icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

rybkaa
autor
30. okt 2014

@luminuska a ešte - ak to dobre chápem, po vysadení HAK si ešte okrem ten prvej ms žiadnu nemala? alebo chvíľu to fungovalo a potom sa cyklus pohasil?

rybkaa
autor
30. okt 2014

@petra212 eď už bol silný, kľudne môže byť dnes alebo zajtra úplne pozitívny 🙂 ak by si si nebola istá, hoď nám foto, vydedukujeme 🙂

rybkaa
autor
30. okt 2014

@paskolinka preonačila som si čiary, lebo graf mi ich capol až na 16 dc a s tým som nejako nesúhlasila 😀 uvidíme, možno to preonačím nazad, počkám na ms

rybkaa
autor
30. okt 2014

@paskolinka vydedukovala som to tak, že ovutest bol možno + aj 13 dc, kedy som zabudla testovať a teda na druhý deň už ovu mohla byť, lebo ešte som mala mega krče, ktoré práve na 14 dc poobede skončili, ale teplota už bola hore ráno....pýtala som sa aj lauritky, vravela, že sa uvádza, že ovu test môže byť pozitívny ešte aj po prebehnutej ovulke, že tam je ešte zbytok LH...no na druhej strane ešte aj 15 dc bol test pomerne silný, nie som si ale istá, či až pozitívny, tak som dala negatívny....vtedy by to viac sedelo s čiarami, ktoré nakreslil graf na 16 dc....no nič, idem pozrieť do zošita, aké to boli tie palice 😀

petra212
30. okt 2014

@rybkaa
máš ozaj veľmi pekný ten graf.
A myslíš, že ovu bola ozaj ten 14 DC? Ja by som možno povedala, že aj 15 DC hádam mohla byť. Aj vzhľadom na to, že som kdesi čítala, že vaječníky sa pri ovu ob mesiac striedajú a min. si mala 14 DC a predtým bolo 15 DC ... tak neviem
každopádne ovu bola ...
Už len aby ste sa mohli čo najskôr snažiť 😉

rybkaa
autor
30. okt 2014

@paskolinka keď pozerám graf z letného posunu 30.3. nebadám ani tam nejakú výraznú krivku súvisiacu so zmenou času, ale vtedy som brala aj inofolic, tak to celkovo boli teploty vyššie....ono je pravda, že o hodinu skorej vstávaš, ale aj o hodinu skôr ideš spať 🙂 dĺžka spánku je zachovaná, len telo si to zrejme musí nejako vnútorne naštelovať, možno bude jeden cyklus taký hocijaký a potom už zase v norme 🙂

luminuska
30. okt 2014

@rybkaa vysadila som vo februári a potom som mala práveže ešte 4 cykly, také celkom normálne 28-35 dní.

paskolinka
30. okt 2014

@rybkaa no veru tazko povedat, bez tych ovu testov by som jedoznacne dala 13DC, takto sa to nejak skomplikovalo 🙂 podla mna sa mohlo stat kludne, ze ovu bola 14DC, len ta teplota bola hore uz rano a to uplne nahodou (lebo si horsie spala, alebo sa manzel viac na teba lepil alebo ja neviem) 😉

rybkaa
autor
30. okt 2014

@petra212 tento cyklus meriam a testujem len zo zvedavosti, či mohla operácia nejako ovplyvniť ovulku, či sa mi nejako nedohasil cyklus, ale vyzerá, že nie, že sa možno ovu len posunula. Ja si myslím podľa bolesti, že bola 14 dc, podľa vyhodnotenia grafu ukazuje na 16 DC, čo by som ešte tiež pripúšťala, lebo sú to 2 dni po pozitívnom ovu teste a u mňa je to skoro pravidlom, že vždy je ovu 2 dni po teste 🙂 Vlastne je to jedno, kedy bola, mne šlo len o zistenie, či vôbec bola, ale zjavne hej, tak som spokojná 🙂 Na tú ďalšiu už možno budeme môcť aj skúsiť 🙂

rybkaa
autor
30. okt 2014

@paskolinka veru, lepí sa na mňa ako kliesť 😀 my máme posteľ tak, že jednou stranou je pri stene a predtým pri stene spával on, teraz sme sa vymenili, lebo vyhlásil, že žena má spať po ľavej strane muža, teda od srdca 😀 tak som sa pekne presťahovala k stene a teraz jemu tá stena chýba, tak sa na mňa tlačí a dýcha mi na krk 😀 okrem toho sa pamätám, že som sa zobudila spotená ako krava v kufri, niečo divoké sa mi snívalo, takže to mohlo byť aj tým, že už bola hore, hoci mala byť dole 🙂

paskolinka
30. okt 2014

@rybkaa ja som akurat pocas tej zmeny na jar bola prechladnuta, tak mi teplota vyletela hore, pripisovala som to skor tomu, potom dosla ms a par dni som nemerala a ked som zacala, tak uz vsetko v norme. vsak budem merat a uvidim.

rybkaa
autor
30. okt 2014

@luminuska aha už si spomínam, to som ti vtedy písala, že sa to podobá na cyklus u adamnely, ktorá mala takto normálne cykly a po kyrete zrazu PCO.....hm, no v každom prípade to treba riešiť, aby sa ti ms spustila a aby si začala normálne ovulovať, lebo takto sa veru otehu nepodarí ☹

paskolinka
30. okt 2014

@rybkaa no vidis 😀 to my spime kazdy na svojej polke cim dalej od seba a ak sa nahodou pregulame k sebe, tak mm sa stazuje, ze mu funim do ucha a budi ma 😀

luminuska
30. okt 2014

@rybkaa hmm :-/

rybkaa
autor
30. okt 2014

@paskolinka tiež nespávame v objatí, lebo potom mi je teplo a tlačíme sa navzájom, tak ako si ľahneme, trošku pohládkať, postískať, pusinka a každý na svoju polku riťou k sebe - ja hubou ke zdi 😀 takéto romantické spanie v objatí u nás nehrozí 😀

rybkaa
autor
30. okt 2014

baby, mám takú debilnú otázku, som doma a asi mám veľa času dumať nad kravinami 😀
potom, ako sa začneme znova snažiť, čo s mužovými spermiami? nebudú po tej dlhej abstinencii pokazené, prezreté, neschopné? ako dlho trvá, kým sa obnovia, zregenerujú, vschopia?

paskolinka
30. okt 2014

@rybkaa tak tak. take to spatie v pracliku vyzera dobre mozno vo filme, ale uz pri prvom pokuse sme zistili, ze to nie je vobec pohodlne a nikto by sa nevyspal 😀

paskolinka
30. okt 2014

@rybkaa spermie sa tvoria pravidelne, len takto tam bude vela uz aj tych starych, prip. uplne zakapatych a asi to nebude na prvy krat ta najlepsia vzorka, ale podla mna sa to da velmi rychlo do poriadku 😉 tymto by som sa netrapila 😉

rybkaa
autor
30. okt 2014

@paskolinka že v praclíku 😀 😀 😀 zadúšam sa od smiechu 😀

rybkaa
autor
30. okt 2014

@paskolinka hádam mu vajcá nebuchnú 😀 vystrieľame mimo ovu, nech potom vzorka kvalitnejšia

paskolinka
30. okt 2014

@rybkaa to by bolo zle, keby buchli 😀

zuzik1927
30. okt 2014

ahojte..myslite ze je po ovu?

paskolinka
30. okt 2014

@zuzik1927 zatial by som si netrufla povedat. uvidis zajtra, pozajtra, ze kam to pojde...

zuzik1927
30. okt 2014

@paskolinka dakujem, strasne som zvedava 😉

rybkaa
autor
30. okt 2014

@zuzik1927 netuším....podľa hlienu sa to vôbec povedať nedá, lebo ho máš nejako veľa a dlho, určuješ si ho správne? či bola ovu zbadáš podľa ďalších teplôt

zuzik1927
30. okt 2014

@rybkaa no tak pravdu povediac neviem ci ho urcujem spravne...ale tak nejako dlho aj mne s zda...no uvidime co bude zajtra

rybkaa
autor
30. okt 2014

@zuzik1927 taký ako bielko nemávaš?

zuzik1927
30. okt 2014

@rybkaa no niekedy mavam...aj teraz sa mi zdalo, neviem uz presne 18-19 -teho...ale tak potom zas taky vodovy tak neviem

rybkaa
autor
30. okt 2014

@zuzik1927 znač si do grafu aj ten, ten je najplodnejší

adamnela
30. okt 2014

@paskolinka výsledky spracuju tak do 24 hod., tak som zvedava. No dúfam, ze zajtra uz pôjdeme domov..
@senta_sofia no dufam, ze bude presne tak ako pises 🙂
@rybkaa no neviem cim to je, ale pekne sa veru držím hore..A v sobotu sme rano porobili tie smiešne pohyby, tak som zvedavá či to stačilo..
@luminuska no ja som na takéto dlhé cykly uz potom pila poctivo alchemilku a inak nic. Mne tiež Inofolic natiahol cyklus na 78 dní a to som predtým mavala tak do 42 dni. Tak som ho vysadila, lebo mi asi nerobil dobre. Zevraj skôr ten Gynex upravuje lepšie cyklus. Mne pomáha aj Fytosoja na začiatku cyklu.
@mawiya si úžasná pozitívne naladená osobka a som strasne rada, ze sme sa stretli. Adamko ďakuje a sprasil ten zákusok hneď ako som mu ho doniesla 😉