icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

edinka25
27. jún 2021

@katkaholiova Katka,podla grafu to nevyzera ze bola ovu 24 ho,nakolko predchadzajucich 6 teplot udavaju liniu a ovu je potvrdena az ked nad tu liniu vyskoci teplota o 0,2 celzia a drzi sa hore nad liniou min 3 dni...teraz ked beries duphaston to je uz cele skreslene,kedze zvysuje bazalnu teplotu.

katkaholiova
27. jún 2021

@edinka25 mala som bolesti aj test bol pozitivny.no uvidime ci bola ci nie.myslis ze bola len vcera? ale potom pruser ked som uz dufaston zobrala

mirus11
27. jún 2021

@katkaholiova preto Katka sa čaká pokiaľ sa teplota drží aspom 3dni hore až potom sa nasadzuje duphaston.ale myslím že ovu prebehla,a uvidíme,či sa vám aj zadarilo.

katkaholiova
27. jún 2021

@mirus11 no mne doktor kazal v sobotu zobrat.no uvidime ak nie tak skusame dalej

lienka_9
27. jún 2021

@milka1988 gratulujem ti 🥰🥰 môžem sa spýtať, aj ste brali nejaké vitaminy? Môj muž ma 2% morfologiu a musi brat 3 mesiace vitamíny. Ak tebe niečo zistili?

milka1988
27. jún 2021

@lienka_9 ďakujeme ❤️
Nikto nám nepovedal že máme niečo brat. Sama som so hľadala a čítala 🙂 ale odporúčam pycnogenol ( síce je drahý ale lacnejší než ivf) a ubiqiunol ( silný antioxidant) plus tie ďalšie vitamíny.
Mne nič nezistili aj sama ovulujem každý mesiac len som mala problém s nízkou sliznicou. Preto som si kúpila alchemilkovy čaj a vyskúšala a hneď mala na 12dc sliznica 7mm 🙂
Odporúčam si ísť dať určiť mioxysis test ( test spermii na oxidačný stres) či vôbec branie vitamínov bude mať vplyv nejaký alebo to bude zbytočne brat.

mirus11
28. jún 2021

@katkaholiova Katka no ako dnes teplota?U mňa opäť nízko,až mám pocit,že asi ani nepôjde hore teplota a ovu nebude.ale už sa mi to ani moc nepáči,lebo dnes som 26dc a ovulka zatiaľ nič.neviem či to nie je ozaj tým inofolic combi premium,lebo pokiaľ som ho nebrala,tak ovu bola najneskôr na 22-23dc,a teraz ho beriem druhy cyklus a ovu ešte nikde.ale idem k doktorovi 16.7,tak sa ho NATO spýtam.dufam že nebude ovulka až na 30dc,ako minulý cyklus.

milka1988
28. jún 2021

@mirus11 inofolic obsahuje inozitol a ten moze sposobit ze pravidelny cyklus rozhádze ale len docasne a znovu sa to upravi sät len trba vydrzat v uzivani. Stale je to iba vitamin B nie liek 🙂

katkaholiova
28. jún 2021

@mirus11 ahoj teplota ostala skoro rovnako

katkaholiova
28. jún 2021

@mirus11 no uvidime ci bol skoro dufaston a ci vlastne pomoze.

blabla22
28. jún 2021

@mirus11 mne inofolic tiez predlzil cyklus, takmer dvojnasobne..ja ale nemam pco, ani ziadnu inu diagnozu, a mozno preto pre mna ani nie je vhodny (hoci lekari odporucaju aj preventivne skusit)
ja som citala tuto studiu https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC34... a uz som vzhladom na vysledky radsej nepokracovala..
(The addition of myo-inositol seems to reduce gonadotropin dosage and the number of MII oocytes retrieved in non-PCOS patients pretreated with myo-inositol for 3 months.)

mirus11
28. jún 2021

@blabla22 no ja tiež nemám pco,mne to doktor odporučil na lepšie dozretie vajíčok.ale tak nerátala som s tým,že mi to takto bude predlžovať cyklus,predtým som brala len čistý inositol a tam som nemala žiadny problém.este vydržím jeden cyklus a keď to bude toto isté,tak to už brať nebudem.ja som ovulku mala aj bez neho,len teraz mi to akosi predlžuje každý cyklus.

katkaholiova
28. jún 2021

@mirus11 ja som dva mesiac april a maj bola bez ovu teploty nestupli.teraz zas dufam ze som nie skoro zobrala dufaston ale posluchla som doktora

mirus11
28. jún 2021

@katkaholiova ja verím že ovulka u teba prebehla.u mňa je to úplne na nič,ešte dám tomu inofolicu jeden cyklus šancu a potom sa kašlem NATO,lebo už mám také dlhé cykly,ako pred pár mesiacmi,horko ťažko sme to dali liekmi na poriadok,a teraz som znovu natom tak isto.

kakatulik
28. jún 2021

@katkaholiova v tomto ripade ešte Dufik nestihol urobiť hladinu, čiže sa neboj. Ja keď som si istá,že ovulka prebehla, tiež nečakám s progrsteronom tri dni..

katkaholiova
28. jún 2021

@mirus11 no ja som brala tiez inocolic ale cyklus som mala ok.len nepomohol k otehotneniu tak po 3mesiacoch som skoncila

katkaholiova
28. jún 2021

@kakatulik dakujem no 6.7 spravim test a ak prazdny vysadim.

mirus11
28. jún 2021

@katkaholiova preto je lepšie aj merať BT,a nasadiť,až keď sú 3teploty pekne hore,mne to teraz ani tak nevadí u mňa,keďže sa nesnažíme kvôli očkovaniu,len mi vadí,že mám zasa dlhé cykly.bize už toľko času premarneneho u mňa,najprv hematologia,potom čakanie na výsledky,teraz očkovanie,čakanie na ďalšiu dávku a potom ďalší mesiac čakať po druhej dávke a už bude pomali koniec roka.uz to ani nejako nerátam,keď máme stále zajať pokúšať sa.ale tak čo už.

katkaholiova
28. jún 2021

@mirus11 no mne tiez 8mesiacov uz staci no neviem teraz som naladena ze to s dufastonom vyjde verim

blabla22
28. jún 2021

@mirus11 no mne to tiez presne takto poradil, ze mam skusit. tak som zacala brat na zaciatku cyklu a ovulaciua bola niekedy 40. den. Mohla to byt aj nahoda, ale nikdy predtym sa mi to nestalo. Potom som o tom zacala viac citat a teda nasla som clanky kde sa uvadza, ze pri pacientkach, ktore nemalo PCO moze dojst k znizeniu poctu dozrievajucich vajicok (teraz uplne laicky, moj pohlad na vec- aj mi to celkom dava zmysel, pri PCO dozrieva vela naraz, ktorym nepraskne folikul a vytvori sa cysta..cize zrejme liek funguje tak ze sa nevytvori vela folikulov ale len jeden dva dominantne =znizenie poctu, plus teda inositol stenci stenu vajecnika, aby sa vajicko aj nakoniec uvolnilo..toto mne pripada kontraproduktivne pri "normalnych" vajecnikoch bez PCO)
neviem no, ja som skoncila hlavne preto ze nemam nervy na take dlhe cykly, tak dlho cakat na dalsiu sancu

kalmak
28. jún 2021

@milka1988 gratulujem!!
a ten pycnogenol - na co konkretne je dobry?

milka1988
28. jún 2021

@kalmak dakujeme
no on je na zlú morfologiu co som citala studie, len to treba brat dlhsie. Zlepšuje tvar spermií.

"Pycnogenol je extrakt z kôry borovice francúzskej. Ako účinný čistič voľných radikálov pomáha udržiavať zdravé bunky"

https://www.brainmarket.sk/swanson-pycnogenol--...

odporucam tento kúpiť, pretoze tam treba 200mg denne brať. Jedna tableta má 50mg, čiže 2 ráno a 2 večer. Na mesiac treba 2,5 fľaštičky čiže je to cenovo drahšie ale stojí to za to. My sme mali len 0,8% dobrých spermií, a 100% poškodenie hlavičiek. A bral to 3 mesiace nestihli sme ísť na kontrolný spermiogram, a hneď prvé IUI vyšlo čiže pravdepodobne tam nastalo zlepšenie.

anne_mary2
29. jún 2021

@mirus11 mne vsade kde pridem moja gyn - dalsi gyn v KE - v CAR len strkaju do ruky letak s inofolicom..a “ brat az kym neotehotniete/ to je alfa omega….” ale tiez sa mi zda ze mi to predlzilo cyklus z 32 -35 dni na 60+.. akurat ma zatial nenapadlo hladat medzi tym spojitost…
nakoniec, manzel ma zlu morfo 1%, infolic uz beriem cez 6m, a rozmyslam ci ho nevysadim. Vyskusam dalsi cyklus dva bez.. nakoniec neni to lacny spas, mam doma aj cisty inozitol + obyc kys. listovu…
nikto mi nechce upravovat cyklus kym je spermiogram taky aky je.. tym padom nase male sance su este mensie…

mirus11
29. jún 2021

@anne_mary2 ani ja som tomu moc neverila,že to dokáže predĺžiť cyklus,ale už tomu veru verím.kamoska ho berie vyše 6mes. a nič jej nepredlzilo ani o jeden deň a u mňa je to čistá hrôza.a o Tom,že to ide riadne do rozpočtu ani nehovorím.ale tak čo neurobíme pre to,vyskúšame všetko možné.

anne_mary2
29. jún 2021

@mirus11 veru.. ale teda dnes mam poslednu tabletku ( moj gyn mi odporucik kupovat premium…), a teda skusim to bez toho, lebo ma z toho uz raz porazi

milka1988
29. jún 2021

@anne_mary2 a alchemilku nechceš skúsiť to je na ženské veci dobrá. Ja som ju raz vypila a ovulacia bola na 13dc. 😃 Pričom v car vždy hovoril ze to ja mam neskoro ovulaciu a treba nastimulovat clostilom lebo 17-22dc je uz neskoro. A staximoou mi raz vypiť alchemilku plus fytosoju som nasadila

0507
29. jún 2021

Ahojte, dlhsie som tu nebola, viac menej sme sa uz prestali sustredit na dalsie babatko...ale zda sa, ze tento mesiac sa to podarilo...takmer po 3 rokoch 🙂

katkaholiova
29. jún 2021

@0507 gratulujem

81anina
29. jún 2021

@0507 velmi velmi drzim palce ☺🍀🍀🍀

zuzik5891
29. jún 2021

@0507 čo to vidia moje oči 😍😍😍😍...tíško blahoželám 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀