sa aj tebe podarilo zohnat pracu, tak to doklepete a na Vianoce byvate 😉)

sjuzan77
23. aug 2014

@senta_sofia veru, mozno je to takto lepsie.. Neviem akeho pohlavia boli, nezistovali a vlastne ani som sa na to nepytala, nechcela by som to vediet, viac by som sa na drobcov upala 😔 nikomu nejde do hlavy, preco sa nam teeaz nedari, ved slecnu som mala fakt na prvy pokus, sice bolo nejake to spinenie na zaciatku, ale to duphaston poriesil. Uvidime za par dni, ci sa zadarilo a co sa bude diat.
@adamnela drzim palce s domom, ja mam stavbu este v zivej pamati, stahovali sme sa pred rokom. Stavanie trvalo 2 roky a 2 mesiace, ale mne sa to javilo ako nekonecno 😝
A inak tie potraty, oba razy sa nam zadarilo priamo cez ovu, vraj vtedy je vacsia sanca na chlapcov, vsetko mi to do seba zapada..

Joj babenky, pred chvilou sme vratili z celodenneho vyletu ( lego festival + agrokomplex) a som hotova. Nachodena, znicena, mala rozjasena, takze spanok v nedohladne a mna caka nocna - musim spravit tortu na zajtra. Nechce sa mi ani len nechciet, taka som unavena .

senta_sofia
23. aug 2014

@sjuzan77 aj bolo co vidiet na agrokomplexe? ja som tiez rozmyslala, ale sak stale som taka nemastna neslana, ze neviem, ci by som tam vydrzala 😉) malej sa pacilo, ja mam rovnako stareho synka Zajka 😀

zarzisia
23. aug 2014

Ahojte,tak ja konecne mam pocitac 😀
Baby ja mam taky strach z toho, ze co ak sa mi cysta vytvorila aj na dalsom vajecniku, ze konecna. Sem tam ma cosi picne vpravo,bojim sa, ze zacne boliet podbrusko......jezin baby prefacajte ma,m lebo sa zo seba zblaznim nacisto uz

sjuzan77
23. aug 2014

@senta_sofia no ako sa to vezme. Co si pamatam, ked som bola mala, tak tam byvalo viacej veci pre deti, rozne sutaze, vystupenia, maskoti na kazdom rohu rozdavali reklamne blbosticky. Teraz sme natrafili na jedneho medveda, 2 indianky a mala dostala par chrumiek a omalovanku. Ale na druhej strane, jeden pavilon bol spraveny uplne perfektne pre deturence, mal hravou formou priblizit vidiek a prirodu a vsade tam boli krasne expozicie - vnutri spravene jazera aj s rybami, vypchate zvierata ( medved, diviaky, lisky...), zive holuby, akvaria s rybami. Medzi to vsetko boli smyklavky, hojdacky, preliezky, bazeny s loptami, proste detsky raj. A navyse tam boli sovy, ktore si si mohla dat na ruku a fotit sa. Moja mala miluje stroje, traktory, bagre, takze jej sa velmi pacilo. Ale bolo to velke, nestihli sme prist k dobytku, to ma mrzelo. Suma sumarum, celkom prijemny den 😉