Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@eduvalia to sklamanie je hrozne..tolko si prejdes a ani len duch..nic tak asi ideme do ivf..neviem 🙈 neratala som s tym..bola som.presvedcena ze to vyslo
@luckynko44 viem co prezivas ☹ aj ja som zakazdym dufala, ze to vyslo. Hlavne ked vieme, ze nemame ziaden vazny zdravotny problem, ktory by tomu branil. A predsa nic! Ale uvidis, podpisom ziadosti na IVF sa rozhori obrovsky plamen a budes plna nadeje opat ❤️
@luckynko44 mrzí ma to.. Nechceš si pred ivf spraviť vyšetrenia, nech sa vyhnes zbytočnému sklamaniu?
@majka_3 rovnako... Je to strašne, čím všetkým si musíme prejsť..
Ja asi naozaj prestavam rozumiet meraniu BT 🤦♀️ Skusala som testy inych znaciek a tie su biele ako sneh (takze tie predchadzajuce bolu fakt asi len kanaliky), ale teplota dnes vybehla hore. Ale tak dnes / zajtra sa dozvieme rozuzlenie pribehu. Ale kedze uz mam krce v podbrusku, tak je jasne, co pride.
@luckynko44
@majka_3 vyzera to, ze ideme do dalsieho kola spolu 😊 Drzim vam obom palceky.
@eduvalia veru aj mňa to mrzí... 😒
@rosalie1411 😒
@luckynko44 zlatik mi to zvládneme ♥️🍀
Baby.. Krv negatívna, cize menej ako dva mala...
@majka_3 och to ma mrzi majka .....prosim ta pri ako velkom foliku ti robili IUI? A aj ti pichli nejakubonjekciu na vyvolanie ovu?
@andrea_r016 nie prvy mesiac som bola bez liekov a inj. 19mm bol folik a ďalší deň som išla na iui, ale neskoro.. Lebo v noci som cítila bolesti čiže už som išla po ovu... Neriadia sa tým aký je folik veľký ale krvou.. Krv im jasne ukáže ci ide ovu alebo ešte nie... Mne keď volali tak ráno na pol7 som mala prísť bolo jasné že krv ukazuje ze to príde rýchlo... A vidíš aj tak sme prišli neskoro 🤷♀️
Teraz chcem s clostylom skúsiť a končím... Ideš aj ty?
@majka_3 ale ked si mala v noci ovu a IUI bolo hned rano,tak to je este stale dobre,vajicko je pripravene este cca 12 hodin. Kazdopadne,citala som,ze pri IUI je len 5%ne vyssia sanca otehotnenia oproti prirodzenemu pokusu,takze asi netreba do toho vkladat velke nadeje..😕kazdopadne ma to velmi mrzi,myslela som,ze tentokrat ti to vyjde.
Dievcata, ja som tak stastna teraz. Mame schvalenu ziadost na IVF 🥳
@eduvalia jeej vyborne zlato! 😘😘😘mam radost s tebou...mna to caka teraz...vela sil do boja 😍
@majka_3 ano idem to skusit...dnes na gynde ze mam 21mm folik vpravo a 19mm vlavo na 10 den :D nejako zaucinkoval clostil :D :D zobrala mi aj krv 🙂 a v sobotu iui 🙂
@andrea_r016 až v sobotu? Wau.... No držím palce 😊 🍀 a o dva týždne v sobotu čakáme // 😊
@majka_3 dakujem 🙂 no dufam ze sa zadari 🙂 povedala ze ideal by bol v piatok ale kvoli robote ideme az v sobotu 🙂 dala mi ovitrele a mi maju volat ze kedy si to pichnut 🙂
Ahojte žienky... pred nejakým časom som vám tu tiež písala, a teraz som prišla znova. Prepáčte, ak budem niekomu prekážať, ale musím sa niekomu vyžalovať. V čase, keď som písala na MK, tiež som bola fankou merania BT. Každé ráno som sa tešila na novú teplotu. Ale nerobilo mi to dobre, a nakoniec nič mi to nedalo, pretože viem, kedy mám ovuláciu, nakoľko mám bolesti, a to čakanie PO ma zabíjali. Prestala som s tým. Nakoniec som sa dostala k mojemu doktorovi. Konečne! Chcel mi pomôcť už predtým, len som sa k nemu nemala ako dostať. Spermiogram môjho manžela podľa výsledkov na 98% v poriadku, môj HP v poriadku, robila som si testy na predčastné ovarialne zlyhávanie, tiež v potiadku. 2 razy ovulácia potvrdená folikumetriou, výstelka maternica v norme. Síce sa doktorovi nepáči moje 25 dňové cykli, no ale druhú fázu cyklu som mala vždy minimálne 13dní, takže čo to za problém. Na druhý cyklus u lekára som dostala duphaston. Nič, ani cyklus mi nepredĺžil. Predtým som skúšala všetko, vitamíny, alchemilka, vitex, conceive gél, meranie BT, ovu testy... Takmer 3roky, kolotoč, ktorý ma privádza do zúfalstva, však každá z vás to pozná. 3cyklus a zároveň posledný u lekára, teraz, clostylbelgit a duphaston. Vedela som o vedlajších účinkach, bolo mi to jedno. Vzala som ho 5 až 9 deň, potom usg, sliznica maternica ideálna, na pravej strane folik 22mm a nejaké menšie, tiež na ľavej strane. O pár dní ďalšie usg, potvrdená ovulácia z pravej strany, na ľavej strane folik 24mm. V ten istý deň ešte ovulácia aj z ľavého vaječníku, potvrdená doktorom. Snažili sme sa, myslím, že dosť. Potom duphaston.... aktuálne som 13DPO, po douživaní duphastonu som mala bolesti bradaviek, tak ako minulý mesiac, nahromadený progesterón, potom bolesť brucha ako pri mrche, tak ako minulý mesiac, a potom môj ,,predmenštruačný výtok,, mliečny, až žltkastý, ktorý sa naťahuje a pripomína sopeľ, tiež tu je tak ako vždy, každý mesiac. Takže moje nádeje opadli a patrične ich oplakala... no z druhej strany si beriem k sebe radu, čo tu na MK dávate často, kým nie je mrcha, nič nie je stratené. Môj manžel je na nočnej, a tak som dneskať predsa len chcela spraviť test, aby som stratila nádej, ako som si hovorila, ale ak na zlosť, moje dva testy, ktoré vlastním, sú v mojej peňaženke a tá v aute, ktorým mój muž išiel do práce. Smiala som sa ráno sama zo seba, že to je osud, a asi nechce, aby som sa znova sklamala. Neviem ako to dopadne, po 3rokoch je človek skeptický, lekár povedal, že počkáme do januára a potom CAR, ja som sa rozhodla, že počkam aspoň do leta, a že ak sa Teraz nepodarí, tak sa na to celkom vy*erem... minulý mesiac som dostala mrchu na 3deň po duphastone, podľa kalendára by som mala dostať až v sobotu... takže čakám. Príznaky nemám žiadne, aj prsia prestávajú bolieť, brucho sa tiež uspokojilo, a spolu s pribúdajícimi hodinami sa stráca aj nádej, však niečo by som už predsa len musela cítiť, nie? Nemusíte mi písať, len sa ospravedlňujem, každá z vás má toho veľa, takže len tiché pochopenie mi stačí, ďakujem.
@patricjia ahoj, uplne chapem tvojmu vylevu. Obcas to mi zeny potrebujeme dostat zo seba von. Mame takmer rovnaky osud, snazime sa roky a nic. Cyklus mam identicky s tebou, vobec nevadi, ze mas 25dnovy, ja to mam tak tiez. Byt ale na tvojom mieste, skusila by som CAR cim skor. Za konzultaciu nic nedate, zoberu ti krv, vytery a mozno sa najde pricina. Tiez ti odporucia priechodnost vajickovodov, co je velmi dolezita cast toho, aby si mohla mat babo prirodzene. Ak zistia, ze je vsetko ok tak ti len povedia moznosti, bud sa budete este snazit prirodzene alebo skusite IUI. Konzultacie ako aj prve vysetrenia su zadarmo, naozaj nemate co stratit. Nebrante sa pomoci, cim skor sa pride na pricinu, tym lepsie pre vas. Aby si nebola neskor sklamana, ze si to neriesila skor. Drzim palceky 🥰
@eduvalia Gynekológ stvrdil, že tú prechodnosť vaječníkov nebude riešiť, bo som ešte mladá, 29, no nie taká mladá 🙂 ja som rozhodnutá ísť do CAR, tiež to tak beriem, že však už horšie to nebude... môj manžel tiež povedal, že pôjdeme, ak sa nepodarí, len vidím tiež v jeho očiach každý mesiac sklamanie a radšej by bol, keby to bolo prirodzene. Ty sa ako dlho snažiš, ak sa smiem spýtať, maté nejaké problémy?
@patricjia ešte nevesaj flintu do žita.. Tento cyklus si mala dvojitú sancu na úspech, tak snáď aspoň 1 vyšlo.. 😊😊 Počkaj do soboty a uvidíš.. Držím palce 😊
@patricjia no co za blbost povedal?! Fackala by som takych lekarov. Mladost nema nic spolocne s priechodnostou. Staci aj zapal a uz moze byt problem. Ach, nemam slov! Samozrejme, kazdy to chce prirodzene a su CAR ktore nenutia zeny do IUI alebo IVF, su tu preto, aby pomohli najst pricinu. Ak sa necitite na zakroky, aspon vas poriadne vysetria. Poctivo sa snazime uz viac ako 2 roky, nedavame si pozor uz viac ako 5 rokov. Ja som v poriadku, mam trombofiliu, ale tu ma vacsina zien. Manzel ma spermiogram v norme, troska menej Ackovych spermii, ale nie je to katastrofa. Priechodnost mam skontrolovanu, 2x neuspesne IUI. Ideme na IVF.
@rosalie1411 tiež som to tak brala na začiatku, ale nič sa nezmenilo, všetko je ako každý mesiac pred mrchou. Musel by to byť zázrak. Ale ďakujem za podporu.
@eduvalia Nemám mu to za zlé, lebo aj tak spravil dosť. Keď čitam od niektorých báb, akých majú oni lekárov, tak ja by som mohla mojmu ruky bozkávať. Ak sa nepodarí, tak v CAR to určite budú riešiť....
Tiež máš toho už moc za sebou, veľmi ti držím palce, aby ste sa dočkali pozitívneho výsledku a bola by si tak nádejou pre ostatné. Z celého ❤ ti to prajem.
@patricjia Poznam pocity co opisujes. Snazime sa zatial rok aj pol.. uz sme navstivili CAR, zatial sme absolvovali len zakladne vysetrenia a teda krv a spermiogram, kde krv bola super a spermiogram troska horsi, ale stale by to nemalo vadit oplodneniu. Lekar mi doporucil pozriet vajickovody, ze problem by mohol byt v tomto. Tak tiez teraz rozmyslam, ci sa uz niekde objednat alebo stale cakat a mesiac co mesiac prezivat sklamanie. Asi sa uz na to odhodlam, nech som o nieco kludnejsia a mozno fakt toto je ten problem, ktorym by sa to dalo vyriesit. Ak by nepomohlo ani toto, tak mame v plane IUI. Roky idu, ani neviem ako rychlo ubehla doba snazenia, a aj keby nakoniec musime ist na umele, tiez sa to neda spravit hned, musime predtym rozne vysetrenia podstupit ako imunologia, genetika atd. takze aj tymto stratis vela casu. Doporucujem nevyckavat zbytocne. Chodte do centra a mozno vtedy dostanete “pocit istoty” a podari sa to medzicasom prirodzene. ❤️ A ak aj nie, urobia zakladne vysetrenia a podla toho budete postupovat dalej. Vzdy bude rozhodnutie na vas. Drzim moc palce.

@majka_3 mrzi ma to ☹️