Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@zuzik5891 moja to ma veľmi mrzí že sa takto trapiš je to tažke to viem ani nám sa 2 r nedarí moje vajička sú asi tiež na prd čaká nás druhe iui no ak sa to nepodarí jediné ivf nás čaka no všetko je také drahé tak dúfam že sa stane zázrak.Ja si tiež poplačem no skúšam už nato nemyslieť aj keď je to ťažké no verím že to zvládneme.
@zuzik5891 Vidím, že máš iba 34. Myslím si, že v tvojom veku ešte je šanca kvalitu vajíčok zlepšiť. Niekto tu spomínal knihu It Starts with the Egg (asi @kakatulik alebo @martinade - už si nepamätám). Ak si ju nečítala, veľmi odporúčam. Všetky rady v nej sú podložené vedeckými štúdiami a ak pomohli zlepšiť kvalitu vajíčok ženám po štyridsiatke, je šanca, že by mohli pomôcť aj tebe. Možno si už mnohé z nich vyskúšala, ale možno nie. Je úplne pochopiteľné, ak sa teraz cítiš beznádejne, ale mňa osobne tá kniha veľmi nabudila, po prečítaní som sa cítila veľmi optimisticky.
@anniii @zuzik5891 prave som šla pisať, že s kvalitou sa da bojovať. Vylúčiť chémiu (už aj šampon si kupujem tak, ze zoskenujem kod a ziťujem zloženie... a viem ze ty mas zalubu v lakoch. Cez lôžko nechtu ti ide pernamentne chémia do tela ) znizit prijem kavy na 1 salku ( ja som uplne vylucila ) ziaden alkohol, laktoza a gluten a hlavne sladkosti, cukor tiež nie sú piatelia kvality vajicok.
A tú kniha odporúčam, alebo link vo je nižšie. A ak nevieš anglicky, tak existuje google translator, alebo na mobile nastavenie, ze ti bude prekladať stránky do slovenčiny.
https://itstartswiththeegg.com/supplements/
Ja uz aj vitaminy kupujem od firmy naturelo, lebo sú z prírodných zdrojov, nie syntetika
https://www.amazon.com/NATURELO-Prenatal-Whole-...
@butterfly333 ach moja... aspoň máš nádej v IVF...ja už ani tú nemám 😞... verím že vám CAR pomôže 🙏🍀
@anniii pre kvalitu vajíčok som spravila veľa...pri prvom IVF mi povedali že vajíčka majú mäkké obaly a teraz pri druhom že sú degenerované...a keďže AMH mám super tak to zrejme bude geneticky dané a bojím sa že toto už veľmi nenapravím... horšie je že môjmu sa rýchlo zhoršuje fragmentáciu DNA spermií...na jar mal 52% a koncom leta už 56%... napriek bránou vitamínov a neviem čoho všetkého... takže tlak je z oboch strán
@martinade idem to hneď čítať...😘
@martinade @zuzik5891 Ak by bol problém s angličtinou, na konci každej kapitoly je krátke zhrnutie so zoznamom odporúčaných výživových doplnkov a navrhovaných zmien životného štýlu, to sa dá v pohode zvládnuť aj bez dokonalej znalosti jazyka. Ja mám PCOS a vždy som všade čítala, že najúčinnejšie je vyhýbať sa cukru. Po vyše dvoch rokoch neúspešného snaženia (viem, že oproti iným to nie je dlho, ale ja som vtedy ešte nemala ani 30) som úplne vylúčila cukor vrátane ovocia, bolo to pre mňa neskutočne ťažké, ale o tri mesiace som bola tehotná. Nemuselo to byť len tým, keďže som brala aj Inofolic, ale práve myo-inozitol sa v tej knihe tiež odporúča. Bývame u svokrovcov a moja svokra je úplne paranoidná, čo sa chémie týka. Nepoužíva klasické čistiace prostriedky ani pracie prášky, iba ocot a sódu bikarbónu. Máme v ich dome samostatný byt, takže by sme mohli používať, čo chceme, ale niektoré jej zvyky sa na mňa nalepili a možno aj to mi prospelo.
@anniii ta kniha sa dá kúpiť niekde ?
@butterfly333 Ja som si ju kúpila v digitálnej verzii cez Kindle appku na mobile.
@anniii ale len v angline? V slovenskom jazyku to asi nemaju niekde.
@zuzik5891 Vieš čo mi Zuzka ešte napadlo? Ja viem že spermie tiež nie sú moc dobre, ale tak, skúste aspoň poriešiť nejaké odbery a vyselektovať take čo by sa zamrazili. Aby ste mali trebárs zaručene dobre a hlavne vlastne spermijky na neskor. A tiež si myslím napríklad, že tie vajíčka mohli byt take aj preto, že telo nereagovalo vôbec tak ako malo na hormóny. Proste výnimka potvrdzuje pravidlo. Ja som mala dvakrát soft a vždy úplne zle výsledky a dvakrát som to riskla s nativom a vajíčka kvalitne. Skús aspoň jeden nativ. O pocitoch nejdem pisat :( toto pochopí ozaj len ten čo si tým prešiel. Stále máš k dobru viac ako pat rokov, ja viem že to ako argument je úplne nič moc čítať. Skús všetko čo sa len dá. Vieš, ta moja kamarátka riešila ivf 10rokov, o peniazoch nejdem pisat, je to hrozne cislo. Nikdy ani tuk pri vklade. Samé hormóny do nej pichali v takych dávkach že mi bolo zle. Jasne že sa telo zbláznilo a nevedelo čo robiť. Ja som jej povedala len, že si myslím žeby mala všetko ale úplne všetko dostať z tela von a že nech nečaká že sa to stane za mesiac. Tak vysadila všetko a nejaká baba jej odporučila užívať nejaké kvapky zo Srbska, keď to ukázala doktorovi pred KETom, len sa smial :( no proste lekár a ono to ozaj vyšlo! Prvý krát po 10rokoch na 22x sa chytilo embryjko. Nevzdávaj sa a bojuj ✊🏻✊🏻✊🏻Peniaze sa dajú postupne šetriť, spermijky skúste postupne zamrazovat a vajíčka sa dajú tiež do normálu ✊🏻✊🏻✊🏻
@butterfly333 Veru len v angličtine. Nemyslím si, že je to preložené.
@ceklis Takže tej kamarátke, čo si tu dávala jej testy, sa podarilo?
@butterfly333 iba v angličtine, ja som svoju knihu kupila cez amazon. A lepila som listocky, vypisovala...
@anniii bola vcera na hcg, ide znova v pondelok a zatial len povedali, ze je to na dobrej ceste. podstatne v tomto pripade je asi aj to, ze doteraz za tych 21x nemala ani raz ziadnu ciarku a teraz tam ta bublinka bojuje. Uvidíme v pondelok, dolezite je, ze ta ciarka nebolo hcg z ovitrelle.
@zuzik5891 Zuzi to je v poriadku mozes sa kludny vyrpzpravat ak ti to pomoze alebo ak chces mozme si pisat aj osobne spravy! Budem velmi rada! Ja cakam na ms a potom uz pojdem do centra na kontrolu ci cysta zmizla...brucho ma boli statocne a krv takmer nikde len kusy zo mna padaju ale ako keby suche 😳 cele divne...chces si pisat pomimo???
idem si asi aj ja kupit tu knihu. Niektore doplnky uz beriem ale niekto nie.
@ceklis držím jej palce 🙂
@butterfly333 kedy idete na IUI? Silo držím palce 🙂
@sparkling ahoj...ja dnes napodobne..test este pozit.a graf sa tepl.sa zdvihla o stupienok...
https://www.wunschkinder.net/forum/zanzeige/0/u...
@evi38 moja dnes očakávam ms tak potom na 10-11dc na folik a uvidí sa ako budú rásť.
@giuli tak asi zajtra. Nemusim moc taketo nasilu snazenie sa podla teploty a testov, ale co sa da robit...ja radsej tak maximalne obden, toto je take nahananie sa. Ale som aspon rada, ze uz po dva mesiace to prislo v rovnakom case, lebo predtym lietala ta ovula hore dole, raz 17, inokedy 15 den a minuly mesiac bola na 11, teraz to vyzera na 12. Snad sa to uz upravi takto nastalo
@martinade a vies mi tak stručne napisat čo na kvalitu tých vajičok čo tam píšu. Aj ip

@ikonica ona ho vypluje, aspon nasa tak robi. Skus jej ho nechat. A co sa spanku tyka, my sme s muzom suhlasili, ze ticha domacnost nebude ked pojde spat, tak teraz cim vacsi ruch tym lepsie spi. 😆 skus sladaky pustat 😉