Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@martina9999 hm, podla mna to vyzera skor anovulacne... prechladnutie mohlo sposobit zvysenie teploty a potom ti to padlo zase dole... a mozno ovu este len bude, hm? mavas pravidelny cyklus? ak ano, aky dlhy?
@praskolinka no prave mavam nepravidelny a doki kazal merat bt aby sme zistili co sa deje. minuly cyklus bola ale ovu na 19ty den, a graf bol ale ako treba, zostal vo vyskach 14dni a potom prisla ms. no som zvedava co zas bude s tymto.
@martina9999 a tie poovu teploty boli aké minulý cyklus? Ovu testy nerobis asi?
Ahoj holky, jestlipak si na mě ještě vzpomenete 🙂 Jak to tady s vámi vypadá?
Já už jsem ve 25tt,všechno zcela v pořádku a pomalu nakupujem a těším se, až vypadnu z práce v prosinci.
Tak ať se všem daří!
@ivet1987 jasneee, nazdar 🙂 wooow, ze 25, ja uz 21 🙂)) Tesim sa, ze je vsetko v poriadku, aj ze si sa ozvala, termin na sv. Valentina stale plati?🙂
@senta_sofia No termín je 13.2. ale určitě rodím dřív a basta 😀
@ivet1987 preco skor?😀 neblazni, okolo mna vsetci teraz rodia v 33tt a 35tt, to radsej ponosim do toho 40teho 😀
@senta_sofia
@senta_sofia Já rodím o týden dřív prostě cca 😀 , jen tak 😀 Tak uvidíme, jestli se trefím 😀
@praskotinka nie minuly cyklus boli tie poovu teploty krasne vysoke nad 37 celych 14 dni, az na ms klesli, to bolo ako z ucebnice. a ovu testy nerobim.
Dievcence, idem plakat, prave ide v siedmom nebi rodinka mojej dobrej kamosky, idem si zaspominat na nasho duriho a tesit sa z pomoci pre miska a tetu mari 😔
@martina9999 že praskotinka ja nemôžem 😀 😀 no tak asi by som čakala na ovu este... Ak si mala predtým teploty tak vysoko, tak tento cyklus to zatiaľ nevyzerá...
@nikuska105 ahoj, ta teplota mohla byt vysoka naozaj z vyvolavacky, tiez mi vyletela do vysin. Zial, mame spolocny problem, tiez neviem udrzat plod, 22.4. Som uz treti krat potratila a ani srnka netusi, preco. Drzim palce, nech pridete na pricinu, ja zatial bojujem, nech ma vobec na nejake vysetrenia posielaju 😠
@mawiya zlatino, len ci bol ten sex len na plechu a nie niekde v posteli, ci na inom oblubenom mieste. A svoju unavu potom na kolac hadze 😀
Ahojte, aj my sa snažíme, no zatiaľ teplotu nemeriam, snažím sa na to nemyslieť, aj keď už 5. mesiac nič ☹ Gynekologička mi poradila doplnok Mimistar pre snažilky, beriem ho druhý mesiac, máte s ním nejaké skúsenosti? Mne sa zdá, že funguje, zlepšil sa mi cyklus, myslím, že to bude tým 😀
@nikuska105 trepem, ten datum v aprili bol druhy potrat, uz sa v tych datumoch stracam 😅
@katkaolejka ahoj, mimistar je nejaká vylepšená verzia inofolicu, akurát, že je ešte drahší a keď nemáš nejaké problémy s cyklom, tak aj zbytočný, lekári to teraz pchajú každej kočke...no krátkodobé branie môže pomôcť zlepšiť cyklus, no po jeho vysadení funguje potom tiež dobre, pohol k otehu hlavne babám s pcos, inak nič moc, vitamínový kokteil 🙂 máte nejakú inú prekážku, prečo sa nedarí? ovuluješ? LF máš dosť dlhú? ak nevieš, skús merať, veľa sa tým ukáže, aspoň na začiatok 🙂
@martina9999 graf je skôr anovulák, keďže sa teplota nedržala hore a mohla ju zvýšiť nádcha. Uvidíš ako bude ďalší cyklus, skúsila by som aj ovutesty na presnejšie určenie ovulky, ak ti teplota štrajkuje. Kedy bežne mávaš ovu?
Ahojte babule, tak som sa dnes znova pohla dopredu. Bola som na tie odbery, to som sa nastvala, lebo ze netreba robit vsetky, spravia vysetrenie na toxoplazmozu, rubeolu a este nejake 2, ale to som si nezapamatala. Herpesove ochorenia tam vsak nie su, vraj to nemoze sposobit potrat, tak uz neviem, co si mam mysliet. No ale pytala som sa na stitnu, gynekolog tvrdi, ze je to zbytocne, vraj v prvom tehu dal stitku kontrolovat v ramci screeningu a bolo to ok ( ako keby odvtedy neubehli 3 roky a odvtedy sa mohlo nieco poondit). Tak som nabehla obvodnej, tam som si pred dalsimi pacientmi vypocula 10 minutovu prednasku, ze ten vymenny listok moze vystavit aj gynekolog, preco to on nespravi a ako ona otvara dvere kvoli hlupostiam. No ale podstatne je, ze som sa k tomu lekarovi nakoniec dostala a bolo to to najlepsie, co ma mohlo stretnut. Ked som povedala, ze mam za sebou 3 potraty, v momente mi brali krv a dal mi porobit vsetky mozne vysetrenia, ake len ma v kompetencii. Dokonca aj take, co uz davno mohol spravit gynekolog, napr.hormonalny profil. Nakoniec mi dopisal, nech spravia aj vysetrenie, ci si nevytvaram protilatky proti spermiam, vajickam a este niecomu, myslim, ze proti plodu. Netusila som, ze mi on moze spravit aj toto, ale velmi sa z toho tesim. Takze dnes som konecne natrafila na skveleho lekara, navyse bol velmi mily. 19.11. mam k nemu prist a pozrieme sa na vysledky, ci sa nieco ukaze. Velmi si zelam, aby uz nieco objavili, tak drzte palce
@sjuzan77 tak to mi je luto a ked uz si mala dva potraty tak by ta uz mali poslat na vysetrenia. ja som akurat volala kvoli vysledkom takze tehotna niesom a hormony mam v poriadku akurat testosteron mam zvyseny ale hovorila ze to neni az taky problem,ale ,ze aj to moze sposobit ,ze mi tolko meska ms.
@nikuska105 neviem, preco sa na mna vykaslali, po druhom potrate mi dal spravit akurat vysetrenie z krvi na vrodene mutacie, bolo to negativne a to bolo vsetko. Ked ma prepustali z nemocnice po tretom potrate, tak ma lekarka vyprevadzala so slovami, nech si dam porobit poriadne vsetky vysetrenia. Tak sa toho drzim, i ked je to pre neochotu lekarov tazke 😠
A ako ti budu teraz riesit ten testosteron?
@sjuzan77 tak to je fajn, ze sa ti niekto venoval. som zvedava, co s tych testov vypadne, ci na nieco pridu, mohli by to konecne odhalit 😉
@katkaolejka snazite sa 5 mesiacov? to je ok 😉 neviem preco ti hned kazu jest drahe vitaminy, ale ak mas pocit, ze ti to pomaha, tak fajn. este som o tom mimistare nepocula, ale vyzera to presne ako pise @rybkaa na nejaku obdobu inofolicu.
@sjuzan77 K-O-N-E-Č-N-E !!! Som veľmi zvedavá, čo ukážu testy, neviem prečo gynekológ mal taký problém dať jedno lajstro k endokrinológovi, veď za 3 roky sa toh omohlo pobabrať dosť, hlavne po pôrode, veď vtedy sa hormóny totálne zbláznia. Držím prsty, aby sa to pohlo ďalej a pátranie bolo úspešné 🙂
@paskolinka teraz povieš dr. že máš nepravidelný cyklus, mešká ti MS, nemáš ovu, bolí ťa počas MS a neviem čo, capnú ti hneď tieto všestranné vitamínové kokteily, akoby to bol všeliek na všetko, lebo im za to farmaceutické firmy pchajú slušné "prepitné"....
@sjuzan77 juuuu...srdiecko tak konecne aspon nejaka pozitivna sprava...mna keby moja obvodna zdrbkala pred cudzimi ludmi tak v momente od nej beriem kartu.....no ale aspon nieco sa konecne pohlo...tak drzim palce aby tam uz konecie nieco nasli co ti robi sarapatu a aby ti to vyliecili a potom hups na starkeho robit ite smiesne pohyby..... 😀 😀 😀
@rybkaa je to biznis, co narobis 😒 ja uz som si povedala, ze namiesto vitaminov a blbosti si radsej kupim nieco na seba, bude vacsi uzitok 😉
@sjuzan77 tak to mas dost blbych doktorov ked im ty musis hovorit na ake vysetrenia ta maju poslat. neviem ako to budu riesit hovorila mi dr. ze ked pojdem na endokrinologiu tak ze mam povedat,ze mam zvysenu hladinu testosteronu ale ze to zvykne kolisat a ked nemam problem s otehotnenim tak ze to neni az taky velky problem.tak uvidim co mi povedia na endokrinologii.
@senta_sofia ahoj, tak se ukazuju 😀 si hodná, že si na mě vzpomeneš 🙂 no ale jak začátek, tak ani teď se mi nevyhly potíže, do čtvrtka sem ležela v nemocnici pro hrozící předčasný porod, zkrátil se mi čípek a do toho kontrakce, naštěstí to kapačky rozehnaly, sem narvaná magnezkem na několik let dopředu a musím mít klidový režim, takže doufám, že to ještě 6 týdnů vydržíme 2v1, dnes jsem 30+2.. A takové info - nebude to ani samuel ani sebastián.. ale Alex 🙂 a já ti taky gratuluji k chlapečkovi, je to jednodužší s tou výbavou, já se na kluka strašně těším
A jinak zdravím i všecky ostatní a aspoň se pobavte na můj účet.. byla sem teda na test cukrovky, a jelikož asi dva týdny před tím sem konečně přestala zvracet, tak sem doufala, že to tak zůstane.. fajn vzbudila sem se bylo mi dobře, uvařila sem si černý čaj a vyrazila .. tam mi namíchali ten zázračný koktejl, no nebylo to tak zlé, ale ta chemie z toho šla cítit fest.. naproti mě seděl nějaký stařík, který mi fandil, jak na hokejovém zápase 😀 sem pak po něm ten prázdný kelímek, chtěla hodit 😀 tak sedím sedím, mám hlad a najednou po 10 minutách se mi začala motat hlava, rozbušilo se srdce, zrudla sem a úplně se celá opotila.. říkám sestře, že se du projít, tam neměli okna totiž... tak sem se na tom patře snažila najít záchod a tam naštěstí bylo obrovské okno, tak sem ho otevřela, čerstvý vzduch byl jak záchrana, ale najednou se mi převrátil žaludek a já to málem vyhodila z okna pátého patra na dělníky, co tam dole něco stavěli 😀 v koutku oka sem postřehla, že tam někde je umyvadlo, tak sem celou tu dobrotu vyhodila ven, opláchla se a zvedla hlavu, že se podívu do zrdcadla,.. ovšem to tam nebylo, místo toho tam vysela cedule UMYVADLO MIMO PROVOZ 😀 celá pohroma začala kapat ze sifonu a umyvadlo ještě neodtékalo 😀 no sbalila sem kabelku, hezky se rozloučila, že už asi nepříjdu a valila se domů pořádně najíst 😀

@rybkaa No pekne tak sme natom rovnako lebo ja len tiez odvtedya vies zalezi od doktora uvidime co bude po tejto ms ale co som prve spravila ze od 1.11 patrim k doktorke ktoru vela zien aj tu na MK ospevuju a presvedcila som sa na vlastnej kozi ked som mala potvrdene ze nie je akcia srdiecka ona mi vsetko vysvetlila aj fotku som si vypytala a moj je taky ze nic nevysvetliju a len sa smeje a smeje tak to nepotrebujem akoze nikdy sa nemylil ale neochota takze prvy krok spraveny uplne som bola hotova ked som teraz prvy krat robila ovu testy a pekne to zacalo a od 13dc ked som uz brala lieky tak len jedna / dufam ze to bolo len prvy a posledny krat :( Inac dakujem