Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@millky tmavsi vcera bledsi dnes
Ta to trošku zmiatlo,Ja už nemeriam. Až po ms.A robíš iba raz za deň testy?Lebo ja som aj tak mávala,že napr. ráno o 9 takú intenzitu jak ty a večer okolo 8smej bol pozit.,možno si to prešvihla.
@gmm mozno ano ale bolesti neboli len vytok.ale boli sme vo stvrtok spolu aj dnes.len vcera nie lebo my trhali zub🙄
@gmm skusim este zajtra jeden.nerobila som vecer lebo som bola v tom ze pomaly tmave ze niekedy v nedelu v pondelok bude pozitivny a dnes ze skoro nic.
@katkaholiova podla mna ti ešte ovu neprebehla...meraj dalej...ale podla mna pride neskor....
@mamelka no uvidim zajtra spravim dalsi
@katkaholiova kľudne môže byť zajtra aj úplne tmavý, aspoň ja to mám niekedy tak že z takmer bieleho je zo dňa na deň pozitívny (tiež mi to pripadalo najprv tak že možno ovu ani ten mesiac nebude, lebo ešte deň pred mojím bežným ovu termínom takmer biely a zrazu na druhý deň úplne tmavý..zatiaľ sa s tým nestresuj a testuj ďalej🙂
Mne inak celkom pomohol tento graf lepšie pochopiť priebeh LH hodnôt v rámci cyklu- v prvej fáze je priebeh tiez ako krivka (čo teda môže byť príčinou toho striedania svetlejsich a tmavších čiarok) potom je nárast a pokles, kedy už test ukazuje pozitívne - toto cele ale môže prebehnúť aj medzitým ako testujes (v noci napr, nemusí to trvať tri dni ako v grafe, je to individuálne), ak testujes napr len raz za den- vtedy ten peak nezachytis napriek tomu, že prebehol (preto sú tie testy aj celkom nespoľahlivé)..preto sú aj baby čo im neukázal vôbec LH test pozitívne a aj tak v daný mesiac otehotneli, takže môže sa stať aj že to človek premešká..plus ďalšia vec je, že pozitívny LH test ešte nie je zárukou, že ovulácia aj naozaj prebehne, môže sa stať že folikul nepraskne a podobne (ďalší dôvod, prečo sú tie testy nespoľahlivé) ..dôkazom je myslím až nárast hladiny progesterónu
@blabla22 narast hladiny progesteronu ako zistim
@katkaholiova zvýšením bazalnej teploty 🙂 prípadne potom u lekára, buď hormonálny profil v určitý deň cyklu alebo zrejme aj ultrazvukom- myslím že by mal vidieť žlté teliesko (ktoré vlastne aj produkuje progesterón)
@blabla22 merala som doteraz teplotu ale teraz som si povedal ze len do ovu potom to necham na prekvapenie.min mesiac som mala krasne teploty do 16dpo a potom zrazu klesla a prisla ms.
@katkaholiova no tak to je u mňa kazdomesacny príbeh..aj test pozitívny, aj teplota vyskočí, ale nakoniec klesne a príde ms..
inak teda tento pokles na konci je pri neúspešnom cykle normálny - žlté teliesko zaniká, hladina progesterónu tým pádom klesá (a s ním aj teplota) a tento pokles hormónov vlastne umožní telu menstruovat..pri vysokom progesteróne to "nejde" , tak to býva v tehotenstve, vtedy ostáva hladina prog. vysoko
Držím palce aby to vyšlo čím skôr 🙂
@blabla22 dakujem.no uvidime co bude v buducnosti
Ahojte dievcata, tento tyzden mi doktor zistil PCOS. Je tu niektora, ktora by mi vedela poradit co a ako? Klasicke priznaky PCOS nemam. Mrcha chodi 30-34 den, mam pocit ze aj ovu byva 🤷♀️ BT je normalna, pred a cez ovu nizka a potom vyskoci a drzi sa hore cca 14 dni. V septembri som otehotnela, sice to nedopadlo dobre ale podarilo sa. Pomoooc baby, ja fakt neviem co robit...
@katkaholiova kati, LH počas cyklu kolíše a aj testy môžu takto skákať. BT tiež. Buď si fakt nezachytila vrchol,alebo sa to ešte len chystá.
Dnes je 11 dpo a test žiaľ biely, tak sa k vám
@1medvedik1 a
@luckynko44 asi tento cyklus nepridám 😔, ale teplota sa zatiaľ ešte drží, tak skúsim test ešte zajtra🤗💗...
@sekerka18 ako dnes moja, teplota je stále vysoko 😀? Kedy (NE) čakáš MS?😉?
@rebeccasara aa mici este nic nie je stratene 😊 taketo teploty som nikdy nemala len cumim ze wau 😮😉 ..budem silno na teba mysliet nech tam je zajtra pidi dusik 💜
@rebeccasara teplota stále hore áno. Alee MS až o 6 dní takže mám času a času. Uvidíme kedy skúsim. Ty možno ešte zajtra ukáže dráha.
@mamelka moc drzim palce vyzera to super...stale sa tak rada pozeram na taketo serie testov! Nech vsetko ide ako ma a uzivaj 😍🤰😘
@luckynko44 dakujem krásne....vdaka Bohu je mi úplne v pohode,len som strašne unavena.ja som ako batoľa.vecer ľahnem a zaspím...jedine co badam a aj to je normalne...ale ešte tento týždeň do prace si to užijem a potom voľno (ak bude bábätko v poriadku)
@mamelka no ak by som sa ja riadila podla priznakov tak asi si myslim ze tehu nemozem byt..absolutne bezpriznakove, testiky tmavnu ale este cakam na take kolajnice krasne ako mas ty 😘 som teoreticky 13 dpo ..tiez asi dokoncim mesiac a ostavam doma nechcem nic riskovat !
@mamelka vycitky ze si to naschval spravila?! 😁😁😁 kokos sa musim zasmiat,to odraza mega inteligenciu...dufam ze sa budu tesit! Cas aj u mna snovat plany a naucit sa nieco zrucne 😍 tesim sa na to,snad nieco zvladnem co ma bude bavit 😂
Presne ako pises-vsetkym holkam // a davajme/te si na seba pozor kukuricky 🤗
@mamelka presne tak neries...ani ja neriesim,nech si to zariadia a prijmu novu ked nebudu stihat..toto je pre mna najdolezitejsia vec momentalne 😍 ja pracujem ako lekarnik...prostredie rizikove a 8,9 hodin na nohach

@millky no lebo vcera bol slaby a dnes na nom nic