Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@boglarkaszabova vyzefra to nadrjne podla mna 🙂
@boglarkaszabova celkom pekne vidno netreba ani hľadať 😊
@baru2 ja by som povedala, že ovu bola na 17dc, ale každopádne je to jedno, lebo teploty sa ti pekne držia hore, takže ovulka bola. . Ci je to tehotenstvo ti teraz nepovie nik, treba ešte chvíľku počkať 😉. Ono v podstate nie je potrebné merať teplotu po potvrdení ovu, nakoľko podľa mňa (a aj podľa iných tu v skupine) to zbytočné stresuje (niekedy aj len podvedome). Takže je fajn odsledovať si, koľko máš bežné lutealnu fázu a po potvrdení ovulky už radšej teplomer odložiť.. Treba nechať telo v pokoji pracovať 😉😊 to len taka rada.. 🍀
@rosalie1411 lutearnu fazu mam cca 14 dni, teda minuly cyklus tak vyslo ale mala som dva dni pred spinenie.... a teraz ak by prisla ms na cas tak tiez to od ovu cca 14 dni vychadza. Popripade 15. Nechcem sa tou teplotou stresovat to je jasne. Len to studujem ako to ma byt problizne :D ale uz viem ze v den ms klesne zas 🙂
@baru2 jasne, chápem.. Držím palce, aby to hneď vyšlo a nemusela si to ďalej riešiť. 😊
@rosalie1411 dakujem ;)
@katkaholiova anovulák ako vyšitý 😕 ja by som ho vysadila,.nech pride cim skor ms
@aleskandra len neja casto ho mam
@katkaholiova duphaston ti zablokoval ovulku... 🙄
@aleskandra zajtra vysadim to uz bude aj tak 10dni co berem
@boglarkaszabova Ahoj tíško Gratulujem skús ráno 🙂
@katkaholiova Katka, naozaj nasad duphaston až keď budeš mať 3 vyššími teplotami potvrdenú ovulaciu. To, že máš bolesti na ovulku nič neznamená, že naozaj prebehla. Ja som mala niekedy bolesti v deň ovu, niekedy aj týždeň pred. Proste to nie je príznak, ktorý nám detekuje ovulaciu. Hlien a teplota ju potvrdia. Skús jeden mesiac, ak ešte chces meriat, naozaj nenasadzovat skôr, ako prebehne. Reálne aj s potvrdením teploty a vysychajuceho hlienu. Držím prsty 🤞🙂
@domisi súhlasím s tebou, duphaston a iný druh progesteronu nie je dôležitý užiť hneď ako prebehne ovulka, ale je dôležitý krátko pred MS. Ak ma žena LF 14 dni odporúča sa brat posledných 10 dni pred MS duphaston, takze nič sa nepokazí keď sa nasadí 4 dni po ovu. Niektoré ženy sa trápia prirodzenými anovulacnymi cyklami a niektoré si pri silnej túžbe o bábätko samé zablokujú ovulaciu. 🥺
@junyk aj ja s tebou súhlasím. Veľa žien v domnení, že neovuluju, lebo na 14DC podľa sona nemali žiaden dominantný folikul nasadia duphaston po odporúčaní dr. a zablokujú ďalší rast a možnú ovulaciu v priebehu ďalších dní... A stačilo by len počkať a reálne si to potvrdiť, že ovulácia už prebehla. Potom ten progesterón je len ako keby naoko "liečenie" cyklov. Lebo vlastne sa nič nerieši, len umelo sa navýši progesterón a po vysadí klesne a spustí sa MS. Treba čakať. Ak ovulácia prichádza počas cyklu a LF je dostatočne dlhá, tak aj nepravidelne cykly sú zdravé cykly. Samozrejme do istej dĺžky...potom treba skôr riešiť to, prečo ovulácia prichádza neskoro. 🙂
@domisi áno? Super v ktorom TT si? 😊
Žiaľ je to naozaj tak ako píšeme. Príde čas že nas to psychicky celé vyčerpá a zadarí sa. Ja som napr.brala po ovu anopyrin na krv …v mesiac keď sme sa ani tak nesnažili a myslela som že šanca na otehotnenie bola minimálna, vlastne takmer ziadna, tak som anopiryn nenasadila po ovu a nakoniec // a už som v 14tt 😊
@boglarkaszabova gratulujem
@boglarkaszabova blahoželám 🥰
Ahojte, máte niektorá skúsenosť s liekmi na oddialenie MS. 25.9. sa vydávam a vychádza mi 1. DC?
@michaelka_ ahoj. Lekári dávajú Norethisteron . Ale no neviem.Aby ti to celé nerozhodil. Keďže sa jedná iba o jeden deň,skúsila by som iný progesterón nasadiť. Proste 3. deň po ovulke začni vkladať a pokračuj do svadby. Nap. Utrogestan tým by si si nemala nijako uškodiť.

Ahojte, som tu nova.... minuly cyklus som zacala merat teplotu. Stale sa jej moc nerozumiem... zacala som pouzivat aj druhy kalendarik. Jeden ukazuje ovu na 17 a jeden na 18. Myslite ze sa mohlo zadarit? Alebo je to uz stratene? Kolko som vlastne dpo? Uz mi z toho sibe :D