icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

sjuzan77
3. sep 2014

@paskolinka no tiez by tam asi len cakali, ze ako sa to vyvinie. A psychika? To by pre mna fakt nebolo, vidiet tam babenky s bruskami, zle to znasam aj doma, nie este byt zavreta tam. Takze len lezim doma a cakam, co sa bude diat, kazdych 10 minut lietam na wc, cas sa mi neskutocne vlecie, nervy v prdeli 😖 este ze mame ten internet..

kitulka
3. sep 2014

@sjuzan77 Mam jednu kamosku, co robi vo farmacii a ta dlho nemohla otehu a tak si nasadila fraxik sama na vlastnu past a hned sa im podarilo, na prvy sup! Ked som sa jej pytala, ze naco si ho vlastne nasadila, tak mi vravela, ze tym ako ucinkuje na krv zlepsi aj prekrvenie vsetkych dolezitych gyn.organov, vajecniky tym produkuju kvalitnejsi folik a vajicko, sliznica maternice je lepsie prekrvena, co ma zase vplyv na vyzivu a ak nahodou je problem, ze sa tvoria zarazeninky a to je pricinou potratu, tak toto tiez poriesi. Tak musis len cakat a verit!!! Viem, je to tazke, tiez som to prezila, sice len 1x, ale ked som potom otehu, tak som trpla, kazdy den mi myslienky zabiehali, ze co ked....ale zatial to u mna vyzera OK, som v 15 tt. Velmi, velmi drzim paluchy a myslim na Vas. Je dobre, ze mas pri malej teraz klud. Nemozes podla mna nic viacej urobit, len sa setrit, vela spat a oddychovat a cakat! Je to v rukach bozich!!! S tym dufikom si podla mna dobre spravila, ze si si zvysila davku. Cas ukaze. Teraz si ktory DPO? Cakanie bude dlhe, narocne, ale snad s dobrym koncom.

kitulka
3. sep 2014

@sjuzan77 A testik krasne silnie, musis fazulke verit. Ona to zvladne!

paskolinka
3. sep 2014

@sjuzan77 ano, aj to, ze by tam boli same brucha okolo, ale predsa len doma je doma. 🙂 setri sa cim viac a snaz sa nejako najst vnutorny klud aj ked to sa lahsie hovori ako urobi 🙂

rybkaa
autor
3. sep 2014

@sjuzan77 to je pravda, ja len že čo ťa tam rovno nenútili ísť...kamoška je teraz tiež tehu cca 8-9 tt, má hematóm a hrozil jej potrat, pritom je to prvé dieťa a hneď ju do nemocky brali, ale dávali jej len dáke injekcie do zadku a utros....no aspoň že pomohlo....no v tvojom prípade asi by stačilo, keby sa tebou viac zaoberal tvoj lekár.....nie ťa odbil, že o 2 týždne a by len na dufíku 😖

adamnela
3. sep 2014

@sjuzan77 a baby, co ste uzivali alebo uzivate Duphaston, zvysuje tento liek bazalnu teplotu?

paskolinka
3. sep 2014

inak baby aky je rozdiel medzi duphastonom a utrogestanom, oba su na progesteron, nie?

sjuzan77
3. sep 2014

@kitulka bodaj by to aj mne pomohlo, dcerka sa podarila na prvy pokus, takze sme zniceni z toho, ze su teraz take problemy. Vlastne je to teraz uz rok, co sme sa zacali snazit o druhe babo, vysledok akurat 2 potraty, 1 3mesacna pauza kvoli kyretu a ostatne boli neuspesne cykly 😒 teraz som este len 15DPO a uz same problemy. Ked tak ale spatne pozeram, vzdy som robila test na 10.den a vzdy som zacala aj v ten den krvacat. Ci to fakt nemoze byt pozostatok mrchy, ale kvoli niecomu to postupne prechadza do normalnej 😕
@rybkaa u nas je nemocnica fakt o nicom, dali mi na vyber, uplne v pohodicke, ako keby sa nic nedialo, mame divnych lekarov 🙄 a ten moj, ten ma fakt sklamal, ze sa mam ohlasit az so silnym krvacanim, co je teda podla mna dost neskoro 😠
@adamnela duphaston mi ju nezvysoval vobec, mala som ju taku, ako bezne byva. Len ked som dostala agolutin, to mi vyrazila do nebies 😅

@paskolinka ten rozdiel by zaujimal aj mna. Jedine, co som vycitala, ze utrogestan sa dava az ked je vazny stav, no ale kde je ta hranica medzi vaznym a menej vaznym, to ani srnka netusi 😨

Babenky, som vam nesmierne vdacna za podporu, budem mat teraz velmi tazke dni, tak si vazim, ze sa mam komu vyzalovat ..

adamnela
3. sep 2014

@sjuzan77 no ja len tak konstatujem, ked sa mi zvysila teplota, ze ci to bude ovulkou, co si myslim, ze skor asi nie, alebo ci je to Dufikom 😒
A mas nas tu a budeme Ta podporovat a musi sa to teraz skoncit dobre...Uz nechceme ziadne zle spravy, musime to tu zlomit, nech sa to pekne s nami rozbehne a budu z nas onedlho tehulky 🙂

sjuzan77
3. sep 2014

@adamnela noo, tazko zatial povedat, mne ju nezvysovala, ale mozno niekomu inemu ano 😨
Veru, uz by stacilo, ved v tejto teme sme tu mali uz tolko smutku, ze by to stacilo na celeho kona 😖

rybkaa
autor
3. sep 2014

@sjuzan77
@paskolinka v príbalových letákoch sa píše, že utros je zložený z progesterónu, užíva sa vaginálne a používa sa hlavne na udržanie tehotentva ale aj na iné gynekologické problémy a dufík z dydrogesterónu, užíva sa perorálne a má širšie využitie, teda nielen na udržanie tehu,ale aj na endometriózu, úpravu cyklu a ovulácie, krvácanie, bolestivú MS a pod. čo ja viem, tak baby často na začiatku tehu užívali duphaston a utrogestan súčasne....

rybkaa
autor
3. sep 2014

@sjuzan77 u nás je nemocka tiež katastrofa, nešla by som si tam ani prst dať oviazať leukoplastom, lekári (hlavne na gynde) ukrajinci, čo bolo schopnejšie, dávno ušlo....tá kamoška čo som spomínala tam pracuje, tak boli ku nej milší a ústretoví, no ja by som tam tiež nešla, radšej inam...vieš čo, a keby si si vymyslela, že si krvácala viac a aj ťa bolelo brucho a šla ešte raz k tvojmu dr.? hádam to už zoberie vážnejšie.....lebo čakať 2 týždne je strašne dlho...

sjuzan77
3. sep 2014

@rybkaa skusim este pockat, ci nezareagujem na ten zvyseny duphaston a ak budem krvacat aj nasledujuce dni, tak rozhodne sa k nemu vratim.

paskolinka
3. sep 2014

@rybkaa @sjuzan77 googlim a docitala som sa, ze v podstate su to takmer identicke lieky, akurat duphaston je vraj modernejsi (a asi bol skusany a schvaleny na viac diagnoz, ked to je v pribalaku) a vraj utrogestan je progesteron prirodneho povodu a duphaston syntetickeho... a tiez duphaston by mal mat menej vedlajsich ucinkov.

paskolinka
3. sep 2014

@rybkaa @sjuzan77 a teraz si spominam, ze v tej knihe o naprotechnologii som citala nieco o dvoch formach progesteronu (alebo celkovo hormonov) - prirodne a synteticke a tam sa priklanali tusim k tym prirodnym ako lepsej forme. ale len som to tak prebehla, lebo ma to velmi nezaujimalo vtedy. ale dava to zmysel, ked @vejula hovori, ze jej gynekolog, ktory tuto metodu aplikuje, predpisuje utrogestan... ?

rybkaa
autor
3. sep 2014

@paskolinka no to by sedelo 🙂 šťastie je aspoň to, že @sjuzan77 mala doma duphaston z minulých zásob akurát počas sviatkov keď nemohla ísť k dr. a teda ho mohla začať užívať skorej, ako jej ho lekár predpísal a myslím, že aj ten pomohol krvácanie zmierniť....niektoré ženy majú MS normálne aj cez tehu prvé mesiace a majú zdravé deti, tak treba veriť, že aj toto tehu dopadne dobre, hlavne že plodík je tam, kde má byť 🙂

elinka112
3. sep 2014

@rybkaa mam ho stale rovnako ako by som ti to opisala...ukazovak po clanok na prste, tak ho uz nahmatam..co je relativne nizko stale...a na nom iked si striem hlien tak je kremový až číry..tak neviem

adamnela
3. sep 2014

@sjuzan77 no necham sa prekvapit...nic ine mi ano neostava...

sjuzan77
3. sep 2014

@adamnela drzim palce, snad budes mat teraz pekny cyklus 😉 to je na houby, ze nemozme nic s nasimi problemami robit, mozme len cakat, ako sa co vyvinie. Ja uz mam paniku z prichadzajucej noci, ale tiez s tym nic nenarobim 🙄

adamnela
3. sep 2014

@sjuzan77 no moja, u mna bude uspech uz len to, ze budem mat normalny cyklus, ze nebude trvat vecnost....A nebojkaj, drzim moc palce, nech je to rano v pohode...

sjuzan77
3. sep 2014

@adamnela no tak ten tvoj posledny by mali asi dat do nejakej ucebnice - ukazkovy graf, ako by to vyzerat nemalo 😅

zarzisia
4. sep 2014

Ahojte, ja dnes 32DC, ani spinenie, ani MS 😠 Testovat som neskusala, kedze v tehu neverim vobec. Pockam do nedele a ak sa nerozbehne, v pondelok si rano zavolam k Dr. a objednam sa asi, lebo ma to znervoznuje strasne. Drahy bol na spermiograme a Dr.mu povedala, ze to ma dobre. Takze chyba je len vo mne 😔 A bojujeme doma s drobcom, lebo reve, ze chce ist do skolky a reve, lebo nechce chodit zo skolky 😀

sjuzan77
4. sep 2014

@zarzisia a graf mas aky? Co ked motyka vystreli? S krpcom to mas super, lepsie ako keby to bolo opacne 😉

Dievcence, moja predtucha nesklamala, v noci a rano krv, o hodinu volam doktorovi, fakt mam podozrenie, ze mi to robi ten fraxik 😕

zarzisia
4. sep 2014

@sjuzan77 Nie, teplotu nemeriam, nespavam 6 hodin teraz ...maximalne 4, takze by to nemalo vyznam. SKusim cez vikend zmerat...jooooj moja ja v zazraky neverim 🙂

sjuzan77
4. sep 2014

@zarzisia nuz v zazraky a pozitivne myslenie som tiez prestala verit, ale pravda je, ze veci sa deju, ked ich necakame 😉

zuzik1927
4. sep 2014

10DPO a teplota stupla..aj ked vcera som nemerala lebo som bola po nocnej a spala som len 2 hodiny.-

zarzisia
4. sep 2014

@sjuzan77 no vcera sme predali kocik po malom, takze to by draheho asi porazilo :D Pockam a uvidim.....minuly mesiac som mala ciarky na testoch a nic z toho, takze teraz uz verim jedine 2// silnym :D A ty kedy ides k Dr.? Dufam, ze ta zoberie hned

sjuzan77
4. sep 2014

@zarzisia za pol hodinu zacne ordinovat, tak za chvilu volam, ci uz tam je a uvidim, co povedia.

mawiya
4. sep 2014

http://www.fertilityfriend.com/home/3aa4f7 tak ja dnes takto dievke. No a musím vám povedať zážitky zo včera. Staršie dieťa - ôsmak - prišlo domkov a pýtam sa, že čo v škole, a on že nová učka a tak sa ich pýtala, že aký predmet majú najradšej. jeho odpoveď: mydlo 🙂 . a že aký film nejako ovplyvnil ich život alebo ich nejako inak zasiahol: odpoveď môjho synátora - Prci , prci , prcičky. no a večer sme si urobili romantikuš večer v trojici - myslím ja a moji dvaja synčekovia a urobila som vianočný čajík a mladší hovorí - maminka cítim vianoce. a starší - mne tu smrdia domáce úlohy.
Baby ja ani neviem, či ešte chcem dieťa 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

paskolinka
4. sep 2014

@mawiya ty pocuj, len ci ten romantikus vecer nebol uz nahodou vo stvorici 😀 ten tvoj graf vyzera velice nadejne, este aj to implantacne spinenie 😉