icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

paskolinka
18. sep 2014

@rybkaa u mna zatial takto, este musim pockat, kym nakresli ciaru 🙂

sjuzan77
18. sep 2014

@adamnela hmm, tak tie testy ani ja nechapem 😒 od kolkeho dna beries ten dufik?

@rybkaa urcite sa to upokoji, som zvedava, ako ti bude pokracovat graf 😉

adamnela
18. sep 2014

@rybkaa
@paskolinka. No kocky tak som 1 DC, ale akosi sa to nejako nerozbieha..No ale myslim, ze ta vlna ešte len pride. A Matka ano pôjdem teda dotoho, lebo naozaj nemam čo momentalne stratita uvidim čo to urobí. A co sa týka tých ovu testov, ktovie co to znamenalo..Ale to sa uz nedozviem..

adamnela
18. sep 2014

@sjuzan77 no zahada velika.. A Dufik som uzivala od 11 do 25 DC..

janaochi
18. sep 2014

Ahojte,baby.Tak možno ste si niektoré všimli, že u mňa to zase nedopadlo. ☹ O bábenko som prišla v 9+0tt, scénar rovnaký ako stále.Boli sme na imunológie a spg v KE a našli nám,že mm si vytvára protilátky proti vlastným spermiám v oboch protilátkach a má aj nejaké uroinfekcie, takže ideme 1.10. na vyšetrenie k andrológovi do KE, kde mu urobí zase spg a sám si to povyšetruje a potom nasadí liečbu.Ja mám všetky výsledky v norme.Aj keď protilátky proti trofoblastu tam nerobia a ja som myslela, že práve to by nám trebalo, keďže je stále na začiatku všetko ok a potom to začne haprovať, embryo sa vyvíja pomaly,až prestane.Akciu srdiečka sme nezaznamenali ani raz z tých 4 razov. Ja mám absolvovanú s mm genetiku, potom ja endokrino, hematku, infekčné stery, toxoplazmózu, ureaplazmy, mycoplazmy, chlamídie, hormonálny profil a teraz imuno a všetko ok.Ja mám s prvým m 2 deti na prvý šup a bezproblémové tehu, aj keď to bolo už pekných pár rokov dozadu.Nestretli ste sa niektorá s takýmto problémom ako má mm?Neviete ako sa pri tých protilátkach z mužovej strany postupuje? Vďaka za info a držte sa. 😉

janaochi
18. sep 2014

oprava-chlamýdie 😀

sjuzan77
18. sep 2014

@adamnela zaujimave 😨 Ja by som asi na tvojom mieste sla do toho, cas hra proti nam v tychto veciach. Ja som vzdy chcela 3 deti, ale teraz budem rada, ak budem mat 2 a na to tretie uz bude neskoro ☹

rybkaa
autor
18. sep 2014

@janaochi ale nie ☹ minule som na teba myslela, že ako to pokračuje a teraz čítam toto ☹ je mi to ľúto

janaochi
18. sep 2014

@rybkaa no čo ti budem hovoriť, to je až neuveriteľné, ale všetky potraty som mala v 10 tt. Dokonca 3x v 9+0tt a raz v 9+6tt, ale to som už asi 5 dní špinila. Na kyret som tento krát (druhý krát) nebola, odišlo to samé. Tak som sa aspoň tešila,že môžme hneď snažilkovať a teraz toto.Tak neviem dokedy budeme čakať. Preto som chcela vedieť, či niektorá nemáte skúsenosť.Ja som si myslela, že pri tejto dg je problém skôr s otehu, nie s potratmi. Ale aj tak chcem na vlastnú žiadosť začať užívať pred ďalším snažilkovaním Prednison.Lebo sa stále opakuje ten istý scénar, že keď sa má začať vyvýjať embryo a srdiečko, tak to skončí,pričom ja som v 10tt a zárodok v 7tt podľa veľkosti.Pritom pozitívny tehu test som mala viac ako týždeň pred ms, mám to vo fotoblogu.No nič, ideme ďalej, čo iné nám ostáva.

rybkaa
autor
18. sep 2014

@janaochi veď práve, že si mala testy riadne silné, to si dobre pamätám...a tvoj manžel nemá iné deti? myslím, že či má tento problém len voči tebe alebo to mal aj v minulosti, keďže ty si mala deti bez problémov

janaochi
18. sep 2014

@rybkaa nie, on deti nemá.Tak teraz neviem.Ja som sa pýtala,keď som volala do KE ohľadom výsledkov, či to môže byť príčinou potratov, tak povedali, že áno. Tak musíme poriešiť, len neviem ako dlho trvá liečba a či nakoniec neskončíme na umelom. 😒 A mňa už tlačí vek.3 roky skúšame a stále dookolo, 2x som otehotnela na prvý šup, potom potraty, potom na 3 x som otehu na štvrtý pokus, zase potrat a potom na 4x na piaty pokus, zase potrat, už som z toho unavená.Samozrejme, po potratoch sme mali pauzu 3-4 mesiace,až potom sme začali snažilkovať.Teraz som to chcela skúsiť hneď, ale tak vysvitlo toto,tak zase čakať. 😖

senta_sofia
18. sep 2014

@janaochi vies co, mna udivuje, ze na to, ze sa ti to stalo uz tolky raz, tak sa vsetci tvaria akoze pohoda lesna ☹ nanestastie nemam osobnu skusenost s takymto niecim, no neda sa spravit nejake geneticke vysetrenie aj tvojmu manzelovi? kedze on deti nema, ci tam nemoze byt problem z jeho strany alebo je to proste len sprosta nahoda a nekompatiblita Vas dvoch ako potencialnych rodicov... tebe ani 1x neponukli hospitalizaciu, aspon okolo toho 6tt, ked vzdy zacne babatko zaostavat vo vyvoji, ze by si ta odsledovali tam, prip. porobili v tom case nejake odbery? co si pamatam, naposledy si mala nasadeny progesteron a myslim, ze si si aj nejake injekcie pichala, fuuu, ten prednison, no za skusku to stoji, ale su to ozaj silne lieky, trosku by som sa bala, aby babo nemalo nasledky nedajboze z toho... vies, ja si stale hovorim, ze priroda nie je sprosta

janaochi
18. sep 2014

@senta_sofia my genetiku urobenú máme a všetko v poriadku.Ja som už rozmýšľala,že zmením gyndoša, lebo on ku všetkému má taký ležérny prístup. Že nech to beriem tak,že bude, alebo nebude dieťa, že dve už mám a mám vek (40tka na krku).Ale to je už 3 roky!!Akosi ako by sa tým nemal chuť zaoberať, že to už určite vajíčka nie sú také ako by mali byť.Prito všetky výsledky mám super, ovulujem pravidelne, mrcha ako hodinky. Všetky vyšetrenia, ktoré mám urobené som si sama vydupala. Nikdy som nebola viac sledovaná, len som bola pn. A aj keď sa nám už nedarilo tak ľahko otehu (až na 5 pokus to bolo), tak povedal, že do roka je to normálne,ale ja som nechcela čakať rok kôli veku a on nič nenavrhol.Nakoniec sa podarilo, ale čo z toho.Začínam byť zúfala, že sme stratili toľko času a nakoniec sa nám to fakt vypomstí kôli veku, ale preto, že doteraz sa nič neriešilo a čas plynie.A nakoniec mm našli to čo našli. Už neviem, kde sa mám pohnúť ďalej akosi sa neviem ktorým smerom ubrať.

paskolinka
18. sep 2014

@janaochi hm, inak ked pises o tom umelom, tam vam davaju vacsiu nadej, ze sa to podari? ked ty nemas problem otehotniet, len sa tam potom nieco pokazi... ze ci s umelym by to nebolo to iste, akurat za peniaze....? skor ak sa daju porobit este nejake vysetrenia, tak na to by som sa sustredila, ak by sa podarilo odhalit pricinu, to by bolo najlepsie...

senta_sofia
18. sep 2014

@janaochi podla mna, kebyze vajicka nie su take ako maju byt, neotehotnies vobec... tu skor nastava nejaka chyba v tom vyvoji, ze fakt ako by mala zacinat akcia srdiecka, babatko sa prestane vyvijat, ale to ani len netusim, od coho by to mohlo zavisiet, ak by sme sa teda tvarili, ze geneticky je vsetko oka. A ak by to bola ozaj len nejaka imunitna reakcia organizmu, verim, ze s tym by sa bojovat dalo. A nerozumiem inak tiez tomu umelemu, v com to bude ine? Tiez prides raz do toho kritickeho obdobia, si myslia, ze v tej skumavke namixuju nieco lepsie?Ak mas moznost, minimalne za konzultaciu s nejakym inym lekarom by to mozno stalo, aj ked ja neviem, ja mam pocit, ze v dnesnej dobe uz nikomu na nikom nezalezi... A co sa tyka rozboru potrateneho plodu, tam nedospeli k nejakym zaverom?

senta_sofia
18. sep 2014

@paskolinka si mi to zobrala z jazyka, teda z prstov 😉))

janaochi
18. sep 2014

@paskolinka ale aké vyšetrenia, keď som už všetko absolvovala? A umelé kôli spermiám, nech vyberú tu správnu, alebo čo.Aj keď ja si mysliím, že niekde inde musí byť skrytá zrada.Lebo veď ja otehotniem, aj zo začiatku je všetko ako má byť a potom sa to zasekne.Ja si myslím, že to svojou imunitou zabíjam, to embryo, alebo placentu, len toto vyšetrenie robia myslím až v Prahe a ja už mám toho dosť behania a milion vyšetrení a nikde nič. Preto ten Prednison by som chcela skúsiť pri snažilkovaní už brať, aby som toto vylúčila.Samozrejme mm musí byť tiež ok so spermiami.A keby to ani tak nevyšlo, tak ja neviem už.Keby som aspoň našla lekára, čo sa do toho troška rozumie, aby trocha pohol sivými bunkami a hoci vylučovacou metódou nejak na niečo prišiel, alebo skúsil, lebo tá nečinnosť zo strany môjho gyndoša štýlom , veď skúšajte ďalej, raz to vyjde, ma poriadne vytáča.

janaochi
18. sep 2014

@senta_sofia presne si to vystihla.Dvakrát po kyrete sa príčina nenašla a potom som dvakrát potratila spontánne doma, takže neviem. Aj ja si myslím, že keby bola chyba vo vajíčkach tak neotehotniem len tak. Ale oni asi čakajú aby naozaj nakoniec tá chyba vo vajíčkach bola a ešte mi nakoniec povie,že mal pravdu. Len nech ešte také 2-3 roky čaká so založenými rukami.Vraždila by som niet sa na koho obrátiť. 😠 Mne to logicky vychádza tá imunita že to bude. Inak by od začiatku boli problémy nie? A nie až keď sa začína vyvýjať embryo.Už sama neviem, čomu veriť.

paskolinka
18. sep 2014

@janaochi no po tolkych potratoch, ktore navyse prebiehaju rovnakym sposobom, je postoj typu "skusajte dalej" skoro vysmech 😒 tu by bolo fakt najlepsie najst nejakeho ineho gyndosa, odbornika, len keby clovek vedel, kde ho ma hladat... 😕

paskolinka
18. sep 2014

@janaochi inak nie som odbornik na tieto veci, ale ja som bola stale v tom, ze ked je pricinou nezdaru prilis silna imunitna reakcia organizmu, ze problem uz nastava pri samotnom otehotneni... ze ani to sa nepodari. alebo sa mylim?

senta_sofia
18. sep 2014

@janaochi akoze normalne som nasrata... co ti poviem, ak mas moznost dostat sa k prednisonu, tak to skus, minimalne mu budes moct potom ty povedat do oci, ze pravdu si mala ty aj bez doktoratu z mediciny 😀 alebo ak si jazykovo zdatna, patraj na cudzojazycnych strankach, ci na nieco nenarazis. Lekara ti neviem odporucit, ja mam tiez takych, ze sa modlim, aby mi nebolo nic horsie ako to, ze budem potrebovat nejake lieky na predpis... Ale mozno pri dalsom uspesnom pokuse by som trvala na tej hospitalizacii, nech si ta postrazia tam a davaju ti nejaky kokteil v infuzke.

janaochi
18. sep 2014

@paskolinka no veď to, že už keď počujem reči tohto typu, najradšej by som mu jednu pleskla, nech sa preberie. A myslíš, že on vie koľko krát som potratila? Keď vypisoval žiadanku na imuno, tak sa ma pýtal, koľko krát to vlastne bolo. Tak myslíš,že vie že to bol stále rovnaký priebeh, rovnaké štádium? (ja som si na tie dva spontánne potraty počkala, keď mi bol diagnostikovaný MA, nechcela som zase na kyret a vyšlo to)Že sa nad tým aspoň raz zamyslel? Raz mi dokonca povedal, že načo tak tlačíme na pílu, keď dve deti máme. A to už niekoľko krát som mu povedala, že mm vlastné nemá. A ani nevedel, že sme sa liečili na ureaplazmy v jari, lebo aj to mal napísať na žiadanku na imuno a keď som mu to povedala,tak sa ma spýtal: A vy ste sa liečili na ureaplazmy.Tak čo by si chcela za podporu od takého Dr. Najhoršie je, že oni sú teraz asi všetci takí. Asi im treba zaplatiť aby pohli mozgom, alebo čo. No skúsim nájsť ihlu v kope sena, snáď niečo vykutám, kto sa nad tým aspoň na 5 minút zamyslí.

janaochi
18. sep 2014

@paskolinka pri protilátkam na spermie je to tak, ale pri vytváraní si protilátok proti embryu a trofoblastu to nastáva až vo fáze vytvárania toho embrya, či placenty.

adamnela
18. sep 2014

@janaochi joj, to mrzi, ze sa to zasa zopakovalo ☹
@sjuzan77 no asi to bude teraz lepšie a nech to mam cim skôr za sebou..
Inak baby, po mrche sa zlahla zem..Rano krvacanie bbolo a odvtedy ani len jedna jediná kvapka..Ja uz ttomu môjmu teku vôbec nerozumiem..

senta_sofia
18. sep 2014

@adamnela a nemozes to mat ovulacne krvacanie?

paskolinka
18. sep 2014

@adamnela pozri, bud ovulacne spinenie, implantacne spinenie, alebo sa to este rozbehne 😉 ono ked si teraz brala tie lieky, tak to moze mat iny priebeh ako si bola zvyknuta... myslim ta ms.

janaochi
18. sep 2014

@adamnela No musím veriť, že raz to vyjde.Nič iné mi nezostáva. 😔

adamnela
18. sep 2014

@senta_sofia ani srnka netuší čo to moze byt.. :-/
@paskolinka no jasne, ze to môže byť nie s tým Dufikom..Ťažko povedať..

paskolinka
18. sep 2014

@adamnela a to rano si mala normalne krvacanie, cervenu krv?

adamnela
18. sep 2014

@paskolinka ano normalne jasná červena krv..