Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@katkatonkova prosím ťa z akého to máš programu tie zápisy? lebo sa akurát rozhodujem do čoho si to budem vyhodnocovať a to tvoje sa mi celkom pozdávalo
@sjuzan77 Zuzik (mala som spolužiačku, ktorú sme tak volali a k tebe mi to tiež pasuje 🙂 ) a tebe nerobili testy na toxo, urea a mykoplazmy? Pásový opar je veľmi nebezpečný, aj pre "netehotného" človeka, tak je možné, že niečo si prekonala, ale len vnútorne a navonok sa to nejako neprejavilo. Hlavne herpesy bývajú pre tehotné nebezpečné, nemala si ani kútiky alebo opar na pere?
@paskolinka nviem či máš celkom pravdu, poznám mnoho ľudí, ktorí mali v detstve kiahne a prekonali v dospelosti pásový opar - dokonca opakovane, hovorí sa,že ak raz opar dostaneš, už sa ho nezbavíš a drieme v tele už navždy, akurát sa dá potlačiť, aby sa neprebúdzal - je to o imunite a platí to pre pásový opar aj herpesy a podobné pliagy 😉
@rybkaa naboku cicus, mas ze kde si prispela a ukazuje ti to aj kolkokrat 🙂
@rybkaa rybicka, urea a mykoplazmy si myslim, ze robili, v nemocnici mi brali nejake stery, ale nie som si ista. Toxo a ostatne nie. Co sa tyka tych herpesovych, tiez mi to sedi, mavala som v tom obdobi dost casto herpes na perach a aj kutiky, mozno som to od brachu fakt chytila a mne sa to prejavilo tymto sposobom.
@luminuska meraj si vtedy, keď vstávaš, keď vstávaš o tretej, meraj vtedy, ak o šiestej, tak vtedy, hodnoty sú rozdielne, ale nezáleží na tom, aby boli vysoké, ale aby tvorili krivku. Ak teda vstávaš o šiestej, načo by si merala o tretej? To nemá logiku 🙂 zapisuj na stránke www.fertilityfriend.com tú používa najviac báb, je asi najlepšia a je aj ako mobilná appka 🙂
@senta_sofia ach jaj, tam som nikdy neklikla 😀 no aspoň sprostá neumrem 😀
@sjuzan77 nemyslím, že si od brata chytila práve ten pásový opar, ten sa prejavuje inak ako herpes na pere, v nose alebo na tvári, ale je možné, že si mala oslabenú imunitu a niečo si chytila, on mohol mať v tele vtedy okrem pásového oparu aj iný vírus tým, že mal celkovo oslabenú imunitu a telo bojovalo s oparom.
A gynekológ ti tie testy nechce urobiť? Bežne sa robieva test na toxoplazmózu v 12 tt pri tom prvom veľkom tehu vyšetrení, potom sa opakujú v 24-26 tt a 32-34 tt, sú bezplatné. Našla som v cenníku mojej dr., že robia rozbory aj na vlastnú žiadosť za poplatok:
Vyšetrenie na mycoplazmu a ureaplazmu 7,00 €
Vyšetrenie na chlamýdie, tricho 7,00 €
Vyšetrenie na trichomoniázu 7,00 €
Nie je to najmenej, ale nie je to zas až taký závratný poplatok, tak skús zavolať svojmu dr. či by ti to nespravil, keď si to uhradíš sama, ak teda poisťovňa odmieta.
A na tú štítnu ti teda obvodná dala papier či ani to nebola schopná? Ja chodím so štítnou na pozorovanie do Ľubochne a tam hneď každému berú krv a robia testy na hormóny štítnej žľazy automaticky, no mne dr. dopísala aj rozbor na cyklové hormóny, takže som mala HP ako bonus, tak myslím, že aj endokrinológ by mohol dodať niečo navyše na vyšetrenie, veď štítka je zodpovedná za celkovú hladinu a fungovanie hormónov....už dcérku máš, takže si bola ok v tom čase, ale mohlo sa potom niečo doondiať, zmena činnosti štítnej žľazy nie je nič neobvyklé, takže tam by som pátrala tiež a ako už baby písali, aj muža poslať na ten rozšírený detailný spg, aspoň bude istota, že tam je všetko ok alebo sa vylúčia ďalšie riziká, aby si aspoň vedela, akým smerom sa uberať....
@rybkaa
@zuzulienocka77 dakujem obom 🙂
@luminuska to som na womenzone.cz. je to tam celkom v poho....
@kubisova keby to k tomu spelo tak ano...pretoze ten vysledok rozhodne stoji za to....aj ked mozno viaceri v okoli by boli proti....
@rybkaa
@sjuzan77 dievcata, vsak prave o to ide, ze kto prekona kiahne, tak ma ten virus v tele, akurat je zaspaty. a ked je oslabena imunita, tak sa to prejavi - akurat uz nie kiahnami ale pasovym oparom. pasovy opar je infekcny, ale je to nebezpecne pre ludi, co este kiahne nemali, lebo ti mozu od cloveka s pasovym oparom prave tie kiahne dostat. ale ten, co uz kiahne mal, uz ten virus v tele ma a nemoze ho predsa este raz dostat...? ja si myslim @sjuzan77, ze pokial patras po nejakej zamlklej prekonanej infekcii, tak toto nebude ono...
@rybkaa ked si dam prehlad tem "kam som prispela", tak tam to zoradi podla toho, kedy sa do temy prispelo a ukazuje aj aktualny pocet prispevkov. teda aspn ja to tak chapem 😉
@rybkaa som tu citala ze jedna baba by poskytla tuto sluzbu...tiez to nepripustam za tie peniaze radsej adopcia..
@katkatonkova v kazdej zene su materinske pudy a neviem si predstavit ze aj peniaze co do toho dam a potom sa rozhodne ze by si ho nechala
@kubisova mne sa to tiez nepaci, osobne mi to pride ako dost nechutny obchod, aby nejaka zena vynosila cudzie dieta a potom ho za peniaze odovzdala rodicom... to radsej normalna adopcia 😕
@paskolinka jaaaaj, ja som to pochopila opačne, že kto kiahne mal, už opar mať nemôže 😉 Ak niekto kiahne mal, už ich druhý raz nedostane, ale môže sa vírus prejaviť len oparom ako vravíš, vo výnimočných prípadoch sa ale môže stať, že má niekto kiahne 2x, no to je veeeeľmi ojedinelé. Jednoducho povedané - pásový opar môže postihnúť kohokoľvek, kto prekonal ovčie kiahne. Čiže Zuzik keď kiahne mala a jej brat mal opar, mohla od neho vírus chytiť, či nie?
Baby, vybojovane, v pondelok mi gynekolog spravi odbery. 3x huraaa 😀
@paskolinka dostat ho nemoze, kedze ho uz ma, ale nesposobi mu kiahne, ale moze sposobit napr. ten opar 😉
@rybkaa ano, opar moze dostat len ten, kto kiahne uz prekonal. ten kto ich neprekonal musi dostat najskor kiahne a az potom aspiruje na opar. a kazdy kto ma opar, musel mat predtym kiahne 😀 a vsetko to je ten isty virus, ktory ma ale tu specialitu, ze pri premiere vystupuje ako kiahne a pri reprize uz len ako opar 😀
@senta_sofia no to by som si prave nebola ista. lebo na opar nepotrebujes byt v styku s nikym, kto ma opar alebo kiahne. a neviem, ci to moze fungovat tak, ze ked uz si mala kiahne a "nakazis" sa este od niekoho, kto ma akurat opar, tak ten jeho kiahnovy virus sa prida k tomu tvojmu kiahnovemu virusu a spolocnymi silami prekonaju imunitu a bude opar...? mozno, co ja viem 😀
@sjuzan77 jaj ja viem, ze by som si to nemala vycitat...ale vies ako to je, ked ma clovek slabu chvilku, vtedy ho napadaju kadejake veci 🙂 ....a som rada, ze sa ti podarilo vybojovat toho lekara, poskusaj vsetko co sa len da ...mne robila po druhom dr toxo, zoonozy, v ramci preventivky chlam., mykopl. a ureapl. a este som bola na stitnu a na cukrovku, okrem teda tej genetiky
Ahojte kočky...
Vidim, ze sa tu strhla horuca tema kiahne a pasovy opar...Ja sa tomu nejako nerozumiem, takze do temy sa nejako netisnem 😒
No ale ja som dnes na folikumetrii dopadla takto: Tak na pravom vajecniku, kde som mala pred tyzdnom 13,3 mm folik, uz nebol ziadny dominantny ☹ Ale ked sme mrkli na lavy vajecnik, tak kukame a tam 21-22 mm folik 😉 Takze dr. prepoklada ovu tak zajtra, pozajtra, tak som zvedava, ci mi to potvrdi aj teplota a akurat teraz sa meni cas, tak dufam ze to neovplyvni akurat tu moju, ked budem mat ovulku. No a v utorok mam prist zasa na usg. ,aby sme kukli, ci folik naozaj praskol a potom mi urobi aj HP, tak som zvedava..
Graf zatial takto:http://www.fertilityfriend.com/home/adamnela len sa cudujem, ze ovu testy stale negativne :/ Co to moze znamenat? Ved folikumetria je presnejsia nez testy, ci ako?
@adamnela no parada, taky velky folik. uz len aby praskol. ja to chapem tak, ze na to, aby praskol, potrebujes ten hormon, ktory zachytavaju ovu testy. ten hormon stupne (ovu testy su pozitivne) a nasledne praskne folik a teplota ide hore. tak este zajtra/pozajtra mas cas, snad aj ovu test bude pozitivny 😉 .
@paskolinka no asi tak nejako to bude 😒 Len teraz mam trosku aj obavy, ze potvorka nebude chciet prasknut, kedze na ovu testoch druha ciarka je naozaj velmi slabulinka...No bez pozitivneho ovu testu sa asi odovulovat neda, hm?

@luminuska je jedno kedy si meriaš teplotu, dôležité je, aby to bolo stále v rovnakom čase a dodržuješ podmienky (nevstávanie z postele, hneď po zobudení odmerať ...) 😉