icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

millky
27. apr 2021

Baby prosím vás, odkedy mám teplomer s 2ma desatinnými číslami, tak som sa začala zamýšľať, či je všetko OK. Teraz už s ním meriam 3tí mesiac a prvé dva vypadali približne rovnako.
Graf je minulocyklový...
Vyznačená OVU je viacmenej automaticky, kontolujem ju s hlienom. Pri tomto grafe bol bielkový plodný hlien 13., 14., 15. a zrazu 16. bol hneď zhustnutý a biely.
Lh testy už nerobím, lebo som to nikdy na 100% nevychytala, lebo sa mi nedarí dodržať pravidlá používania.
Ale viem že ovu nastala ak sa BT PRUDKO zvýši o aspoň 0.2 stupňa.... No u mňa to prudko je len vtedy, keď už mám hustý hlien a ovu test zďaleka negatívny (schválne som skúsila).
Môže byť niečo zle ak mi teplota stúpa takto postupne decentne???
Viete niektorá, ako to u ženy vyzerá s cyklom ak žiadne vajíčko nebolo "vypustené" z vajcovodu? Môže byť že mám cyklus krásny, 29 dňový s teplotami predOVU a poOVU ale neovulujem?

rosalie1411
27. apr 2021

@mirus11 netreba ďalšiu kyselinu listovú, stačí inofolic. 😊 Dala si sa na ďalší boj?

domisi
27. apr 2021

@millky ahoj. Pravidlá stm hovoria, že ovu je potvrdená na 3 deň vzostupu teploty, ktorá je aspoň 0,2 stupňa nad líniou. A tak isto aj z pohľadu hlienu, ak po dni kedy bol najvalitnejsi hlien nasledujú 3 dni menej kvalitného hlienu. Vtedy je potvrdená ovu. Teploty vôbec nemusia hneď narásť a byť neviem kde vysoko. Je fajn, že sa ti mení hlien. Ak máš otázky, kľudne sa pytaj 😉

millky
28. apr 2021

@domisi super, ďakujem za odpoveď. No napr podľa tohto grafu, mohla byť ovu 13-14??? Vtedy bol hlien naj TOP. Toho 12teho, kedy je najnižšie, tak vtedy ani hlien ani krčok nebol idealny. 15.teho mi ukazuje tabuľka ale 16teho bolo už hovorím určite aj dávno po ovulke, lebo hlien bol hustý.

rosalie1411
28. apr 2021

@millky skus si to prehodiť aj do inej appky, napr fertility friend, podľa mňa tá je taka najprehladnejsia..
A čo sa tyka hlienu, ten kľudne môže byť v deň ovu už krémový. Najplodnejsi je par dni pred samostatnou ovulkou, ale každá sme iná.. Pripadne si daj niekedy odsledovať ovulku folikulometriou.

millky
28. apr 2021

@rosalie1411 ahaa, vidis to ma nenapadlo. Vlastne ono je dôležité aby si tie spermie stihli počkať na vajko... Takže v deň ovu už vlastne nemusí byť bielkový hlien. Skusim nahodiť do tej apky co spomínaš, som zvedava. Ďakujem 🤗

millky
Autor odpoveď zmazal
millky
28. apr 2021

@millky nič nič, zmazala som, pozerám že mi nenahodilo konzistencie hlienov do FF apky😂 už mi to ukazuje dobre ☺️

domisi
28. apr 2021

@millky no ovulka býva niekedy medzi najkvalitnejším hlienom a prvým dňom vzostupu...ja by som povedala, že niekedy medzi 15.-16. dňom bola...ale nevidím presne hodnoty merania, či tam je tých 0,2. Pri stm je aj pravidlo zaokruhlovania na 0,05. Skús si vyhľadať, potom je to aj zreteľnejšie vidieť ako ti pracuje teplota. A vlastne presný deň ovulácie ti povie len lekár, ak to vystihnes na folikulometrii, lebo hlavne En predpovedá ovu a teplota ti ju len spätne potvrdí. Testy ti tiež len napovedia, že môže nastať v priebehu 12-48 hodín. Ale nevieš kedy. A spermie si na to vajko počkajú ak majú dobré podmienky 😉 preto je lepšie mať styk ešte pred ovu, aby sa doplavili tam, kde sa im najlepšie čaká..lebo niekedy v deň pozitívneho testu môže byť neskoro. 🤷🏻‍♀️

millky
28. apr 2021

@domisi jemine to sa tak dobre číta.... Super, ďakujem za infošky. Aktuálne sme si dali pauzu od skúšania, lebo v decembri bol posledný neuspech s chemickým tehu + bola som čerstvo po kovide. No a tak sa dávame obaja dokopy. Užívame vitamíny, štopeme sa všetkým možným aaa ja som sa začala na túto bazalku poriadne zameriavať keďže vraj kovid môže dodrbkať organizmus aj po "plodnej" stránke. Skôr sa bojím toho, aby som časom nezistila, že vôbec neovulujem.... Ale to by som asi nemala tak pravidelný cyklus.... A chcem vlastne poriadne zistiť, či nemám krátku LF. Ja nie som typ, že by som ta gyndom chodila každú chvíľu, takže asi tak nejak. Ďakujem za tvoje slová.... Veľmi ma to povzbudilo 💜

zuzula91
30. apr 2021

Ahojte. Prosím Vás. Je normálne, ak mám bazalnu teplotu stále rovnakú? Znamená to, že tento mesiac z toho nič nebude ak nemám žiadne teplotné výkyvy? Ďakujem za odpoveď

iamkate
30. apr 2021

@zuzula91 vôbec to nevadí je to lepšie ako keď graf skáče 🙂 určite z toho môže niečo byt 😊 ale ešte ťažko posudit

zuzula91
30. apr 2021

@iamkate Ďakujem za odpoveď. Už som nedočkavá a tento graf má úplne znechutil.

minimie
30. apr 2021

Ahojte baby. Nenašla som lepšiu tému tak skúsim tu. Môj dôvod na meranie je trochu iný. Totiž mávam počas LF dosť silné špinenie. K lekárovi som behala jak na klavír a jeho odpoveď je že som úplne v poriadku a toto mi robí ovulácia. A jediný spôsob je antika. Skúsila, nepomohlo. Ja som stále na pochybách, či vôbec ovulku mám, lebo keď som bola v tomto smere v poriadku, tak som to jednoducho vedela. Máte niekto podobné problémy a ukazuje sa vám to nejako na tom grafe? Alebo viete nezávisle povedať či je to ok?

zuzula91
30. apr 2021

@minimie ahoj. tak ja v tomto až taký expert nesom, ale podľa mňa to vyzerá ok, a ovu bola tak ako ti ukazuje na 14 DC. Skús si hodnoty prehodiť do aplikácie Fertility Friend Ovulation App a tam sa ti to ukáže oveľa krajšie v grafe.

mirus11
30. apr 2021

@minimie keď mavas počas LF špine je,prečo ti l kar nedá progesterón,aby ti to špinenie prestalo?takúto možnosť neskúšal?ja keď som spinila mimo ms,tak mi lekár nasadil duphaston a spinenie prestalo,neaky dôvod tam musí byť,len mám pocit,že dnešný lekári neradi hľadajú príčinu problému,ale najradšej sú,keď tam ani nejdeme.

zuzula91
30. apr 2021

@minimie @mirus11 Tá ti krásne vysvetlila, dôvod, príčinu, riešenie a ešte bohužiaľ aj reakciu niektorých lekárov.

minimie
30. apr 2021

Tiež mi to tak pripadá. On jednoducho chcel skúšať rôzne tabletky. Ja som v minulosti s týmto bojovala už dvakrát. Vždy to trvalo presne rok po vysadení tabletiek. Potom prišla ovulka tak ako u mňa býva s tahavym hlienom priam na decimetre a otehotnela som okamžite. Tak som sa rozhodla na to zatiaľ vykašľať a zase len počkať. Len tá jeho liečba mi to nabúrala. Ale to špinenie tento mesiac mám po tých dvoch poklesoch.

havranka31
1. máj 2021

@zuzula91 skus kupit teplomer na 2 desatinne miesta, lepsie uvidis rozdiely. Maju napr. v dmke pri tehotenskych testoch.

zuzula91
3. máj 2021

Ahojte, čo si myslíte o tomto teste? 12DPO.

rosalie1411
3. máj 2021

@zuzula91 ahoj, mne to príde ako kanálik.. Skus zajtra druhý.. 😊

hanka555
3. máj 2021

@zuzula91 premoceny..

all29
3. máj 2021

@minimie ahoj, ja spinim od ovu v podstate do MS už posledné dva roky a reakcie gynekológov boli pokrčenie plecami, vraj je to normálne. Som v zahraničí a tu to fakt nemajú záujem nijak riešiť, skúšala som gynekológa na svk a reakcia bola rovnaká -všetky hormóny sú v poriadku a slabé spinenie je ok 🙄 takže ja uz neviem, bojujem s pocitom že to OK nie je, u mňa je to spojené aj s krcami, viem však ze mam veľa zrastov po operácii. Aspoň som však kľudnejšia odkedy meriam bt a viem, že ovulujem

evita2176
3. máj 2021

@all29 ahoj aj ja zijem v zahranici (svajciarsko) a teda poviem ti ze aj tu to tak beru...tak som menila asi 3x gyn a teraz to konecne riesia lebo som povedala ze mi to vadi ze musim cely mesiac mat nieco nalepene na nohavickach...tak mi dali Vitex a zatial to vyzera ze pomaha..

all29
4. máj 2021

@evita2176 ahoj, som rada, že ti vitex pomáha 🙏presne aj mne vadí to, že mám v mesiaci pár dní bez krvácania... ja som vitex brala teraz takmer dva mesiace a posunul mi ovu z 14dc na 12dc,na špinenie nepomohol ale možno ho neberiem dostatočne dlho. Zlaté Slovensko😁, tu sa na dobrých gynekológov čaká s výmenným lístkom od obvodného 5-8 mesiacov, ja teraz tiež mením a mám šťastie, že sa tam dostanem už v auguste (DK). 🤷

zuzula91
4. máj 2021

Ahoj, takže zhodnotenie tohto cyklu je asi takéto: Bazálna teplota pekne hore, až dnes, deň pred ms pokles, Inak celý cyklus po ovulácií teplota takmer stále rovnaká. Testy: ovulačný takmer pozitívny. Počas testovania v období ovulácie pri takomto teste by bol už zajtra pozitívny. V období mimo ovulácie testy svetlé, druhá čiarka takmer neviditeľná. Tehotenský test negatívny. Oba testy robené dnes z ranného moču. Zajtra má čaká opäť 1DC. ☹

evita2176
4. máj 2021

@all29 no tak to je teda dlha cakacia doba 😬 mne prvy mesiac posunul ovu na 18dc a teraz asi na 11-12dc ..ako to mi nevadi kedze aj tak teraz nemeram a ani netestujem . Mne slo hlavne o to spinenie...povedala ze ak to neprejde skusime utrogestan alebo duphaston sa to tusim vola. Aj ja mam hormony v poriadku a spinim. Skus sa este na toto popytat..✊

minimie
4. máj 2021

@all29 @evita2176 tak ja to mám aj u svojho dokiho. Chcel to riešiť len úplným zastavením ovulacie, že inak som v poriadku a skúšať rôzne antiky. A baby, vidíte nejaký rozdiel v ovulacnych príznakoch, odkedy máte tento problém? Lebo ja som si začala merať bt, lebo som si myslela že ju ani nemám. Ale graf je v zdá sa v poriadku. Len predtým som mala ťahavý hlien na decimetre a teraz sa mi toto nevyskytuje pri špinavých cykloch. Tento problém mám už roky, čisté cykly s kvalitným hlienom som mala dvakrát a nestihla som odpozorovať, vždy som hneď otehotnela. Ide mi o to, že je tu rozdiel, a ja už podľa hlienu viem, či bude cyklus v poriadku alebo nie. Niečo sa deje už skôr. Ten vitex nepoznám, ale Google hodil viac produktov. Ktorý odporúčate?

ereska
4. máj 2021

@zuzula91 ahoj ten ovu je ozaj dosť silný však uvidíš ak zajtra ešte vyskočí teplota skus ešte jeden testik

mariska1989
4. máj 2021

Ahojte pred dvoma rokmi som aj ja trávila v tejto skupine určitý čas kým som si aj ja nenašla vysnívané // .momentálne si sledujem ovu len prvý cyklus dnes zas bolesti na pravej strane dosť silné tak som urobila ovu. Silnejšia už viac byť nemôže ale prejdem k otázke je možné mať ovu z pravej strany viac cyklov za sebou? Už 3 cyklus čo má bolí pravá strana ak ovulujem z ľavej strany tak ma nebolí nič 🙊