Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@rybkaa no ved vlastne na to, ze som pred 1,5 rokom este neovulovala vobec je to super..len keby sa mi aj ms normalne spustila. Ale uz dva dni mam len spinenie a teplota stale neklesla 😒
Rozmyslam, ze co spravit. Lebo chcem ist do car. Len si myslim ze ma budu tlacit hned do IVF. A ja som vlastne 5 mesiacov po laparke, ale nemala som po nej ziadnu liecbu. Tak teraz neviem ci sa mam dat na nejaku hormonalnu liecbu co sa dava po laparke alebo ist rovno do ivf. Sama neviem co spravit..
@zarzisia mám pocit, že tu skoro všetky máme podobné šťatie na "kamarátky"...ja som tiež jednu takú mala, ktorá sa jedného pekného dňa otočila a našla si iné kamarátky....dôvod? Ani neviem, ale asi že som o nej vedela dosť veľa a jej vtedajší frajer bol mojim veľmi dobrým kamošom a ona sa s ním akosi zabudla rozísť a našla si iného....a ja som to vedela a zrejme sa bála, že ju prezradím...a potom ju nasralo, že som sa postavila na jeho stranu....on mi ako kamarát ostal, ona nie a vlastne mi to je jedno...odvtedy si kamarátky držím od tela, mám len jednu ozaj skutočnú, ktorá ale býva v BB, teda si len píšeme a navštevujeme sa, ale aj tak ju považujem za najbližšiu priateľku, ostatné sú len kamarátky...ja si nejako so ženami nerozumiem, furt niečo riešia, závidia si, samé chichi chacha a mne to ide na nervy 😀 ešteže vy ste tu normálne 😀 ja mám za kamarátov radšej chlapov, tí mi prídu ako priatelia úprimnejší a nezávidia nové šaty 😀 a tebe radím , ser na ňu, nájdi si radšej inú, lebo ťa len zbytočne vyciciava, kazí pozitívne myslenie a neváži si ani seba, ani svoje dieťa, nemôže si teda vážiť kamarátku....
@adrianaaa32 tak Ti teda laparka pomohla k ovulacii, hm? A co Ti presne robili, aký si mala problém? Ja viem vela otázok, ale v najbližšej dobe to čaká aj mna, tak som zvedavá. A ako si sa po nej cítila? Mala si bolesti a bola si aj PN? Bože, som otravna, čo?
A presne ma napadlo tiež, ze ci si neskusala test urobiť..
@adrianaaa32 akú laparku ti robili? tú diagnostickú či ti niečo odstraňovali? ako paskolinka vraví, skús test...
@rybkaa @paskolinka veeru neskusala. Vzdy ked urobim test tak na dalsi den pride ms. Takze len cakam kym sa spusti normlana. Asi jej to len trva..
@adamnela co siii, ja sa vypytujem kade chodim 😀
Som bola na diagnostickej laparke, zistit preco sa nedari. A dobre som spravila. Nasli mi endo. Tak som verila ze po operacii to uz pojde. A zatial stale nic.
K ovulke mi pomohol clostylbegyt. Ten som brala minuly rok v lete. Tak nastastie odvtedy uz ovulujem.
@adamnela noo nemozem povedat ze to bolo v pohode, ale zase dalo sa to zvladnut. Po narkoze som vracala a odpadla. Jednu noc som spala v nemocnici. A potom doma som len lezala. Tazko sa mi hybalo. Bolelo to niekolko dni. Tak som len doma oddychovala. Ale najhorsie boli asi len 2 dni. Potom uz lepsie. Ale neviem ci by som zvladla ist do prace. Minimalne tie dva dni asi tazko. To som sa ledva hybala. Kedy ides ty?
@adrianaaa32 to sme na tom dost podobne, ja som bola tiez v aprili na diagnostickej a tiez endo. aj ti ju odstranili hned tou laparkou? mne vraj ano, ale teda nemozem povedat, zeby som zaznamenala nejake zlepsenie, po ziadnej stranke 😉
@adamnela ja mozem potvrdit to, co pise @adrianaaa32, po operacii som vracala po kazdom glgu vody. chceli ma pustit este ten den vecer, ale nedalo sa, tak som ostala na noc. cely den som skoro nepila kvoli tomu vracaniu, tak sa mi potom tak hlava motala, ze az 😉 az na druhy den som sa napila a bola som schopna sadnut na taxi a hura domov. pri laparke je blbe to, ze ta napumpuju nejakym vzduchom a po operacii to v tebe este ostane, kym sa to uplne nevstrebe. a to ta raz boli pod klucnou kostou, raz za ramenom, raz v boku a stale cosi. ja som si nevedela najst polohu. ani lezat, ani sediet... ale nebolo to nijak hrozne, akurat neprijemne. ja som bola potom tyzden doma. v bruchu som mala tri dierky, tak to som si mydlom umyvala, aby sa stichy nezapalili. inak doktorka mi vravela, ze po operacii budem den doma a mozem ist do prace. a ja blba som sa podla toho zariadila a dala som sa vypisat len jeden den a doma som zistila ze veru takto nie 😀 tak som si brala dovolenku, lebo som nebola v stave behat po doktoroch a riesit PN-ku.
@paskolinka uplne presne, brucho plne plynu este niekolko dni. Ja sim nastastie do roboty nemusela ist, lebo tiez by som to asi tazko dala.
Nasli mi dve loziska 1.5 cm v podbrusnici. Tie mi odstranili. Vajcovody mam priechodne. To skontrolovali takou kontrastnou latkou. To tiez este niekolko dni zo mna tiekla modrozelena tekutina.
Inak ja som ani predtym nemala ziadne bolesti, ziadne priznaky endo. Takze nevidim ziadnu zmenu..ani dobru ani zlu..
@adrianaaa32 mne nasli jedno lozisko kdesi na nejakych vazoch pri maternici a to vraj odstranili. tiez kontrolovali priechodnost a zistili jeden neprechodny 😒 ale ta tekutina zo mna netiekla. a mozno som si len nevsimla, lebo mne s tym robili aj hysteroskopiu a kyretaz. to sa robi odspodu, takze ja som krvacala. mne sa len zdalo, ze po tej operacii som mala akoby silnejsiu a bolestivejsiu ms a to som prave dufala, ze to bude naopak, ked akoze endo ostranili... az teraz posledny krat sa mi zdalo, ze mam tu ms zase normalnu, ako som mala pred operaciou.
@paskolinka
@senta_sofia
@rybkaa mno toto sa bojim aj ja ze som zacala merat a testovat akurat v anovulacny cyklus. Uvidim dnes ovu test a pripadne ich sem zajtra vsetky hodim ze ako to so mnou vyzera.
@paskolinka a mala si predtym bolesti? Vedela si ze mas endo? Brala si potom aj nejaku liecbu? Ci sa snazite odvtedy?
@paskolinka
@adrianaaa32 no boze začínam mať bobky z toho..Fu, ja sa nechcem citit tak blbo ☹ No mne majú robiť drilling vaječníkov..
@adrianaaa32 ja som mala odkedy pamatam bolesti pri ms. prve dva dni vzdy len na ibuprofene a potom uz pohoda. ale nevedela som, ze mam endo, ani doktorka nemala podozrenie, lebo vsetko inak vyzeralo ok. a snazime sa uz dva roky. tak uvidime. ja si to nejako nepripustam, skor sa snazim teraz starat sa o seba, nech som psychicky aj fyzicky v pohode a snad to pride, ked to ma prist. na umele nejdem, to viem isto, tak o tuto starost mam menej 😉 a ziadnu liecbu som v suvislosti s endo nebrala a ani nechcem. doktorka mala v umysle dat ma do umeleho prechodu alebo kieho dasa, prip. HA a naslende IVF ale to by som najskor musela suhlasit 😀
@paskolinka my tiez cez dva roky uz...ja som tiez :odmietla to umele klimakterium. Ale teda myslela som ze po laparke to uz pojde. Tak teraz sama neviem co robit. Ci sa snazit dalej alebo to umele. Ja by som aj isla. Uz nechcem dalej cakat ☹
@adamnela nebolo to vobec take tragicke. ja som bola cela rada, ze som to prezila, lebo najviac som sa bala narkozy, kedze predtym som nikdy operovana nebola 😉 takze po operacii som uz bola stastna ako blcha v kozuchu a trochu nepohody som rada vydrzala 😅 ono pokial v pohode zvladnes narkozu, tak to bude omnoho lepsie. hovorim, mna by pustili uz ten den vecer domov.
@adrianaaa32 mna chcela dr. hned dat na liecbu a potom hned IVF. ja som sa vtedy pytala, ze ci teraz po laparke nemam vacsiu sancu prirodzene a ona, ze to je len take teoreticke, ze keby mi odstranili nejake cysty, tak mozno. no velice rozpacito sa tvarila... tak ja som ani nevedela, ci si mam od toho nieco slubovat...
Baby absolvoval niekto chromopertubáciu? Je to súčasť laparky? Lebo hyfosy som mala nepriechodné a doktor mi napísal toto. Teraz neviem., či skonštatujú že áno je to tak., alebo sa pozrú aj do brucha že prečo sú nepriechodné. Ďakujem za odpoveď.
@mawiya my sme tu vlastne vsetko prezleceni chlapi, co sa bavia na nete 😀 volajako podozrivo sa tu zhodujeme, ze tie zenske su divne 😀
@paskolinka no minimalne tie, co nemaju ani fotku v profile, ze, by mohli byt prezleceni chlapi?😀
@paskolinka no ja som uz bola 3 krát v narkóze, takže toho sa až tak neobávam. No mne dr. povedala, ze hnedozviem po laparke začneme hormonálne stimulovať. No dufam, ze keď sa uz na to davam, tak to bude mat aj zmysel..
@mawiya no veru našli sme sa tu naozaj perfektná kopka bab 🙂 Ja mam dobre 4 kamosky (jedna z nich je moja virtuálna naj..kamoska-ona dobre vie, ze píšem o nej 😉 s ktorými vychadzam našťastie super, ale mam aj vela kamosiek len tak na bežné taranice 🙂

@adamnela tak potom daj vediet, ako si pochodila 😉