Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@anetata tato otazka by zaujimala aj mna a tiez ze ked hovoria,ze nasadit na 10 dni na udržanie plodu a potom mam testovat a podla toho vysadit? Lebo sa bojim ze vysadenim predsa klesne hladina a tiez moze uchytené bábo odísť....
@gmm ďakujem, ale sama určite vieš aké to je ťažke. Aj ste podstúpili nejaké vyšetrenia? Ja som užívala aj clostyl a nič. Najhoršie na tom je to, že ja deti ešte nemám a 30 na krku. Posledné dva mesiace sa už nesleduj. ,,zrezignovala som,, zo všetkého, ale aj tak vždy príde sklamanie, moje a mojeho muža, aj keď nič nepovie, vidím to v keho očiach. Som zúfala, ak by to bolo na mne, už zajtra by som išla do CAR, ale sľúbila som mm, že počkáme ešte pól roka. Ja tiež by som volila počať prirodzene, ale po 3 rokoch a skúšania všetkého som naozaj zúfala.
@rosegirl2013 @anetata Presne tak vysadenie Duphastonu moze vyvolat menstruaciu. Moj dr mi povedal ze to v ziadnom pripade nemam vysadit bez konzultacie a tusim je to tak napisane aj v pribalovom letaku.. Brala som to pri hroziacom potrate v prvych tyzdnoch. Ja by som progesteron bez indikacie od lekara nebrala.
@rosegirl2013 no ja som pocula, ze 10den testovat a ak vyjde pozitivny tak uzivat dalej a volat lekarke a ak negativny, tak vysadit. Ale stale si tym nie som ista, hlavne ci to mam uz nasadit. Teplota stupla dnes, ale v grafe mi vyznacilo ovulaciu skor, ja si ale myslim, ze bola vcera a podla dalsich teplot sa mi zmeni ovulacia. Pozri graf.
@idaku vies co, dlho som nad tym rozmyslala, ci ho vobec nasadim, kedze nemam od lekarky indikaciu. Ale napokon som sa rozhodla, ze to skusim. Ublizit to podla mna nemoze, viac mi ublizuje ta psychika, ked mesiac co mesiac prichadza sklamanie, a tak je to uz 2roky. Boli sme uz aj v CARe, chceme skusit IUI ale kedze to riesime v CR a teraz je situacia aka je, tak musime si na to este pockat. A aj podla bazalnych teplot mam vzostup okolo 0,2-0,4. Ja si myslim, ze je to malo a ze to moze byt sposobene prave tym progesteronom.
@anetata uplne ta chapem...isto to mas uz dlho premyslene. Hlavne nech ti to nesposobi nervy potom po tych 10 dnoch ked si nebudes ista ci to vysadit alebo nie. Lebo niekomu ukaze test ciarku az 2 tyzdne po vynechanej MS. Nervy mozu uskodit...preto ja by som tu rozhodovaciu zodpovednost hodila aspon telefonicky na gyndosa nech vie, ze to skusam a nech mi povie dokedy to brat. Progesteron ale samozrejme moze pomoct...treba to skusit a mozno pomoze 🙂... ale radsej opatrne. Ja mam respekt voci tomu duphastonu hlavne odkedy som si letak precitala. Drzim palce🍀
Dobré ránko žienky moje,tak u mňa opet pokles,tak je to už úplne jasné,alei neuveríte,ale ja som dnes 11dpo,takže aspom LF sa mi akosi posunula z 9dni na 11,test som skúšala,ale už Nelson byť asi ani nemôže,i keď podľa teploty to aj sedí,žes príde hádam dnes,alebo zajtra.a vy zemiaky ako,akého Mikuláša máte vy?už sem dajte niektorá pozitívny testom,nech sa aj my ostatné aspom trochu pokochame 😀🥰
@anetata progesterón sa berie 3.deň po ovulácii nasledujúcich 10 dní, t.j. do 12dpo. Potom testuješ, drvivej väčšine už 13dpo test ukáže, či sa zadarilo a podľa toho vysadíš alebo necháš. Ak ti môžem poradiť, nespoliehaj sa len na BT, ale sleduj si aj hlien a rob ovulačné testy, lebo ak by si progesterón nasadila pred ovuláciou, nedôjde k nej... prajem veľa šťastia a ps: mne pomohla kombinácia progesterón a inositol 🤰🍀
@rosegirl2013 presne toto riešim. V auguste som mala aspoň podľa mňa Ip, nasadený Duphaston na 10 dní, akonáhle som ho vysadila prišla na druhý deň ms, strašne silná s kusmi zrazenin čo nikdy nemávam. Takže teraz ho mám nasadený do ms radšej otestujem v deň ms a keď nebude ani tuk vysadim ho nech príde ms. Tiež sa bojím že odíde skôr zase...
@shellynda mojko a keď beriem ten Vitex,tak do kedy ho mam brať?aoze utlmovat aj tie pms bolesti,lebo ja nemám zuz žiadne bolesti,ako keby ani nebol deň ms?beriem popri Tom aj Inozitol,ale ten som brala aj minulý mesiac a pms bolesti som veru mala 5dni pred ms a prišla presne na 9den.to mi môže takto posunúť ten Vitex?
@rosalie1411
@kacenuska20 ako pokračujete dievčatá 😃? Už ste isto po ovu 😊

@shellynda nooo aj mne to tak celkom pripadá, ale tak ovu test som mala negatívny... Ale tak mala som bolesti, sama neviem 😅 necháme sa prekvapiť 😊
Aleee tyyy uz ho skoro mas pozitívny, zee 😊