icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

dagmar13
Autor odpoveď zmazal
kika123kika
10. apr 2020

@naty1987
@giuli
Ahojte babule ako sa mate? Ako ste na tom? 🥰

ettella
10. apr 2020

@marinecka95 značka intimed, kupujem v teta drogérii

@majka_3
@mirus11 kočky, včera o piatej popoludní som mala ovu test pozitívny, aj ľavý vaječník pichal vo veľkom, ráno teplota išla hore, myslíte že ovu prebehla už v noci?

giuli
10. apr 2020

@kika123kika ahoj moja...po skpnceni krvacania som zacala opat s meranim bt...zatial som v nizkych teplotach a ktovie ,ci a kedy bude ovulka...krvacala somm10dni +2slabo spinila...
Takze dnes akoby som bola 20dc...ty sa mas ako?Vsetko ok zlatko?

kika123kika
10. apr 2020

@giuli kolky dc si zvykla mat ovulku? Mozno tento mesiac sa to este nedalo do poriadku ale az buduci cyklus.. este to je mozno trosku rozhadzane teraz :/ ja sa mam fajn zatial 🙂 uz cakam na utorok neviem sa dockat a dufam ze uz bude ❤️ Aby sme to mohli oznamit nasim 🙂 ale uvidi sa 🙂

julianka007
10. apr 2020

@majka_3 no podľa toho či sa jej stále tak vysoko držia, alebo to len niekedy tak vyskočí... Môže tam byť aj problém so štítnou žľazou. Tu je taká orientačná tabuľka, aké asi teploty by zhruba mali byť v ktorej fáze a podľa toho či sa meria v ústach, alebo v pošve.

giuli
10. apr 2020

@kika123kika uvidime...normalne okolo 19dc...
.no ak bude,tak bude podla mna posunuta o 10dni....man taky citak....tak uz to drahy vie?kolky tt si ?

mirus11
10. apr 2020

@julianka007 moja a to ma môže poslať na štítnu žľazu aj obvodný, alebo to musí urobiť odbery len gynekológ, a podľa toho sa zistí, či je štítna žľaza v poriadku? Lebo ja s mojimi teplotami spadam do tej 3 možnosti pri meraní v pošve. A na štítnu žľazu som ešte ani nebola. Tak ma chytil akýsi strach, že by tam nemohlo byt niečo so stytnou žľazou.

julianka007
10. apr 2020

@mirus11 no žiaľ s týmto nemám skúsenosť. Neviem ktorý lekár môže robiť tieto odbery. Ale sú tu žienky, ktorym funkciu ŠŽ vyšetrovali, tak hádam poradia. Napríklad @giuli , alebo aj iné. Len sa nič neboj.. hlavne kľud. Podľa mňa aj tá tabuľka by mala byť pre každého len orientačná. Každá z nás je iná.

anniii
11. apr 2020

@mirus11 Mne robila odbery na štítnu žľazu (T3 alebo T4 a TSH) moja obvodná lekárka a predtým aj moja pediatrička kvôli búšeniu srdca (príznak hypertyreózy) a dlhému a nepravidelnému cyklu (príznak hypotyreózy). Vždy som mala všetko v norme, takže na endokrinológiu ma nikdy neposlali.
@julianka007 Vďaka, toto je veľmi zaujímavé.

kika123kika
11. apr 2020

@giuli hej vie 😩 on na to vlastne prisiel sam 😂😂 uplne ma ti dostalo ked sa ma vecer soytal ci mi dosla ms 😂😂 a ja ze ano a ze ci mam vlozku 🙂 hovorim nie tampon som si dala 🤦🏼‍♀️ A ze nezvyknes tampony nosit 😂 ze aby som ukazala koniec snurky 😂😂 cize tolko o tom bolo to fakt komicke nakolko sa s tym nikdy nezaoberal 🤦🏼‍♀️ Tak potom daj vediet aj testy budes robit ci len bt?

julianka007
11. apr 2020

@kika123kika nooo pozorný to chlap... 😆 Muselo to byť kopec srandy, ale isto sa hrozne potešil... Och. Silno vám držím palce ✊ och my dodnes občas spomenieme na to ako som chlapovi ukázala pozitívny test príliš skoro, lebo som už nevedela vydržat a nič tam nevidel... Myslel si, že čiarka musí byť silnejšia. Stále sa na tom smejeme. A to "nič" teraz kope ako futbalistka... 😍😂😂😂

giuli
11. apr 2020

@kika123kika asi ta pozoroval viac ,ako si si myslela a urcite v podvedomi velmi tuzil ,aby sa vam to podarilo ,ked ste sa zacali snazit...nevadi ,je to tak ,ako to malo byt..😉😉👍✊
Ja som zacala aj testovat ,je to zaujimavejsie...

bona69
11. apr 2020

@mirus11 ja som tiež spadala to tej tretej skupiny a otehu som, so štítnou som nikde nebola,je to len orientačné, neboj

kika123kika
11. apr 2020

@julianka007 to bolo ja som sa tak rehotala 😂😂😂 hovorim ked treba nevies o mne nic a ked netreba tak vsetko 😂😂 a ze by sme sa divili keby ze vieme s akymi otvorenymi ocami on chodi 😂😂
To fakt? Aj ja ked som mu na druhy den ukazala nebola na jednom teste taka silna a on ze kde mam pozerat? 😂😂😂
Chlapom musis ukazat taky test kde je vidno uz uplne vsetko 😂😂 alebo by sa mali prihlasit na MK a hned by vedeli vsetko 🙈🤷🏼‍♀️😂

kika123kika
11. apr 2020

@giuli jasne vobec nelutujem ze tl vie sak by som to do 20ho nevydrzala 😂😂😂 veru aj ja som to mala radsej ked sim testivala a aj merala bt 🙂

giuli
11. apr 2020

@mirus11 presne ako hovori
@bona69 ..tiez som nikdy nemala predovul.teploty vyssie ,ale dat sa skontrolovat je istota..

abigaile
11. apr 2020

@julianka007 a keď mám podľa tej tabuľky v ústach normálnu funkciu a dole hypotyreozu?😁 Podľa mňa každý človek je iný. Hormóny štítnej žľazy veľmi fluktuuju aj počas dňa, aj počas celého roka.... Ako orientačné, keď ma niekto znížene alebo zvýšené teploty dlhodobejsie, tak jasné, nech sa dá vyšetriť. Ale inak by som sa toho moc nedržala a zbytočne sa nestresovala.
Teraz mi napadlo, že to asi k tej babe, čo má také vyššie teploty....ak má dlhodobejšie, dva a viac cyklov, tak pre istotu jasné, nech si to dá pozrieť.☺️

abigaile
11. apr 2020

@mirus11 gynekológ ťa môže vyšetriť iba počas tehotenstva, teraz som sa s mojím o Tom bavila.....obvodacka by ťa mala poslať.

abigaile
11. apr 2020

@anniii a kedy to bolo? Myslím časovo? Lebo ono sa to pred pár rokmi menilo, že už ani obcodak ani gynekológ nemôže odoberať štítnu, lebo to nespada pod ich kompetencie a tým pádom to poisťovňa nepreplatí....byrokracia, ale bohužiaľ som sa s tým stretla...

kakatulik
11. apr 2020

@abigaile nie som si ista ,ale prislo by mi logicke,ze vramci preventivnej prehliadky sa urobi aspom TSH...ved ci funguje SZ je jednou zo zakladnych podmienok normálneho fungovania celého tela.....skus sa na to spytat....

julianka007
11. apr 2020

@abigaile ja som niekde v momente aj písala, že by som to nebrala úplne doslova... Tiež som nebola úplne tabuľková a absolútne som si z toho nič nerobila. Táto tabuľka tu bola už veľa krát. Ja som si ju len prepožičala. Pre orientáciu je fajn.

julianka007
11. apr 2020

@julianka007 a áno. To som jej zdieľala kvôli tej známej s tými vysokými teplotami.

julianka007
11. apr 2020

@kika123kika haha... Ach keď si tu situáciu predstavím... Až mi slzy tečú. 😂 Lepšie to zistiť ani nemohol.
Veď ja to vždy hovorím, že chlapi niesu takí ako sa nám zdajú. Oni sa tak len tvária, aby sme nemali na nich príliš vysoké nároky... 😂

kika123kika
11. apr 2020

@julianka007 presne tak 😂😂 oni sa len pretvaruju ze prd vedia a vedia o nas viac sko my same 😂😂

anniii
11. apr 2020

@abigaile Aha, to som nevedela, ďakujem. Naposledy v roku 2016

majka_3
11. apr 2020

@luckynko44
@ettella no co dievčatá ako dnes?
😊

luckynko44
11. apr 2020

@majka_3 u mna dnes takto..cakam zajtra ze pojde teplotka hore..a sup poistit..aj ked vcera ma zacaki biliet prsia a chvilu som mala priserne bolesti na praveh strane podbruska 😊 a ty draha ako dnes?

ettella
11. apr 2020

@majka_3 ja takto. Asi mám ovu až dnes. Dúfam že zajtra už to pôjde hore .A ty ako?

majka_3
11. apr 2020

@ettella anooo toto vyzerá veru fajne 😊 zajtra si hore 🤞🍀
@luckynko44 noo a ovu Testik si neskúsila?

Jaaa som na tom nijak... Žiadna zmena... Teplotu som dnes nemerala... Nechcelo sa mi vstávať...skusila som testy ale nič...