icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

zuzik5891
28. okt 2019

@martinade už sme na ceste do centra...moja nevieš mi nejako poslať tie štúdie?...

evi38
28. okt 2019

@pasikavamacka diagnostiku + tie kvapky, až keby to nezabralo, tak akupunktúra, ale už nebola potrebná...inak mne povedal, že mám úplne prepracovaný organizmus, takže mi kázal viac dovoleniek, menej práce a piť alkohol 😀...ja vôbec nepijem, ale dala som si na dovolenke asi 3 x sangriu a potom, keď som otehu zrovna ten mesiac asi 3 x 1 dc vína, keď ma ponúkli...teraz mám strašnú chuť na víno a mäso a to nepijem a som vegetariánka 😀, ale to mäso teraz jem aj keď s výčitkami 🙈

martinade
28. okt 2019

@zuzik5891 co som narychlo nasla...
Vola sa to dual trigger
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25385007
Results: Patients who received the double trigger (study group) had a significantly higher number of mature oocytes - MII (6.5 versus 3.6 p < 0.008), number of embryos transferred (2.4 versus 1.1 p < 0.03), a significantly higher proportions of MII oocytes per number of oocytes retrieved (69.7% versus 47.1% p < 0.03) and a higher number of top quality embryos (3.1 versus 1 p < 0.02), as compared to their previous control cycles (hCG-only trigger). Six pregnancies were recorded in the study group and none in the control group.

https://rbej.biomedcentral.com/articles/10.1186...
Results
The dual-trigger group had significantly higher oocyte fertilization rate (73.1% vs. 58.6%), clinical pregnancy rate (33.0% vs. 20.7%) and live birth rate (26.9% vs. 14.5%) when compared to the hCG trigger group. In addition, the abortion rate (17.4% vs. 37.0%) and embryo transfer cancellation rate (6.1% vs. 15.4%) were both significantly lower in the dual trigger group. T

ine zaujimave linky...
Letrozol
https://www.researchgate.net/publication/319384...
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC55...
O hcg a k stimulaciu pridane fsh
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC27...

zuzik5891
28. okt 2019

@martinade ďakujem zlatko ❤️

martinade
28. okt 2019

@evi38 dakujem, baby myslieť na mna zajtra...
Myslis 22.11 🙂 a nemaj ziadne vycitky aj naso je chutne, dobra potravina pre bielkoviny

zuzik5891
28. okt 2019

@martinade Ana zajtra ti držím všetkých dvadsať ❤️🍀

martinade
28. okt 2019

@zuzik5891 dakujem 💗 a nevzdavaj to, aj spermie aj kvalita vajicok sa da ovplyvnit...

zuzik5891
28. okt 2019

@martinade ja som teraz a vlastne už 4 mesiace pred IVF brala poctivo vitamíny na kvalitu vajíčok tak netuším kde je zádrhel

pasikavamacka
28. okt 2019

@evi38 telo si pyta co potrebuje, kludne mu dopraj maso a potom mozes pokracovat vo vegetarianstve, mozno v dalsich mesiacoch aj chut prejde. To je zaujimave, ze odporucili viac pit alkohol :D aj ked ine teorie zakazuju alkohol pocas snazenia, ale budem sa riadit tym, ako to ja citim. tak mozno sa tam objednam, aj ked v BA nebyvam, budem si musiet vybavit nejaku cestu. takze si ten jod a med brala 3 mes a potom si vysadila? viem, ze niektori ludia maju toho nedostatok, ale neodporuca sa supplementovat len tak na vlastnu past, moze to narobit velku sarapatu, ale vidim, ze ti dobre odhladli mnozstvo a hlavne, ze pomohlo! vraj aj za myomami je nedostatok jodu, tak to by na mna aj sedelo,

martinade
28. okt 2019

@zuzik5891 no ja citam taku knižku od rebecca fett, ktora studovala molekularnu biotechnologiu a biochemiu a mala nizku oviralu rezervu, tak sa snazila zurocit vsetky info co mala, presla roznymi studiami a 'naordinovala' si co vsetko by mala jest, vzdat sa...any dosiahla kvalitne vajicka a bola uspesna. Neskor napisala knižku, ktora pomohla kopec zenam ale samozrejme nie je to zaruceny uspech. V knižke spomina to co som dnes pisala... bez pbt v kuchyni, natur telove produkty, a v knižke doporucuje aj doplnky, vitaminy na zaklade studii co citala, vitaminy ktore su z prirodnych zdrojov, nie umele...

evi38
28. okt 2019

@martinade Maťka jasné 11😀 teraz dostal synček ponuku robiť delegáta cez jednu cestovku, tak je na Maledivách zadarmo 😀 a že maminka ty sa ako cítiš? 😀 vidím, že ho humor neopustil ani po tej havárii 😀...ja na teba myslím každý deň, už to musí výjsť 🙂🙏
@pasikavamacka ja som nepila žiadny alkohol ani na Silvestra, tak preto, že nech si trošku dám, možno je to na psychiku, uvoľnenie a prekrvenie maternice...mne jedna liečiteľka kázala tobogány, že to mi uvoľní psychiku, že na dovolenke neotehotniem, ale že potom áno a aj tak bolo a ešte sme nemali spálňu, spávali sme v otvorenej obývačke, ale mladší synček odišiel žiť po maturite do cudziny a spravili sme si z jeho izby spálňu a hneď prvú ovu som otehotnela, tak neviem, čo nakoniec pomohlo 🙂...ale ešte je dlhá cesta pred nami

evi38
28. okt 2019

@pasikavamacka brala som ich celý čas a až na kontrole mi povedal, aby som hneď vysadila, jemu sa už podarilo takto u viac žien, ktoré mali problémy s otehotnením, že sa im po jeho liečbe podarilo 🙂

evi38
28. okt 2019

@martinade inak máš Maťka pravdu aj s tými nechtami, ja som mala umelé a zrazu, keď som bola tehu, tak mi nedržali, keď som prišla o bábätko a keď mi ich dala dole, tak tak strašné som mala svoje pôvodné nechty, teraz si nelakujem ani nefarbím vlasy

martinade
28. okt 2019

@evi38 toxiny v tele, cez lozko nechta as toho dostane hodne... tiez som si prestala lakovat...
Keby dom byvala blizsie, hned by som si nasla k tomu akupunkturistovi

martinade
28. okt 2019

@evi38 dakujem 💗 si zlata, uz as to musi podarit....

martinade
28. okt 2019

@evi38 inak syncekovi ide pekne karta, drzim prsteky nech je nadalej uspesny 🙂

pasikavamacka
28. okt 2019

@martinade na chemiu si aj ja davam velky pozor, nielen kvoli zdraviu, ale aj kvoli zivotnemu prostrediu, lebo vsetky tie chemikalie koncia v pode a v nasej vode :( Postupne menim vsetky cistiace prostriedky v domacnosti za ekologicke, vyrabane z rastlinnych saponatov, Nastastie uz nie je problem take kupit. Aj na kozmetiku pouzivam iba rastlinne oleje, aj na odmalovanie oleje. Sampony, sprchace, zubnu pastu tiez bez suflatov a inych sr*ciek. Do umyvacky, na upratovanie, do WC mam vsetko uz bez silnej chemie. Teraz som si kupila Eco-egg na pranie, namiesto pracieho prasku, tak som zvedava, ci bude fungovat 🙂

pasikavamacka
28. okt 2019

Graf takto. Ten pokles neviem z coho, nezvyknem to mat, myslim ze nie IP lebo som nemala spinenie a aj skoro by bolo na 4.den. Stale som presvedcena, ze ked raz otehotniem, budem to intuitivne citit hned. Ci to tak nefunguje? 🙂 Mozno som naivna, ale nikdy som nebola tehotna tak netusim, ci by som to citila. Poucte ma 🙂

martinade
28. okt 2019

@pasikavamacka presne aj ha, pomalicky menim vsetko. Zubne pasty, sampony, kremy man super apply, kde ked zoskenujem kod, tak mi vyhodi hodnotenie produktu a ak dany produkt chyba, tak odfotim zlozenie, a do dna-dvoch ho pridaju do zoznamu aj s hodnotenim. Davnejsie som si kupila baby creme a minule som to zoskenovala, no take sr***y obsahoval, ze dom ho od zlosti vyhodila 🙂

pasikavamacka
28. okt 2019

@martinade diky, stiahnem si tu appku. Veru treba citat zlozenie, lebo mnohi aj zneuzivaju slovicka ako prirodne a ekologicke, je to dobry biznis ked si citam zlozenie, panenky sa mi pretacaju, tak to treba sledovat. Akoze prirodne sampony predava uz hadam aj Garnier, staci, ze daju zeleny obal s par listami nakreslenymi a nazvu to natural, pricom od prirody daleko. A vyrobky pre deti su tiez ine sajrajty, ak si niekto mysli, ze je to jemnejsie..

pasikavamacka
28. okt 2019

@martinade nenasla som appku super apply- takto sa vola?

martinade
28. okt 2019

@pasikavamacka INCI beauty

zuzik5891
28. okt 2019

@martinade hodina a pol s lekárom... povedal že náš prípad už konzultoval aj s primárom v Brne...prebral s nami oba protokoly a vravel že na stimuláciu som v oboch prípadoch hormonálne reagovala skvele...tento výsledok nečakal... naše papiere ešte prepošle do Brna a ďalší postup je asi taký že ak tretia stimulácia tak dlhý protokol najskôr o tri mesiace no máme zvažovať aj darcovstvo vajíčok... povedal že nás do ničoho nebude tlačiť...ak sa ale rozhodneme tak máme sa objednať v Brne... minimálne na konzultáciu... primár o nás vie a povie nám k tomu viac...no je to všetko dosť finančne náročné...

martinade
28. okt 2019

@zuzik5891 zase darcovatvo. To im ide o reputaciu? Lebo kazda klinika rocne vyhodnoti ne/uspesnost a nie som si ista ci aj ministerstvu zdravotnictva to musia predkladat, ale mozem sa mylit. Ty mas vajicka a s kvalitou sa da bojovat.... mne pri prvom ivf este ma 1x vydeli a na zaklade veku doporucili darcovstvo. A mala som 14 folikulov. Len keby som v tedy mala take poznatky ako teraz, hned by som sla do dual trigger alebo 2x ovitrelle.
Nech lekari nieco robia aby ti dozreli vajicka a nie darcovstvo... ak mas stimulku len 10 ci 11 dni namiesto napr 13, lebo tebe pomalsie dozrievaju vajicka... no som nasrana z toho pristupu k tebe... stale voila lahsiu cestu ti lekari...

podkovickaa
28. okt 2019

@zuzik5891
Ja mam vajicka ok,manzel tiez vysoku fregmentaciu a IVF nevyslo.Dali sme robit tiez vsetko co sa dalo,ale potom nam zase povedali,ze treba ist do darovanych spermii,lebo tieto mozu byt poskodene.Akoze oni ich vybrali ,urobili to ICIS ci ako sa to vola,ale napriek tomu uz 100 % pri tak vysokej fregmentacii nie su.A neda sa s tym nic robit.Mojmu to islo z roka na rok na rok dole a jedol tony vitaminim,sport,ukazkova strava a nic...skoncil s patologiou 99 % a zive spermije uz nema skoro ziadne.Teda ziadne.

zuzik5891
28. okt 2019

@martinade no on to dal ako jednu z možností... vravel že dual trigger tu nerobia no ak sa rozhodneme ísť do IVF s vlastnými vajíčkami tak túto možnosť zvážia... vravel že ak by mal byť problém iba v tom tak by to bolo super no ja som tie vajíčka mala aj degenerované... už pri prvom IVF mi embryologička povedala že kultiváciu nemusia zvládnuť lebo majú mäkké obaly... môže to byť geneticky dané...dr. najprv darovaní vajíčok nehovoril... začal s tým že ak pri treťom IVF bude dostatok vajíčok mohli by sa oplodniť pol na pol...polovicu našimi spermiami a polovicu a darcovskými...no to by tých vajíčok museli byť viac ako len dva či tri...no môj to zavrhol v úplnom začiatku... až potom nám navrhol tú možnosť s darovanými vajíčkami... možností je teda viac...teraz vybrať tú správnu...

zuzik5891
28. okt 2019

@podkovickaa a u vás je teda aký postup?... môj má fragmentáciu DNA 56%...pred pol rokom 52%...a zlepšovať sa to nebude... šťastie v našom prípade je akurát že pri vytriedení ICSI,PICSI a MACS je dostatok zdravých...

verona1989
28. okt 2019

@zuzik5891 ktory dr vam navrhol darovane vajicka? Hladky ci pavay? Ja som chodila k hladkemu on je fakt odborník ale zas si nemyslím ze prave ty by si musela ist do darovanych vajicok. U teba sa skor hodi ten dlhsi protokol ak mas horšiu kvalitu. Maju aspon aj cas dlhsi na dozretie. Moja kamoska mala tiez zlu kvalitu a nakoniec na 3 ivf jej to vyšlo ale s dlhym protokolom. Vy mate skor problem so spermiami si myslim ked ma takúto zlu fragmentaciu. O takej zlej som este ani ja nepocula. Tak skor by ste tie darcovske spermie mali zvazit. Aspon moj nazor. Ale to zas nie kazdy chlap sa vie s tymto zmierit. Tvoj chlap to ako cele berie ak sa teda mozem opytat?

zuzik5891
28. okt 2019

@verona1989 Navrhol nám to dr.Hladký... dosť sa okolo toho krútil... ako keby zvažoval ako nám to má povedať či navrhnúť...no ja som už jeden dlhý protokol mala a z 28 vajíčok sme mali len 4 zrelé...preto zmenili protokol na krátky a aj iné hormóny dali... podľa krvi a rastu folikov bolo všetko super...no po odsatí sme mali z 9 folikov 5 vajíčok a len dve zrelé... už minule mali mäkké obaly a teraz sa to zopakovalo... že boli degenerované...ani dr.tomu nechápal.. že vo väčšine prípadov pomôže zmena protokolu no u mňa sa to zhoršilo...čo sa týka fragmentácie to stále vieme obísť separáciou spermií pomocou MACS techniky... môj je proti darovaným spermiám... úplne...

verona1989
28. okt 2019

@zuzik5891 ja viem. Poznam cely tvoj pribeh sme aj pisali spolu niekedy a vlastne naraz sme chodili do heliosu. No neviem ale tie spermie su podla mna fakt zle. A zase ho chápem ze nechce ist dk darovanych. Len ked niekedy ina sanca nie je tak... on sa este chce pokúšať o dalsie ivf ci uz to vzdal?